Taliansky BOMBARDINO drink, ktorý zahreje i rozjasní myseľ

Taliansky BOMBARDINO drink, ktorý zahreje i rozjasní myseľ

    • Zdieľaj:
  • 5

Lyžiari, ktorí neváhajú prekročiť hranice našej krajiny len pre to, aby si poriadne zalyžovali, tento nápoj možno veľmi dobre poznajú. Ide totižto o nápoj, ktorý sa podáva v Taliansku, hlavne v bufetoch na zjazdovke. Je to životabudič, ktorý poriadne rozohreje, čo počas lyžovačky dozaista padne vhod. Okrem toho však aj rozjasní myseľ, takže si dávajte naň pozor, aby ste sa z neho neopili.

Ide totižto o alkoholický nápoj, ktorý nedostal pomenovanie BOMBARDINO len tak pre nič za nič. Základom je vaječný likér, ktorý mu dodáva krásnu žltú farbu a v kombinácii s whisky či iným druhom alkoholu dokáže aj zastrieť myseľ. Šľahačková čiapočka je sladkým bonusom, ktorý zase poteší každého milovníka sladkého.

Mali ste už možnosť tento nápoj ochutnať? Či už priamo v Taliansku alebo aj v nejakej inej krajine? Ak ešte nie, tak vám vrelo odporúčame si ho pripraviť aj v pohodlí svojho domova. A ak chystáte nejakú oslavu, tak neváhajte tento nápoj pripraviť aj pre svojich hostí.

bombardino recept

Zdroj: Shutterstock®

Na BOMBARDINO potrebujeme (pre 1 osobu):

  • 1 dcl vaječného likéru
  • 0,4 dcl mlieka
  • 0,4 dcl whisky (alebo koňak, rum, brandy,...)
  • šľahačku na ozdobenie

Príprava tohto nápoja je jednoduchá, a tak ním môžete pohostiť aj svoju nečakanú návštevu. Stačí len v hrnci zmiešať vaječný likér, mlieko a whisky. Celú zmes zahrejte na teplotu približne 80 °C – pozor, nesmie vám vrieť. Zohriatú tekutinu prelejte do pohára a dozdobte šľahačkou.

Tip: Ak ste pred Vianocami robili domáci vaječný likér a ešte vám ostal, tak pokojne použite ten. Ak nie, tak si pripravte nový alebo jednoducho použite kúpny vaječný likér (odporúčame však klasický bez akejkoľvek príchute).


    • Zdieľaj:
  • 5
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Jana Komadová 10.01.22 13:16

JK
karma
100.00

Vaječný likér robim každé vianoce

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 11.01.22 06:45

ĽŠ
karma
100.00

Zaujímavý nápoj.

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 11.01.22 10:14

KK
karma
121.00

vyzerá lákavo, hneď by som si dala :)

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 14.01.22 13:16

DB
karma
113.00

Vyskúšame :-)

  • 0
Odpovedať

Lenka Geršiová 03.05.22 09:26

LG
karma
-1.00

Vyzerá to úžasne a isto aj tak chutí.

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Jesenné brusnicové cookies: Plnené a dokonalo chutné!
Dezerty

Jesenné brusnicové cookies: Plnené a dokonalo chutné!

  • 1
  • 20.10.2022
Jedlý ryžový papier – čo to je a ako ho využiť nielen na jarné rolky?
Bezmäsité jedlá

Jedlý ryžový papier – čo to je a ako ho využiť nielen na jarné rolky?

  • 0
  • 19.10.2022
Krémová zelerová polievka: Dobrá na imunitu i trávenie
Polievky

Krémová zelerová polievka: Dobrá na imunitu i trávenie

  • 3
  • 17.10.2022