Fantastické jednohubky z lístkového cesta – vaši hostia im neodolajú

Fantastické jednohubky z lístkového cesta – vaši hostia im neodolajú

Aj vy s obľubou doma privítane návštevu alebo pripravíte nejakú domácu oslavu a zavoláte pár hostí? Takéto domáce posedenia sú skvelé na socializáciu a udržiavanie kontaktov s blízkami osobami, členmi rodiny či kolegami z práce. Avšak, s touto milou aktivitou nastáva aj jeden maličký problém – treba sa postarať o nejaké pohostenie. 

Pri bežných návštevách netreba robiť veľké hody, no je vhodné pripraviť nejaké malé občerstvenie, do ktorého sa budú môcť hostia, ako aj vy, zahryznúť. Avšak, vymýšľať stále, čo pripraviť, je niekedy poriadne komplikované, najmä ak nakoniec nechcete skončiť pri obložených chlebíčkoch a bublanine. 

Samozrejme, na bohato obložených chlebíčkoch a fantastickej bublanine s ovocím nie je vôbec nič zlé, no ak chcete vyskúšať niečo iné, máme pre vás inšpiráciu. Lístkové cesto asi veľmi dobre poznajú všetky gazdinky. Je to vďačný polotovar, z ktorého sa dá vykúzliť nespočetné množstvo slaných aj sladkých dobrôt.

Vyskúšať môžete napríklad tieto pečené jednohubky z lístkového cesta z profilu @umimejist, ktoré môžete pripraviť podľa vlastnej chuti a fantázie, alebo skrátka toho, čo doma nájdete. Čo na ne hovoríte? My by sme sa do nich hneď zahryzli!

Na jednohubky z lístkového cesta budeme potrebovať:

  • 2 pláty lístkového cesta
  • 1 vajce
  • 1 PL mlieka
  • 100 g smotanového syra (môže byť žervé, Lučina, ricotta)
  • na náplň – napr. mozzarella s paradajkami a bazalkou, niva so šampiňónmi, červená cibuľa s medom a chilli, ochutený hermelín, šunka so syrom a kukuricou

Postup: Plát lístkového cesta položíme na plech s papierom na pečenie a potrieme ho smotanovým syrom. Potom ho prikryjeme druhým plátom lístkového cesta. Nožom cestá nakrájame na veľké štvorčeky. Do prostriedku každého otlačíme malú šáločku, aby sme urobili jamku. Tú poprepichujeme vidličkou. 

Následne všetko potrieme rozšľahaným vajíčkom s mliekom. Potom do jamiek naukladáme rôzne suroviny podľa chuti. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 až 30 minút. Po miernom ochladnutí môžeme štvorčeky porozdeľovať a podávať. 

Ďalšie zaujímavé recepty z lístkového cesta:

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/umimejist


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní