Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci február

Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci február

Vedeli ste o tom, že nielen vaše znamenie, ale aj mesiac, v ktorom ste sa narodili, vie údajne o vás čo-to prezradiť? O februárových ľuďoch, ktorých kameňom je ametyst, možno povedať napríklad to, že zvyknú byť dobrými a príjemnými priateľmi, ale aj spoľahlivými životnými partnermi. Majú dobrý všeobecný prehľad, obľubujú umenie a dopustiť nedajú na cestovanie a dobrodružstvo. Deti narodené v tomto mesiaci bývajú pokojnejšie ako tie, ktoré sa rodia cez leto. Sú šikovné, kreatívne a tvorivé. Dokážu absorbovať veľké množstvo informácií a starosti akosi automaticky filtrujú. 

Oslavujete svoje narodeniny práve v mesiaci február? V tom prípade neváhajte zistiť, ktoré svetové aj slovenské celebrity, prominenti a rôzne slávne osobnosti oslavujú spolu s vami!

Februároví herci a herečky

  • Emma Roberts (10. február 1991) – americká herečka, dcéra herca Erica Robertsa a neter herečky Julie Roberts. Vidieť sme ju mohli vo filmoch Vreskot 4, My sme Millerovci, Hra o život či v seriáli American Horror Story.
  • Elizabeth Olsen (16. február 1989) – americká herečka, mladšia sestra dvojičiek Ashley a Mary-Kate Olsen, známych so seriálu Plný dom. Objavila sa vo filmoch Very Good Girls, Godzilla, Avengers: Age of Ultron, Avengers: Infinity War a ďalších.
  • Michael Sheen (5. február 1969) – velšský divadelný a filmový herec. V roku 2009 získal Rad britského impéria. Hral vo filme Underworld a jeho pokračovaniach i vo filmovej sérii Twilight sága. 

Ďalší oslávenci: Jennifer Aniston, Isla Fisher, Chris Rock, Tom Hiddleston, Joe Pesci, Elizabeth Banks, Josh Brolin, Jane Seymour, Joseph Gordon-Levitt, Drew Berrymore.

Hudobné hviezdy narodené v mesiaci február

  • Rihanna (20. február 1988) – barbadoská speváčka, herečka a módna návrhárka, vlastným menom Robyn Rihanna Fenty. Jej prvé dva štúdiové albumy z rokov 2005 a 2006 sa dostali do TOP 10 amerického rebríčka Billboard 200.  Známymi piesňami sú Umbrella, Diamonds či Don't stop the music.
  • Axl Rose (6. február 1962) – americký hudobník, spevák a skladateľ, vlastným menom William Bruce Rose. Známy je predovšetkým ako spoluzakladateľ a spevák skupiny Guns N’ Roses. Zároveň je dodnes jediným pôvodným členom tejto známej hard rockovej skupiny. 
  • Billie Joe Armstrong (17. februára 1972) – americký spevák a gitarista. Je členom punk rockovej skupiny Green Day. 

Ďalší oslávenci: Harry Styles, Shakira, Ed Sheeran, Michael Bolton, Kelly Rowland, Dr. Dre, Robbie Williams, Ava Max, Alice Cooper, Bobby Brown, Justin Bieber.

Odporúčame: Celebrity narodené v znamení Vodnár

Športovci narodení vo februári

  • Michael Jordan (17. február 1963) – bývalý americký basketbalista. Často je označovaný za najlepšieho hráča basketbalu v histórii. Hral v tímoch Chicago Bulls a Washington Wizards. Je držiteľom dvoch zlatých medailí z olympijských hier (Los Angeles 1984 a Barcelona 1992).
  • Mario Andretti (28. február 1940) – bývalý taliansko-americký pilot Formule 1 a majster sveta z roku 1978. Od roku 2005 je súčasťou Automotive Hall of Fame (Automobilová sieň slávy). 
  • Gerard Piqué (2. február 1987) – španielsky futbalista, partner speváčky Shakiry. V súčasnosti hrá v klube FC Barcelona, predtým hral za Manchester United FC. Je jedným zo štyroch hráčov, ktorí vyhrali Ligu majstrov UEFA dva roky po sebe.

Ďalší oslávenci: Cristiano Ronaldo, Jaromír Jágr, Roger Staubach, Greg Norman, John McEnroe, Ronda Rousey, Neymar. 

Ďalší známi oslávenci v mesiaci február

  • Cindy Crawford (20. február 1966) – americká modelka, príležitostná moderátorka a herečka. Najmä v 80. a 90. rokoch patrila k popredným topmodelkám. Fotila pre Vogue, Cosmopolitan, Allure, Playboy, objavila sa v reklamách pre značky Gianni Versace či Escada. 
  • John Grisham (8. február 1955) – americký spisovateľ románov z právnického prostredia. Veľký úspech mu priniesol už druhý román s názvom Firma, ktorý bol aj sfilmovaný v hlavnej role s Tomom Cruisom. K ďalším románom patrí Advokáti, Podfuk či Hra o pizzu. 
  • Matt Groening (15. február 1954) – americký karikaturista. Je známy predovšetkým ako tvorca animovaných seriálov Simpsonovci a Futurama. V roku 2003 získal ocenenie Reuben Award od Národnej komiksovej spoločnosti.

Ďalší oslávenci: Oprah Winfrey, Paris Hilton, Janice Dickinson, Jerry Springer, Mike Bloomberg, George Washington.

Slovenskí speváci, herci a ďalší známi Slováci narodení vo februári

  • Sima Martausová (26. február 1988) – slovenská pesničkárka a bývalá divadelná herečka. Bola členkou Radošinského naivného divadla. Svoj debutový album Vyzliecť si človeka vydala vo vydavateľstve Studio Lux v roku 2012. V roku 2019 získala ocenenie Krištáľové krídlo v kategórii populárna hudba. 
  • Milena Minichová (12. február 1982) – slovenská divadelná a filmová herečka. Účinkovala v SND, Divadle Astorka aj Divadle Aréna. Vidieť sme ju mohli vo viacerých slovenských a českých seriáloch, napríklad aj v Paneláku či Ordinácii v ružovej záhrade. 
  • Peter Bondra (7. február 1968) – bývalý slovenský hokejový útočník. Slovenskej reprezentácii pomohol k zisku titulu majstra sveta v roku 2002. Počas svojej kariéry pôsobil aj v NHL v tímoch Washington Capitals, Ottawa Senators a ďalších. 
  • Diana Mórová (18. február 1970) – slovenská herečka, ktorá získala niekoľko ocenení OTO a rovnako tak aj Cenu Literárneho fondu. V roku 1992 sa stala členkou Činohry SND, kde pôsobí dodnes.

Ďalší oslávenci: Matej Tóth, Kristína Bartošová, Juraj Loj, Alexander Bárta, Katarína Koščová, Zuzana Tlučková, Marián Gáborík. 

Pozri aj: KVÍZ: Legendárne filmové hlášky – spomenieš si, z ktorých filmov pochádzajú?

Aktualizovaný článok: 10.2.2023


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Jana Komadová 18.02.22 21:57

JK
karma
100.00

Rada som si prečítala

  • 0
Odpovedať

Helena Povalova 10.02.23 20:15

HP
karma
107.00

Je dobré vedieť dátum narodenia osobností.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní