Zohrievanie zvyškov jedla: Návod, ako sa vyhnúť otrave jedlom!

Zohrievanie zvyškov jedla: Návod, ako sa vyhnúť otrave jedlom!

    • Zdieľaj:
  • 130
  • 5

Navariť množstvo jedla, ktoré by sa na posedenie úplne zjedlo, je väčšinou takmer nemožné. Akokoľvek sa snažíme, vždy nám zostane minimálne miska či dve navyše. Zvyšky jedla potom uskladňujeme do chladničky a neskôr ohrievame, aby sme ich mohli dojesť v čo možno najchutnejšom stave. Zohrievanie zvyškov jedla (a aj ich skladovanie) však podlieha určitým pravidlám, ktoré by sa mali dodržiavať. V opačnom prípade vám hrozí nepríjemná otrava jedlom a v neposlednom rade vaše zvyšky jedla úplne stratia nutričnú hodnotu. Pozrite si náš jednoduchý návod, ako na to!

Základné pravidlá

Kým si povieme, ako správne zvyšky jedla zohrievať, musíme si najprv povedať, ako ich správne uskladniť a dokedy ich vlastne spotrebovať. Zvyšky jedla by sa mali dať do chladničky najneskôr dve hodiny po uvarení a chladiť sa môžu maximálne 3 až 4 dni. Niektoré zvyšky môžete zamraziť, a to po dobu 3 až 4 mesiacov. Zvyšky jedla nikdy nezohrievajte viac ako raz. Zvyšky, ktoré rozmrazíte, zasa nikdy opätovne nemrazte. A rada na záver – zohriate zvyšky zjedzte vždy čo najskôr.

Pozri aj: Ktoré potraviny neprihrievať? Jedna novinka ťa istotne prekvapí

- Správne zohrievanie zvyškov jedál
1 z 5

Pečená zelenina

Najlepší a najzdravší spôsob, ako zohriať pečenú zeleninu, je v rúre, pokiaľ možno na grilovacom móde. Zeleninu rozprestrite na papier na pečenie a zohrievajte 1 až 3 minúty na vysokom ohreve. Následne zeleninu otočte a pečte rovnaký čas.


    • Zdieľaj:
  • 130
  • 5
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Katarína Konečná 04.02.20 09:15

KK
karma
106.00

v mikrovlnke sa snažím zohrievať čo najmenej, najčastejšie zohrievam v rúre a na sporáku

  • 3
Odpovedať

Mária Maxianová 04.02.20 15:36

MM
karma
105.00

toto sú také základné pravidlá, ktoré by mala každá gazdinka ovládať

  • 1
Odpovedať

Helena Kravcová 04.02.20 18:21

HK
karma
100.00

dobra rada stojí nad zlato - dobre vedieť ako postupovať pri ohrievaní jedál

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 04.02.20 18:29

MC
karma
111.00

Ak už musím ohrievať tak najčastejšie v el.rúre.

  • 0
Odpovedať

Anna Tlachova 06.02.20 17:40

AT
karma
118.00

Dobre a užitočné informácie

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Lievance z mandľovej múky: Poteš ho na Valentína niečím chutným
Raňajky

Lievance z mandľovej múky: Poteš ho na Valentína niečím chutným

  • 111
  • 3
  • 11.02.2021
Videorecept: Rýchla cesnaková polievka so zemiakmi
Polievky

Videorecept: Rýchla cesnaková polievka so zemiakmi

  • 84
  • 10
  • 31.03.2021
Mramorová bábovka so salkom: Jej chuť ťa dostane do kolien
Dezerty

Mramorová bábovka so salkom: Jej chuť ťa dostane do kolien

  • 439
  • 10
  • 06.02.2021
TOPlist