Najočakávanejšie filmy roku 2024 – ktoré filmové premiéry si nenecháš ujsť?

Najočakávanejšie filmy roku 2024 – ktoré filmové premiéry si nenecháš ujsť?

Máme tu nejakých fanúšikov filmov? Pozrieť si z času na čas kvalitný alebo zaujímavý film môže predstavovať dobrý spôsob, ako si trošku oddýchnuť a zrelaxovať hlavu po náročnom dni v práci. Návšteva kina zase môže byť dobrou voľbou pre stretnutia s priateľmi. A rok 2024 sa ukazuje byť veľmi výrazným, čo sa sveta kinematografie týka. 

Filmový priemysel tento rok ponúkne širokú paletu diel, ktoré si zaumienili očariť, vzrušiť, pobaviť aj inšpirovať divákov po celom svete. Od návratov známych postáv v pokračovaniach obľúbených filmov až po úplne nové svety a príbehy – rok 2024 je pripravený splniť očakávania aj tých najnáročnejších filmových fanúšikov.

V článku sa ponoríme do najviac očakávaných filmových premiér tohto roku. Predstavíme vám mix veľkolepých blockbusterov, nezávislých skvostov a inovatívnych filmových experimentov. Rok 2024 má pre každého niečo.

Ktoré filmy uvidíme v roku 2024 v kinách a na obrazovkách? Ktorý bude podľa vás najlepší film 2024? Tu je 15 tipov na premiéry filmov 2024, ktoré si tento rok možno získajú vašu pozornosť!

Odporúčame: ​TOP 10 food influencerov za rok 2023 – prvé miesto obsadil známy šéfkuchár s 39 miliónmi sledovateľov

Argylle: Tajný agent (1. február)

Spomedzi premiér filmov tohto roka začneme pri špionážnej akčnej komédii, pod ktorú sa podpísal režisér Matthew Vaughn. Ak sú filmy nabité známymi tvárami vašou šálkou kávy, film Argylle: Tajný agent si nenechajte ujsť, premiéra sa uskutoční v priebehu pár dní. 

Na filmovom plátne uvidíme sympaťáka Henryho Cavilla, známeho postavou Supermana a Zaklínača, ale aj hercov Johna Cena, Sama Rockwella, Bryce Dallas Howard, Samuela L. Jacksona. Vo filme sa dokonca objaví aj speváčka Dua Lipa. 

Madame Web (15. február)

Niečo pre fanúšikov filmov o superhrdinoch – americký akčný film Madam Web. Je natočený na motívy komiksov vydavateľstva Marvel Comics. Predstaví sa nám v ňom postava zvaná Madam Web, ktorú bude hrať Dakota Johnson, známa z filmov 50 odtieňov sivej. Vo filme sa objaví aj Sydney Sweeney a Emma Roberts. 

Duna: Časť druhá (29. február)

Ako sme spomenuli v úvode, rok 2024 bude štedrý aj na filmové pokračovania úspešných snímok. Už posledný februárový deň je plánovaná premiéra pokračovania amerického sci-fi filmu Duna. Na filmovom plátne sa opäť objaví Timothée Chalamet a Zendaya, ale aj množstvo ďalších známych tvárí. Ak vás tento sci-fi príbeh zaujal, pokračovanie si nenechajte ujsť. 

Odporúčame: ​Ako si posilniť mozog? 10 tipov, ako precvičiť mozog a zlepšiť pamäť

Krotitelia duchov: Mrazivá hrozba (22. marca)

A pokračovania sa tento rok dočká aj nesmrteľná filmová séria Krotitelia duchov. Prvý diel tejto série oslavuje tento rok neuveriteľné 40. výročie. Vo filme sa opäť objaví Bill Murray, ktorý hral aj v prvých dieloch. K hlavnému obsadeniu patria herečky Mckenna Grace a Emily Alyn Lind a herci Finn Wolfhard a Paul Rudd.

Mickey 17 (29. marec)

A teraz nejaká úplná novinka. Koncom marca bude mať premiéru sci-fi film Mickey 17. Hlavnú rolu si zahrá Robert Pattinson, známy z Twillight série. Jeho postava je klon, ktorý má pomôcť ľuďom k ceste na vzdialenú planétu. Ak vás takáto téma filmov zaujíma, nenechajte si ho ujsť. Vo filme si zahrala aj Toni Collette či Mark Ruffalo.

Challengers (26. apríl)

Film Challengers (Súperi) je americká romantická komédia a dráma s témou športu. Dej filmu sleduje troch hráčov, ktorý sa poznajú od dospievania a aktuálne súperia na tenisovom turnaji. Vo filme uvidíme herečku Zendayu, známu z filmov Duna a Spiderman. 

Pozri aj: ​Recept na horúce talianske BOMBARDINO – drink, ktorý zahreje i rozjasní myseľ

The Fall Guy (3. máj)

Americká akčná komédia The Fall Guy (Kaskadér) príde do kín začiatkom mája. Film sleduje príbeh bývalého kaskadéra, ktorému je poskytnutá práca na filmovom pľaci. V hlavnej role sa objaví obľúbený herec Ryan Gosling. Okrem toho sa môžete tešiť aj na herečku Emily Blunt. 

Imaginary Friends (17. máj)

IF (Imaginary Friends – Imaginárni priatelia) je akčná animovaná fantasy komédia o vymyslených kamarátoch, v ktorej hlavnú rolu hrá herec Ryan Reynolds a mladá herečka Cailey Fleming, známa zo seriálu The Walking Dead. Režisérom tejto hranej a sčasti animovanej snímky je herec John Krasinski. 

Mission: Impossible – Dead Reckoning 2. časť (21. máj)

A opäť sa pozrime na nejaké pokračovanie, ktorá nás tento rok na filmovom plátne čaká. Ďalšieho dielu sa dočká filmová séria Mission: Impossible. Ide konkrétne o druhú časť filmu Mission: Impossible – Dead Reckoning (Mission: Impossible Odplata) z roku 2023. V hlavnej role sa, samozrejme, predstaví Tom Cruise a okrem neho aj herečka Hayley Atwell. 

Furiosa: Mad Max Sága (23. máj)

Spomínate si na film Mad Max: Zbesilá cesta z roku 2015, v ktorom si zahral Tom Hardy a Charlize Theron? Ak sa vám tento film páčil, možno vás zaujme aj postapokalyptický akčný dobrodružný film Furiosa: Sága Šialeného Maxa, ktorý predstavuje spin-off aj prequel k spomenutému filmu z roku 2015. V hlavnej role sa predstaví Anya Taylor-Joy a Chris Hemsworth. 

V hlave 2 (14. jún)

Pravdepodobne najviac očakávaný animovaný film 2024 je pokračovanie úspešného animáku V hlave (Inside Out). Už v júni Pixar Animation Studios prinesie po deviatich rokoch na filmové plátna pokračovanie, ktoré bude sledovať príbeh Riley, ktorá už nie je dieťaťom, ale tínedžerkou. 

Odporúčame: ​Nezabúdaš na starostlivosť o prsia? 10 tipov pre spomalenie starnutia poprsia a krásny dekolt

Deadpool 3 (26. júl)

A ďalšia filmová novinka pre milovníkov superhrdinských filmov. Film Deadpool vydavateľstva Marvel dostane svoje tretie pokračovanie. Do hlavnej roly postavy Deadpoola sa vracia Ryan Reynolds a po jeho boku sa objaví Hugh Jackman ako Wolverine z filmovej série X-Men. 

Beetlejuice 2 (6. september)

Spomínate si na komediálno-hororový film Beetlejuice z roku 1988, v ktorom si zahral Michael Keaton, Winona Ryder, Geena Davis či Alec Baldwin? Tak tento rok sa tento ikonický film režiséra Tima Burtona dočká pokračovania. Stretneme sa s mnohými rovnakými tvárami, novinkou bude napríklad herečka Jenna Ortega, ktorá sa dostala do povedomia rolou Wednesday Addams. 

Joker: Folie à Deux (4. október)

Druhé pokračovanie bude mať v októbri aj film Joker z roku 2019, ktorého stvárnil Joaquin Phoenix, ktorý za rolu získal zlatú sošku Oscara v kategórii Najlepší herec v hlavnej role. Po jeho boku sa objaví v pokračovaní speváčka Lady Gaga. 

Gladiator 2 (22. november)

A na koniec môžeme spomenúť ešte jednu veľmi očakávanú filmovú novinku. Opäť ide o druhé pokračovanie staršieho filmu. Konkrétne po 24 rokoch sa dočkal pokračovania film Gladiátor, v ktorom zahviezdil Russell Crowe. Tentokrát sa v hlavnej role predstavia Paul Mescal, Denzel Washington či Barry Keoghan. 

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/argyllemovie, instagram.com/disneystudiosuk, instagram.com/dunemovie


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní