Budú sociálne siete Facebook a Instagram spoplatnené? Meta spúšťa platenú službu

Budú sociálne siete Facebook a Instagram spoplatnené? Meta spúšťa platenú službu

Kto dnes nepoužíva sociálnu sieť Facebook? Už asi len málokto. Budúci rok to bude už 20 rokov od jej spustenia. Sieť, ktorá spočiatku slúžila len študentom Harvardovej univerzity, dnes patrí k najpoužívanejším online platformám naprieč celým svetom. 

Facebook umožňuje v prvom rade komunikáciu medzi ľuďmi, hoc sú na druhom konci sveta, taktiež výmenu informácií aj zábavu. Mnoho ľudí využíva Facebook tiež na podporu svojho podnikania. Facebook momentálne patrí pod spoločnosť Meta spolu s čoraz obľúbenejšou aplikáciou Instagram, ktorá zase slúži v prvom rade na zdieľanie obrazových materiálov.

Používateľov týchto známych sociálnych sietí Meta aktuálne prekvapila informáciou o spoplatnení svojich služieb. CEO spoločnosti Meta, Mark Zuckerberg, pred pár hodinami oznámil spustenie nového modelu predplatného s názvom Meta Verified.

V ktorých kútoch sveta sa zavádza spoplatnená služba?

Mark Zuckerberg oznámil príchod novej služby Meta Verified. Oznámenie si môžu sledujúci pozrieť aj v poste na jeho Facebooku, ako aj v Instagram Stories. Meta Verified prináša predplatiteľom niekoľko výhod, vrátane odznaku overenia totožnosti či lepšieho zákazníckeho servisu (predplatitelia dostanú priamy prístup k zákazníckej podpore spoločnosti Meta).

Predplatiteľom tiež bude zabezpečené dôkladné monitorovanie účtu pre prípad jeho odcudzenia a zníženie rizika odcudzenia identity. Pomocou Meta Verified si bude môcť používateľ overiť svoj účet prostredníctvom preukazu totožnosti. Najviac by z tejto spoplatnenej služby mali ťažiť tvorcovia s veľkým publikom.

Služba by spočiatku mala stáť 11,99 $ mesačne pre web a 14,99 $ mesačne pre iOS. Meta Verified sa má tento týždeň spustiť v Austrálii a na Novom Zélande. Podľa slov Zuckerberg  bude služba dostupná v ďalších krajinách už čoskoro.

- Anketa

AKÝ MÁŠ NÁZOR NA PRÍPADNÉ SPOPLATNENIE FACEBOOKU A INSTAGRAMU U NÁS?

Odpovedalo 225 ľudí  

Ak by šlo len o spoplatnenie extra služby, pre ktorú sa môžem, no nemusím rozhodnúť, nevadilo by mi to.
2%
Neprekážalo by mi predplatiť si sociálne siete, ktoré pravidelne používam.
26%
Za používanie sociálnej siete by som nikdy neplatil/a.
72%

Zdroj úvodnej foto: Depositphotos.com/TarasMalyarevich


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Mária Maxianová 20.02.23 15:53

MM
karma
100.00

necháme sa prekvapiť

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní