TOP make-up a beauty trendy na rok 2024 – ktorý nový trend uchváti teba?

TOP make-up a beauty trendy na rok 2024 – ktorý nový trend uchváti teba?

Aké trendy budú tento rok kraľovať v beauty svete a budeme ich vídať na sociálnych sieťach, prehliadkových mólach i v uliciach? Napríklad čo sa vlasov týka, na vzostupe budú počas tohto roka najmä kratšie strihy vlasov, a to od najkratšieho pixie účesu po predĺžené boby siahajúce nad ramená. O to viac budú trendy hlavne zvlnené účesy.

A čo farby? Medzi TOP trendy farby vlasov na rok 2024 sa dostala napríklad vintage hnedá, čo je stredne hnedá prepájajúca odtiene muškátového orieška a vlašského orecha, okrem toho aj žiarivé odtiene červenej či blond s broskyňovými tónmi, ktoré sú inšpirované farbou roka Peach Fuzz.

A aké trendy ovládnu svet kozmetiky, make-upu a starostlivosti o pleť? Na to sa pozrieme v nasledujúcom článku. Vybrali sme pre vás 7 zaujímavých make-up a beauty trendov, ktoré ovplyvnia svet krásy v roku 2024.

Odporúčame: ​VIDEO: 6 tipov na ľahšie rozčesávanie vlasov po umytí – bez bolesti a trhania vlasov!

peach fuzz make-up

Zdroj: instagram.com/gi.nakamura

TOP beauty trendy pre rok 2024:

1. Make-up a líčidlá inšpirované farbou roka Peach Fuzz

Už v úvode sme spomenuli farbu roka 2024 podľa inštitútu Pantone s názvom Peach Fuzz, čo je jemná broskyňová farba, resp. svetlá ružovo-oranžová. Táto farba toho ovplyvní mnoho, a to vrátane bytového dizajnu, módy, svadobných trendov, ako aj beauty svetu. Medzi najväčšie make-upové trendy roku 2024 bude patriť make-up inšpirovaný práve farbou Peach Fuzz. 

V drogériách či e-shopoch nájdeme rôzne produkty krásy práve v broskyňových odtieňoch. Peach Fuzz je perfektnou farbou pre lícenku, očné tiene aj rúž. Takýto make-up sa hodí rôznym tónom pleti. Pristane ženám s tmavými hnedými očami, orieškovými, zelenými i modrými. Žene rozhodne dodá dievčenskejší a jemnejší vzhľad.

Pozri aj: ​Ako si posilniť mozog? 10 tipov, ako precvičiť mozog a zlepšiť pamäť

modré tiene

Zdroj: instagram.com/ceri.t.mua

2. Modré očné tiene, modrá riasenka, modré všetko

Avšak, v beauty trendom bude kraľovať nielen svetlá broskyňová, ktorá pôsobí nenápadne a zároveň hravo, ale aj odvážna modrá. V tomto prípade nemáme na mysli nejaký konkrétny odtieň, ale modrú farbu ako celok. Voliť môžete od najjemnejších pastelových odtieňov po výraznú elektrickú či parížsku modrú.

A modrá sa bude nosiť na očiach v podobe očných tieňov, očných liniek alebo aj maskary. Ešte ste neskúšali modrú maskaru? Je čas to napraviť! A pre odvážne sú tu aj modré rúže. Okrem toho modrá farba ovplyvní aj trendy v manikúre, no pokojne ju môžete privítať aj vo svojom šatníku. Najmä v letnom období bude trend nosenia modrej obzvlášť obľúbený. 

espresso kae-up

Zdroj: instagram.com/papazisi_pinelopi

3. Espresso make-up

Už koncom minulého roka sa po sociálnych sieťach začal šíriť trend v líčení nazvaný espresso make-up. Ako možno z názvu vyčítať, ide o líčenie v hnedých tónoch, teda vo farbách kávy. Tmavšie hnedé očné tiene i hnedý rúž a pre jemnejší vzhľad aj hnedá riasenka, presne to budete potrebovať, ak chcete takýto look vyskúšať.

Inšpirovať sa pritom môžete rôznymi druhmi kávy, nielen tmavým espressom. Na sociálnych sieťach sme mohli nájsť aj inšpirácie trebárs na cappuccino make-up so svetlejšími hnedými tónmi. Hnedé líčenia sú skvelou voľbou pre blondínky i tmavovlásky, ako aj pre ženy s rôznou farbou očí. Perfektne sa hodia aj na každodenné nosenie. 

monochromatický make-up

Zdroj: instagram.com/ortalelimeleh1

4. Monochromatický make-up a multifunkčné prípravky

Ďalší trend, ktorý sa v 2024 objaví, tak trochu už vychádza z tých spomenutých. Líčenie inšpirované Peach Fuzz s broskyňovými tieňmi, lícenkou a rúžom alebo espresso make-up odetý v hnedých tónoch – to všetko sú monochromatické líčenia, teda líčenia zladené v jednej farbe alebo odtieňoch jednej farby. A monochromatický make-up sa stane veľkým trendom.

S tým bude súvisieť aj používanie multifunkčných kozmetických pomocníkov, ktoré možno aplikovať na oči, líca aj pery, čím sa vytvorí jednoduchý, no krásny look. Veľkej obľube sa budú tešiť krémové produkty a multifunkčné produkty vo forme tyčiniek, ktoré kombinujú farbu na líčka, oči aj pery. 

Pozri aj: ​VIDEO: Pôrod z pohľadu dieťaťa – o tom, čo zažíva od začiatku pôrodu až po príchod na svet

rozmazané pery

Zdroj: instagram.com/oatmilkmakeup

5. Tak trochu rozmazané pery

Zbožňujete krásne nalíčené pery, ktoré sú do detailu ohraničené kontúrovacou ceruzkou na pery a bezchybne vyplnené rúžom? Tak takémuto líčeniu pier v roku 2024 skôr odzvoní. Nosiť sa budú trošku inak nalíčené pery, akoby tak trošku rozmazané.

V takomto prípade rúž aplikujeme väčším hustejším štetcom, pričom najviac farby pôjde do prostriedku pier. Smerom k okrajom už zafarbenie pier nie je tak výrazné. Takéto líčenie pier dodáva jemný a svieži vzhľad a je veľmi obľúbený u Francúzok, ako aj smerom na východ. 

@girlgetsglazed Have you heard of skin streaming? Its minimizing your skincare routine to just the basics. This is an exampme AM skin routine. #skinstreaming #minimalskincare #basicskincareroutine #skincarebasics #morningskincarehacks #skincaretrends2023 ♬ golden hour - Ruel Remix - JVKE

6. Skin streaming

A od trendov v líčení sa presuňme aj k trendom, ktoré sa budú týkať skôr skin care, teda starostlivosti o pleť. Na vzostupne bude takzvaný skin streaming. O čo pôjde? V jednoduchosti povedané, ide o zjednodušenie skin care rutiny.

V posledných rokoch boli populárne mnohokrokové skin care rutiny, v rámci ktorých sa na pleť vrstvilo viacero kozmetických produktov. Tento rok sa to má trošku pozmeniť a na výslní začne byť skôr zjednodušená starostlivosť o pleť, pozostávajúca z troch až štyroch základných produktov.

Odborníci v tom vidia niekoľko pozitív. V prvom rade je väčšia šanca, že si žena skôr nájde čas na starostlivosť o pleť, keď nejde o 10-krokovú rutinu. Navyše, pri zjednodušenej rutine je menšie riziko kombinovania niektorých kozmetických zložiek, ktoré sú konkurujú a nemali by sa zmiešavať. 

Mermaidcore

Zdroj: instagram.com/clarissareyesbeauty

7. Mermaidcore a Balletcore

A na záver si môžeme ešte spomenúť takzvaný Mermaidcore a Balletcore. Ide v podstate o štýl (v móde, líčení) inšpirovaný v prípade Mermaidcore morskými pannami a v prípade Balletcore zase baletkami.

Balletcore kladie dôraz na jemné pastelové farby (na oblečení aj v make-upe) a zvýraznenie prirodzenej krásy. Už od minulého roka sú v kurze uhladené baletné drdoly, ktoré patria aj medzi najväčšie trendy v účesoch pre rok 2024.

Čo sa týka Mermaidcore, ten sa rovnako preklápa z minulého roka, v ktorom mal premiéru film Malá morská víla, ktorý tento štýl odštartoval. Mermaidcore sa bude niesť v znamení modrej farby, ktorú sme už spomínali vyššie. V rámci tohto trendu sa budú nosiť trblietavé očné tiene, lesklé pery, mokrý vzhľad vlasov, vlny vo vlasoch aj vrkôčiky. Ovplyvní aj módu.

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/cherisa.mua, instagram.com/rocyroque, instagram.com/biancamaracine.makeupartist


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní