Matka 5 detí po pôrode vo forme za 9 týždňov. Má 2 jednoduché rady

Matka 5 detí po pôrode vo forme za 9 týždňov. Má 2 jednoduché rady
  • 24.05.2022
  • Zuzana Andrášová

Len 32-ročná austrálska fitnes hviezda, ktorá v priebehu šiestich rokov porodila 5 detí, sa podelila o postupy, ako sa po pôrode dvojčiat dostať za 9 týždňov späť do formy.

Chontel Duncanová, ktorú na Instagrame sleduje viac ako milión ľudí, sa vrátila späť k svojej postave napriek tomu, že sa nakazila covidom, mala zlomenú jednu z kostí na chodidle a pri malých bábätkách sa vyspala len málo.

Odporúčame: Pred letom ešte stíhaš schudnúť! Pomôže ti voda z ovsených vločiek

Chontel Duncan

Zdroj: Instagram/chontelduncan

Cvičila aj počas tehotenstva

Niektoré ženy majú obavy cvičiť aj počas tehotenstva. Mnohí lekári však upozorňujú a pripomínajú tehotným ženám, aby pohyb nezanedbávali.

Chontel nemala počas tehotenstva dvojčiat žiadne problémy, takže cvičila celých 9 mesiacov. Pohybu sa nevyhýbala ani počas tehotenstva v roku 2016, 2017, 2020, kedy sa narodili jej 3 staršie deti. Svoje posledné okamihy pred každým pôrodom zverejnila aj na sociálnej sieti.

Pozri aj: Chceš schudnúť? Zameraj sa aj na organizáciu kuchyne

Chontel Duncan

Zdroj: Instagram/chontelduncan

Chontel miluje šport a práve v športe je pre športovca na prvom mieste úspech z dosiahnutých výkonov. Mladá žena však upozorňuje, že za svoj najväčší úspech považuje svojich päť detí: Jeremiáša, Swayde, Paris, Havanu a Justice.

Deti považuje za svojich záchrancov, ktorí zmenili to, na čo sa má upriamiť – nielen vo vonkajšom svete, ale aj v tom vnútornom. Deti sú pre ňu darom, ktorý jej pripomína, čo je dôležité.

Ako to dokázala?

Do fitka, ktoré vlastní, sa mladá žena dostala 4-krát týždenne. Cvičila formou vysokointenzívnych intervalových tréningov. Jej cvičenie pozostávalo z krátkych kôl intenzívnych cvičení, ktoré trvali 10 až 60 sekúnd s viacerými opakovaniami.

Pri piatich deťoch to však pre ňu nebolo jednoduché. Ak sa k tomu pridá ešte nedostatok spánku, chce sa vám len ľahnúť na gauč a oddychovať.

Chontel však uviedla, že hoci sa pri novorodencoch takmer nevyspala, jednoducho zaťala zuby, pretože chcela zmenu. A ono to šlo. Jednoducho povedané, opustila svoju zónu komfortu a s pevným odhodlaním sa pustila do toho, po čom túžila. Pretože podľa jej slov nikdy nie je neskoro začať. Ako príklad uvádza známu návrhárku Veru Wang, ktorá svoje prvé šaty navrhla až keď mala 40.

Príkladom ďalšej známej ženy je Oprah Winfrey. Dnes svetoznáma americká moderátorka, keď mala 20 rokov, pracovala ako moderátorka spravodajstva. Pre jej emotívnosť ju vyhodili. Avšak, práve jej emotívnosť jej vo veku 32 rokov pomohla získať si úspech svojou talkshow The Oprah Winfrey Show.

Bude ťa zaujímať: Korunný princ, „sendvič" alebo maznáčik: Ktoré dieťa máte doma?

Chontel Duncan

Zdroj: Instagram/chontelduncan

Vaše telo je viac ako len číslo

Chontel však v súvislosti s chudnutím upozorňuje, aby ľudia nezabúdali, že ich telá sú viac ako len číslo. Sme totiž viac ako len zásadný rozdiel medzi stehnami, bruchom a osobnými rekordmi. Existujú hodnotnejšie dôvody, prečo si zaslúžime starať sa o svoje telo.

Presmerovanie nášho zamerania dáva lepší zmysel otázke, prečo sa musíme o seba starať.  Chontel sa zamerala na deti, a to je pre ňu dôvodom, prečo sa stará aj o seba.

Pozri aj: Prerušovaný pôst s diétou 5:2 – dá sa vďaka nej zdravo schudnúť?

Chontel Duncan

Zdroj: Instagram/chontelduncan

K zdravému životnému štýlu patrí aj zdravá strava

Mladá žena zároveň vo svojich statusoch upozorňuje, že k zdravému životnému štýlu patrí aj zdravá strava. Zo svojho jedálnička vynecháva sladkosti a nezdravé dobroty.

A ako sa zbaviť nadbytočných kíl alebo získať pevnú postavu a kondíciu? Jej rada znie jednoducho: „Stačí zdravo jesť.“ Ak chcete formovať svoju postavu má druhú jednoduchú radu: „Musíte začať cvičiť.“

Zdroj foto - úvodná foto: Instagram/ chontelduncan

Neprehliadni: Nechtík lekársky: Objavte čaro bylinky starovekých kultúr


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Janka Komadova 08.06.22 13:30

karma
-1.00

Vyzerá skvelo

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 03.07.22 16:39

AK
karma
100.00

S chudnutím treba začať v ktorýkoľvek čas.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní