Kedy je čas na rozchod? 5 signálov, že sa váš vzťah blíži ku koncu

Kedy je čas na rozchod? 5 signálov, že sa váš vzťah blíži ku koncu
  • 20.10.2020
  • Radka Vargová

Rozchody nikdy nie sú ľahké. Ale sú občas nevyhnutné. Možno to nevidíte, možno to nechcete vidieť, ale ak sa deje vo vašom vzťahu toto, tak je to jasné. Aj váš vzťah sa blíži ku koncu. Ale netreba vešať hlavu. Koniec-koncov, ak sa jedny dvere zatvoria, druhé sa otvoria. 

Ničomu už neveríte

Dôvera je základ, na ktorom všetko stojí. Ak vo vzťahu nie je, alebo sa postupne z neho vytráca, tak sa váš vzťah rozpadne ako domček z kariet. Preto je dôležité ju budovať. Ak sa však dostanete do bodu, kedy nie ste schopná veriť partnerovi nič, či už oprávnene alebo nie, máte problém. Ako predsa môžete byť s niekým komu neveríte? Či už sa bojíte nevery alebo len máte šiesty zmysel, že niečo tu nesedí, tak či onak, môžete to zabaliť. 

Ak vám partner nebol nikdy neverný a vy len máte blbý pocit, pokúste sa o tom diskutovať. Snažte sa mu pokojne povedať, čo vás trápi či zožiera. Od jeho reakcie závisí mnohé. Možno sa mu podarí upokojiť vás, možno vás to presvedčí o tom, že mu naozaj nemôžete veriť. 

Pozri tiež: 3 najzvodnejšie znamenia, ktoré pomotajú hlavu každému chlapovi

kedy sa nedá zachrániť vzťah

Zdroj: Shutterstock®

Nechýba vám

Ak máte tento pocit čoraz viac a viac, tiež je to zlé znamenie. Ak si počas celého dňa neuvedomíte, že vám vlastne váš manžel či priateľ chýba, tak je veľmi pravdepodobné, že láska jednoducho vyprchala. Nemusí to byť zapríčinené niečím konkrétnym. Niekedy sa tieto veci stávajú. Jednoducho postupne vytriezviete a sama si začnete uvedomovať, že ten, ktorého máte po svojom boku, bohužiaľ, nie je tým pravým. 

Sledujte však, či ide o dočasné pocity, alebo pocity sa stupňujúce už niekoľko týždňov. Môžu byť tiež spôsobené príliš veľkou pracovnou vyťaženosťou alebo deťmi, ktoré vás aktuálne oberajú o energiu. V tom prípade si doprajte len polčas. Zoberte si pár dní, týždňov voľna. Vyberte sa sama preč a pozorujte svoje pocity. Zapisujte si ich. Možno prídete na to, že je to blbé obdobie, ktoré musíte prekonať. A možno vám už naozaj vyprchala záruka...

Nuda v spálni

Nahovárajte si, čo chcete, ale sex je jeden z najdôležitejších pilierov každého vzťahu. Rovnako na ňom stojí a padá mnohé. Keď začne byť nudný, nenapĺňa vás alebo dokonca prestanete po ňom túžiť, mali by ste byť v strehu. Niečo nie je v poriadku. Ak je to len nuda z rutiny, navrhnite nejaké oživenie. Nové polohy, erotické pomôcky, zverte sa so svojimi fantáziami. Ak sa však ani jeden z vás nebude snažiť to zachrániť a vyskúšať niečo nové, tak je v podstate viac ako isté, že už nestojíte o záchranu vzťahu. V tom prípade nebude mať ani zmysel hľadať odborníka či utrácať v sexshopoch. Ani s tými najodvážnejšími pomôckami veľa vody nenamútite, keď to nebudete chcieť obaja. 

prechádzka

Zdroj: Shutterstock®

Nič nerobíte spoločne

Aj na spoločných aktivitách môže stáť váš vzťah. Samozrejme, ak ste v týždni obaja pracovne vyťažení, je pochopiteľné, že nemáte večer čas alebo energiu na niečo iné. Ak však nemáte chuť tráviť s partnerom ani voľné dni, radšej si urobíte program sama či s priateľmi, tiež to je značný problém. Ak sa takéto dni opakujú a zrazu si uvedomíte, že okrem zdieľania gauča spolu nič iné posledný polrok nerobíte, tak sa tiež môžete začať baliť. Predsa každý zamilovaný pár chce zájsť na spoločný víkend, spoločnú večeru či len na prechádzku. Obchádzajú vás tieto potreby? Tak by ste to mali ukončiť. Nezotrvávajte v niečom len zo zvyku či pohodlnosti. 

Hra na tajomno

Tento problém sa týka predovšetkým čerstvých dvojíc. Ste spolu už nejaký ten piatok, on o vás vie všetko, vy o ňom nič. Spočiatku vás táto „hra" na tajomno baví, no ak to trvá viac ako šesť mesiacov, dajte si pozor. Ak ste za posledné mesiace nespoznali ani jedného jeho kamaráta, nezobral vás ani raz za rodinou, nechcel spoznať vašich priateľov a príbuzných, tak to rozhodne nebude vzťah so šťastným koncom. Pravdepodobne z vás nie je až tak paf, že by mal záujem strácať čas zoznamovaním sa s niekým navyše. Skúste si o tom s ním pohovoriť. Ak nebude tomu prístupný, tak to ukončite skôr, ako vám on zlomí srdce. 

Pozri tiež: Status single má svoje výhody: Pre toto by si si ho mala vychutnávať


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Daniela Bieliková 20.10.20 18:08

DB
karma
117.00

Niečo z toho ja naozaj pravda...

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 21.10.20 05:20

ĽŠ
karma
100.00

Rozchody nikdy nie sú ľahké; dobrý článok!

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 21.10.20 14:47

PV
karma
113.00

Ach tá láska .. Je to také krásne, ked je človek zamilovaný .. Niekedy to pretrvá to nádherného dlhodobého vzťahu , ale niekedy, bohužiaľ , sa to aj skončí .. Ja musím poklopať , mám úžasného partnera a verím ,že nám to dlho vydrží ♥♥

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní