Poriadok v skrini krok za krokom: Tipy, ako na jarné upratovanie v šatníku

Poriadok v skrini krok za krokom: Tipy, ako na jarné upratovanie v šatníku

Jarné upratovanie môže mať a rozhodne aj má rôzne podoby. Nejde len o upratovanie domácnosti, ktoré si pod týmto pojmom predstavíme najčastejšie. Umývanie okien, utieranie prachu, luxovanie všetkých políčok, skriniek, zrkadiel a vlastne všetkého, čo sa v domácnosti nachádza je pomerne bežné. Ale, kedy naposledy ste si vytriedili svoj šatník?

Trendy sa menia, móda je cyklická, a tak všetko staré oblečenie odkladáme na zadnú poličku v skrini a nahrádzame novým, ktoré je aktuálne v móde. Avšak, keď začnete odkladať všetko zimné oblečenie, posvieťte si na svoj šatník ako celok.

Vkročte do tohto ročného obdobia s čistým štítom a vrhnite sa na aktualizáciu svojho šatníka. Kde začať?

Odporúčame: Kabelka pre každú ženu: Po akej siahnuť v tomto období? S týmito budeš štýlová!

1. Definujte svoj štýl

Nachádza sa vo vašom šatníku množstvo vecí, ktoré ste ani nemali oblečené, pretože sa vám nehodia a kúpili ste si ich len pre to, že boli aktuálne trendy? Bohužiaľ, nie každému sa hodí crop top. Nie všetky ženy sa cítia skvelo v šatách či mini sukni.

Preto, keď sa vrhnete na upratovanie šatníka, v prvom kroku definujte svoj štýl. Vytrieďte oblečenie, v ktorom sa cítite príjemne od toho, ktoré vám úplne nesedí a v ktorom sa necítite žensky. Predstavte si, ako by mal vyzerať váš ideálny šatník, vytvorte si predstavu o jarnom či letnom šatníku, alebo o tom jesennom a zimnom.

Preferujete minimalistický šatník? Inklinujete ku kapsulovému šatníku? Máte radi všetko, čo je retro a preferujete vintage štýl? Odpovedzte si na tieto otázky a definujte svoj štýl!

Postupne vyberajte oblečenie zo skrine, postavte sa pred zrkadlo a úprimne si povedzte, či oblečenie zodpovedá vášmu štýlu, ktorý máte v hlave.

2. Vrhnite sa do kôpkovania

Jedným z krokov, ako si vytvoriť šatník snov, je kôpkovanie. Čo si pod tým predstaviť? Jednoducho oddeľte oblečenie, ktoré nosíte od toho, ktoré nosíte minimálne alebo vôbec. Pri každom vytiahnutom kúsku oblečenia si povedzte, či by ste v ňom niekam vyrazili – napríklad do práce, na večeru, na prechádzku či na nákupy. Ak nie, oblečenie presuňte na kôpku nenoseného oblečenia.

Rovnako tak spravte aj v prípade topánok alebo doplnkov. Nezastavte sa len pri kabelkách, ale prehrabte sa aj svojou šperkovnicou a vytrieďte aj šperky, ktoré nenosíte vôbec alebo svojim vzhľadom už nevyzerajú nositeľne.

Neprehliadni: Brošne sú späť a sú hitom tohto roka: Ovládli aj prehliadkové móla, dokonca oslovili aj celebrity!

3. Oblečenie roztrieďte

V predchádzajúcom kroku ste vytriedili oblečenie, ktoré nenosíte vôbec alebo ktoré nezapadá do vášho štýlu obliekania. Oblečenie však nemusí skončiť na smetisku. Aj vytriedené oblečenie ešte roztrieďte na oblečenie, ktoré môžete darovať alebo predať.

Ak veci vyzerajú ako nové a sú minimálne obnosené, tak ich predajte alebo posuňte kamarátkam. S oblečením, ktoré vyzerá zničene, sa raz a navždy rozlúčte.

4. Zredukujte počet džínsov v skrini

Koľko džínsov vlastníte? Koľko sa ich nachádza vo vašom šatníku? Slim, streight, boyfriend, mom jeans,... Rôzne štýly, no vy reálne nosíte jedny alebo dvoje, ktoré máte obľúbené a padnú vám ako uliate.

Nie sú vám ostatné zbytočné? Módni stylisti tvrdia, že menej je viac a v skrini by ste mali mať maximálne troje džínsy – jedny tmavé, svetlé a jedny biele. Tieto by mali tvoriť základ šatníka, nakoľko sa najľahšie kombinujú.

Poprípade, ak nedáte dopustiť na aktuálne trendy, tak voľte džínsy práve podľa nich. Ideálnou voľbou sú džínsy s vysokým pásom (high waist), široké rifle (zvonové) a jedny skrátené.

Pozri aj: Mikinové šaty: Ako nosiť tento horúci módny trend?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Maxianová 09.04.23 18:02

MM
karma
100.00

strojím sa urobiť prievan v skrini

  • 0
Odpovedať

Andrea Hrtúsová 09.04.23 19:46

AH
karma
115.00

Tento rok som aj ja rapídne preriedila šatník. Pri triedení oblečenia a topánok som bola nekompromisná. Všetko, čo som nechávala v šatníku s tým, že raz..., išlo do vriec a v šatníku mam zrazu dostatok miesta.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní