VIDEO: Ako sa mení ženské telo po pôrode? Tieto zmeny môžu prekvapiť každú ženu

VIDEO: Ako sa mení ženské telo po pôrode? Tieto zmeny môžu prekvapiť každú ženu

Tehotenstvo je obdobie významných zmien v ženskom tele a na ženskom tele, pričom každá je prakticky nevyhnutná a veľmi dôležitá pre rast a vývoj plodu. Tieto zmeny tiež pripravujú ženu na pôrod a materskú starostlivosť.

V prvom rade, hormonálne zmeny sú jednými z najvýznamnejších počas tehotenstva. Hladiny hormónov, ako sú estrogén a progesterón, prudko stúpajú, čo ovplyvňuje takmer každý orgánový systém a podporuje vývoj plodu. Maternica sa počas tehotenstva zväčšuje, aby poskytla dostatok miesta pre rastúce dieťa.

Ďalej nastávajú zmeny v prsníkoch, zvyšuje sa objem krvi v tele ženy a tepová frekvencia. V mnohých prípadoch sa objavujú zmeny na pokožke, tiež spomalenie procesu trávenia alebo zmeny v emočnom stave. V rámci prípravy tela na pôrod sa uvoľňuje relaxín, hormón, ktorý uvoľňuje väzy v panvovej oblasti. A okrem spomenutých prebiehajú i ďalšie nemalé zmeny. 

Mohlo by sa zdať, že pôrod všetky telesné zmeny v ženskom organizme ukončí a všetko sa vráti do bežného stavu, aký žena pozná spred obdobia tehotenstva. Je to však skutočne tak? Nuž, mnohé veci sa skutočne vrátia, viac-menej, do normálneho stavu, hoci, vždy to chce čas.

Avšak, niektoré veci sa už nezmienia, dokonca môže prísť k nejakým zmenám v tele a na tele aj po pôrode. O tom sa viac porozprávame s pôrodnou dulou a laktačnou poradkyňou Luckou Vančo. Porozprávame sa o návrate maternice do pôvodného stavu, zmenách na prsníkoch či dokonca zmene veľkosti chodidiel. Aké zmeny môže na svojom tele spozorovať žena po tom, čo privedie na svet vytúžené bábätko?

Zisti, ako sa môže meniť ženské telo po pôrode:

- Anketa

VEDELA SI O TOM, ŽE SA PO PÔRODE MÔŽE ŽENE ZVÄČŠIŤ VEĽKOSŤ NOHY?

Odpovedalo 16 ľudí  

Áno, pretože som si tým sama prešla.
13%
Už som o tom počula.
31%
Tak to som naozaj ani netušila.
56%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní