Nevhodne zvolené účesy dokážu napáchať veľa škôd. Tieto nám pridávajú roky!

Nevhodne zvolené účesy dokážu napáchať veľa škôd. Tieto nám pridávajú roky!

Zmena účesu, či už zmena strihu alebo farby, by mala byť dôkladne premysleným krokom, nie len spontánnym a rýchlo uskutočneným nápadom. Správne zvolený účes totiž dokáže s naším vzhľadom urobiť naozaj veľa. Môže vyzdvihnúť tie najkrajšie črty tváre a naopak, takpovediac, schovať to, čo treba. Ak podnikneme zmenu vlasov narýchlo a bez poriadneho premyslenia, môže to byť šliapnutie vedľa.

Nevhodný účes môže zvýrazniť rôzne nedokonalosti na tvári a všetko to, s čím nie sme spokojné. Môže napríklad prilákať viac pozornosti k väčšiemu nosu, prípadne ešte viac opticky rozšíriť tvár, môže nepekne predĺžiť čelo, dokonca nám môže zbytočne pridať vek. Mnohé druhy účesov dokážu spôsobiť to, že žena na pohľad pôsobí omnoho staršie, či už má okolo dvadsiatky, tridsiatky alebo štyridsiatky.

V článku sa pozrieme na to, ktoré účesy a strihy nám môžu pridať vek. Niektoré ženy práveže hľadajú účesy, ktoré im pomôžu vyzerať na svoj vek, respektíve dospelejšie či profesionálnejšie. Ak však rozhodne nechcete, aby vám úprava vlasov pridávala roky, tomuto sa vyhnite!

dlhé vlasy

Zdroj: instagram.com/ih_longhairgirls

Veľmi dlhé vlasy

Dlhé vlasy akosi neoddeliteľne patria k malým dievčatám i mladým ženám. Čo však dlhé vlasy u žien, ktorým už dávno nie je dvadsať alebo tridsať, prípadne ich vek prekračuje štyridsiatku alebo päťdesiatku? Neplatí, že zrelšie ženy by automaticky mali nosiť kratšie vlasy, no veľmi dlhé vlasy v takomto prípade môžu napáchať viac škody než si myslíme.

Hovoríme hlavne o dĺžke pod rebrá. Ak sú vlasy takto dlhé a ak sú navyše rovné a zastrihnuté v jednej dĺžke, dokážu spôsobiť, že žena vyzerá omnoho staršie. Takýto typ účesu veľmi predlžuje tvár, zvýrazní všetky nedokonalosti a upozorní na povädnuté kontúry tváre.  Starším ženám obvykle najviac pristanú vlasy v dĺžke maximálne po kľúčne kosti. 

krátke vlasy

Zdroj: instagram.com/halle_berry59318

Príliš krátky strih

Ani opačný extrém nemusí lahodiť tvári. Kratučké vlasy, napríklad v ikonickom strihu pixie cut, skutočne nepristanú každej žene, práve naopak. Je podstatne menej žien, a to spravidla so špecifickými črtami tváre, ktoré v takomto strihu vyzerajú naozaj dobre a stále žensky a sexi. Avšak, aj v prípade, že sa vám i veľmi krátke vlasy hodia, musíte sa zmieriť s tým, že s nimi budete skrátka vyzerať o pár rokov staršie. 

drdol

Zdroj: instagram.com/aylin.end

Silno upnuté vlasy

Vypnuté vlasy sú veľmi praktické a pohodlné. Mnoho žien nosí vlasy vypnuté prakticky neustále, iné si ich vyčesávajú v pohodlí domova, pri domácich činnostiach, športe a rôznych aktivitách, pri ktorých by hlavne dlhšie vlasy skrátka zavadzali. Avšak, vypnuté vlasy neoddeliteľne patria aj k spoločenským udalostiam.

Treba si však dať pozor na druh vyčesaného účesu. Roky žene dokážu pridať hlavne silno upnuté a vyčesané vlasy, či už hovoríme o veľmi uhladenom a upnutom vrkoči alebo aj drdole. Takéto účesy pôsobia prísne a konzervatívne. Mnohým ženám sa však veľmi hodia, pretože dokážu pôsobiť zároveň elegantne a nechajú vyniknúť črtám tváre. Treba však počítať s tým, že s takýmto účesom budete pôsobiť staršie. Ak nechcete, aby vám vypnuté vlasy pridávali vek, voľte voľnejší cop či drdol s pár spustenými pramienkami. 

Odporúčame: ​Aká bude TOP farba na vlasy pre rok 2023? V kurze ich bude hneď niekoľko

tmavé vlasy

Zdroj: instagram.com/tressup_hair

Tmavé vlasy

Nielen výber vhodného strihu je hotovou vedou, ale aj voľba farby na vlasy. Možno sa stretnúť s tvrdením, že najviac sa nám hodí farba, s ktorou sme sa narodili, prípadne by sme sa pri zmene mali držať približne podobných odtieňov. Mnoho žien však túži aj po väčších zmenách, a tak sa z tmavovlások stávajú blondínky a svetlovlasé typy skúšajú aj tmavšie odtiene. 

V súvislosti s výberom farby si treba dávať pozor na jednu vec. Príliš tmavé farby na vlasy pridávajú na veku, a to najmä, ak nepatríte práve k prirodzeným tmavovláskam. Tmavé vlasy zvýrazňujú línie tváre, aj tie nelichotivé, dokonca aj rôzne defekty na pleti. Ak to s tmavou farbou chcete predsa len skúsiť, odporúča sa tvár orámovať jemnejšími teplejšími prameňmi, ktoré tvár rozžiaria. 

natupírované vlasy

Zdroj: instagram.com/evagreen_planet

Natupírované vlasy

Ženy si vlasy tupírujú obvykle z jedného hlavného dôvodu, a to pre získanie väčšieho objemu. K takejto úprave vlasov sa teda uchyľujú väčšinou ženy s redšou hrivou. Nemusí to však byť najlepšie riešenie. Natupírované vlasy až veľmi upriamujú pozornosť na to, že má žena riedke vlasy a navyše aj pridávajú vek. 

Avšak, objemné vlny alebo výrazne vyfúkané vlasy rovnako nie sú dobrým riešením problému s redšími vlasmi. I tieto účesy pridávajú vek. Najlepšou voľbou sú pre vás vrstvené účesy. Stačí vlasy zostrihať v niekoľkých vrstvách, ktoré im dodajú objem a nositeľke rozhodne vek nepridajú. Dobrým riešením problému sú v tomto prípade aj menšie voľnejšie hravé vlnky, ktoré taktiež pridajú vlasom štruktúru a žene uberú vek. 

cestička na stred

Zdroj: instagram.com/annehathawayx_

Cestička na stred

Dokonca i taká vec, ako je umiestnenie cestičky vo vlasoch, dokáže ovplyvniť celkový vzhľad tváre. Cestička učesaná prísne na stred pridáva vek. Naše polovice tváre skrátka nie sú rovnaké a ak k nim pridáme súmernú cestičku, tá razom upozorní na pokles tvárových kontúr aj odlišnosti medzi ľavou a pravou stranou tváre. Pre mladistvejší vzhľad sa odporúča česať cestičku aspoň mierne mimo prostriedku. 

Odporúčame: Shakira trhá rekordy na úkor svojho EX! Jej nový song si vypočulo 63 miliónov ľudí za 24 hodín!

ofina

Zdroj: instagram.com/jessicabiel.germanfans

Hustá ofina

A na záver spomenieme ešte ofinu. Pri ofine nie je jednoznačné, či vek pridáva alebo uberá. Závisí to od typu ofiny aj samotnej ženy. Vzdušnejšia redšia ofina, ktorú možno posunúť aj do bokov, dokáže dokonale ubrať na veku. Výborne kamufluje vrásky na čele. Žena vďaka takejto jemnejšej ofine dokáže razom omladnúť. 

Avšak, husté a prísne zastrihnuté ofiny nad očami alebo obočím, ktoré zakryjú úplne celé čelo, naopak zostaršujú. Pozornosť upriamia hlavne na vrásky okolo očí. Ak máte v očnom okolí viac vrások, tento typ ofiny prenechajte mladším. 

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/anyajoynews, instagram.com/schwarzkopfprofinland, instagram.com/jennifer_lawrrencee


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Mária Maxianová 23.01.23 16:40

MM
karma
100.00

mne veľmi vadia dlhé vlasy u zrelých žien

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní