VIDEO: Oddelenie šestonedelia – na čo sa má žena pripraviť a čo tam čaká novorodeniatko?

VIDEO: Oddelenie šestonedelia – na čo sa má žena pripraviť a čo tam čaká novorodeniatko?

Po pôrode zostáva žena ešte určitý čas na pôrodnej sále. Keď prebehnú všetky dôležité lekárske úkony a lekár usúdi, že je všetko v poriadku, žena je prevezená na izbu na oddelení šestonedelia, kde strávi asi 3 až 4 dni, v špeciálnych prípadoch, ak je to potrebné, tak dlhšie. Najmä prvorodičky môžu uvažovať nad tým, čo ich vlastne na tomto oddelení šestonedelia v prvé dni po pôrode čaká.  

O tom, ako to všetko prebieha, sa porozprávame vo videu s Luckou Vančo, pôrodnou dulou, laktačnou poradkyňou a sprievodkyňou žien k pôrodom a po pôrode. V rozhovore sa pozrieme na to, ako by mala vyzerať strava a pitný režim po pôrode, ako prebieha prvá sprcha, prvá malá aj veľká toaleta, či aké vyšetrenia čakajú ženu a dieťa.

Taktiež budeme diskutovať o rôznych záležitostiach, ktoré sa týkajú priamo novorodenca. Čo je smolka? Je riedka stolica hnačkou? Čo ak sa v plienke objaví krv? A ako si poradiť s novorodeneckou žltačkou? Aj tieto dôležité témy rozoberieme v rozhovore. Želáme vám príjemné sledovanie a pevne veríme, že bude pre vás naše video užitočné.

Zisti viac o tom, čo sa deje na oddelení šestonedelia:


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní