Vianočné ikebany 2021: Pri ich výrobe využi to, čo máš doma

Vianočné ikebany 2021: Pri ich výrobe využi to, čo máš doma

Čochvíľa sú tu najkrajšie sviatky v roku a nás to prirodzene ťahá k zdobeniu a skrášľovaniu našich príbytkov. Aj napriek tomu, že snehovú nádielku zažijeme počas sviatkov už len výnimočne, našťastie si ju vieme privolať aj inak. Kým niektorí okrem drobného zdobenia v domácnosti postavia už aj vianočný stromček, iní na to idú postupne a dekorujú interiér bytu či domu napríklad vianočnými ikebanami či adventnými vencami, ktorými začína čarovné vianočné obdobie.

Nie vždy musí ikebana vyzerať tradične. Niekedy sa stačí obhliadnuť po zaujímavých kúskoch, ktoré doma máme. Nielenže jednotlivými kúskami pri výrobe ušetríte, ale navyše ich opätovne v domácnosti po odzdobení využijete. Neverili by ste, čo všetko možno pri výrobe ikebán použiť.  

Odporúčame: Nemusí byť len z čečiny! TOP 17 inšpirácií na adventný veniec, ktorý dlho vydrží

ikebana

Zdroj: Shutterstock®

Vytvorte si vlastnú ikebanu z toho, čo máte doma

Ak nepatríte medzi tých, ktorí výzdobu prenechajú radšej profesionálom a dekorovanie vás baví, prinášame vám zopár inšpirácií na netradičné, no o to zaujímavejšie vianočné ikebany. 

Do ikebán možno použiť nielen obľúbené svietniky, ale aj živé črepníkové kvety, vínové poháre či dokonca formu na bábovku. Vedeli by ste si z týchto netradičných ikebán vybrať?

Pozri aj: Trendy 2021: TOP inšpirácie ako zabaliť darček na Vianoce

- Inšpirácie na vianočné ikebany
1 z 10

Sviečky často nebývajú práve najlacnejšou záležitosťou. Ikebanu dokáže krásne ozdobiť aj svietnik s čajovou sviečkou. Stačí ho postaviť na plát dreva, dozdobiť trochou machu či ihličím a zostatkovými vianočnými ozdobami, ktoré sa na stromček už nezmestili.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Mária Maxianová 09.12.21 18:13

MM
karma
100.00

Priznávam, že pri mne obchodníci skrachovali, rada tvorím a využívam kreativitu, prírodu a tiež recyklujem rôzne nádoby.

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 09.12.21 21:29

KK
karma
105.00

Krásne inšpirácie

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 10.12.21 05:56

ĽŠ
karma
100.00

Veľmi pekné inšpirácie.

  • 0
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 10.12.21 19:37

ZS
karma
100.00

Krásne sú všetky

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní