TOP účesy a strihy vlasov pre rok 2024 – ktorý účesový trend dostane teba?

TOP účesy a strihy vlasov pre rok 2024 – ktorý účesový trend dostane teba?

O tom, že módne trendy sa každoročne menia, nemusíme vôbec pochybovať alebo diskutovať. V kurze je stále niečo iné. A podobne to platí aj pre svet vlasových účesov a strihov. Minulý rok bol v kurze napríklad takzvaný octopus haircut (čo môžeme doslovne preložiť účes na chobotnicu), ktorý sa nosil aj v roku 2022. Jeho charakteristickou črtou sú bohaté strapaté vrstvy.

Medzi najväčšie vlasové trendy 2023 patrili aj stredné dĺžky vlasov, inšpirované 90. rokmi minulého storočia a hlavne rôzne strihy s ofinami. Aké módne účesy však budú obľúbené v novom roku? Prezradiť môžeme, že kratšie a krátke strihy búdu v kurze viac ako dlhé pramene. Trendy udávajú, aby sa vyzdvihla prirodzená textúra vlasov, rovné uhladené účesy až na pár výnimiek ustupujú do úzadia. 

Vrstvy a vlny zabezpečia, že účes pôsobí bohatším dojmom. A práve takéto strihy a vlasové úpravy budú najviac v kurze. Pozrite sa s nami na najviac trendy strihy a trendy účesy 2024. Aké stylingy vlasov budú kraľovať tento rok?

Odporúčame: Citlivá pleť – ako sa o ňu správne starať, aby nás trápila čo najmenej?

kitty cut

Zdroj: instagram.com/ellevietnam

TOP módne účesy a módne strihy v roku 2024:

1. Kitty cut alebo mačací strih

Už v úvode sme spomínali chobotnicový účes (octopus haircut), ktorý vlasovým trendom kraľoval posledné roky. Okrem toho bol v kurze aj takzvaný butterfly cut, čo je doslova motýlí účes. Obe tieto vlasové úpravy predstavujú vrstvený objemnejší strih a isto budú v obľube aj tento rok. Nosil sa tiež wolf cut (vlčí strih).

Avšak, medzi najväčšie vlasové trendy 2024 prichádza ďalší účes, ktorý nesie v názve nejaké zviera – kitty cut, teda mačací účes. Kitty cut nie je tak objemný, ako spomínané účesy, ale je bohatý na jemné vrstvy, ktoré dodávajú korune krásy dynamiku a štruktúru. 

Kitty cut siaha spravidla ku kľúčnym kostiam. Môže byť mierne uhladený a dá sa nosiť na vyfúkaných vlasoch. Avšak, jemné vrstvy vzbudzujú dojem, že vlasy sú mierne rozstrapatené. Pekne a jemne rámujú tvár, a to spravidla vďaka predlženým bočným ofinám. Čo sa stylingu týka, vrch vlasov sa obvykle fúka hrubšou kefou a konce vlasov sú vyfúkané smerom dovnútra.

kučeravý pixie cut

Zdroj: instagram.com/katrisharose

2. Kučeravý pixie cut

Ako sme spomenuli v úvode, tento rok budú získavať väčšiu pozornosť skôr kratšie vlasy. A k najkrajším strihom jednoznačne patrí legendárny a nesmrteľný pixie účes, ktorý sa prakticky každoročne objavuje v trendoch, a to obvykle vždy v trochu inej verzii.

V roku 2024 sa bude pixie cut nosiť v trošku dlhšej zvlnenej verzii. Curly pixie cut by mala podľa vlasových stylistov charakterizovať široká bočná ofina prechádzajúca cez čelo, ktorá je prepojená s celým účesom pomocou hravých vĺn a kučierok.

Ak máte prirodzene vlnité vlasy a páčia sa vám krátke strihy, tento živelný účes, pôsobiaci hravo aj koketne, môže byť pre vás tou správnou voľbou. Razom osvieži a omladí vzhľad tváre. Ak máte vlasy rovné, rovnako sa preň môžete rozhodnúť, no v takomto prípade sa nezaobídete bez správneho stylingu. 

zvlnený bob

Zdroj: instagram.com/styling.tess.timonials

3. Predĺžený alebo zvlnený bob

Bob, neraz prezývaný aj ako mikádo účes, patrí k ďalším nesmrteľným účesom a rovnako sa aj v roku 2024 objaví v trendoch v určitej obmenenej verzii. Tento rok si môžete vybrať z dvoch obmien. V kurze bude v prvom rade trošku predĺžený bob, a to siahajúci až po bradu. Tento strih krásne zoštíhli práve oblasť sánky.

Uhladený bob pôsobí veľmi elegantne, no v trendoch budú aj mierne rozstrapatené boby, a to pomocou voľných vĺn. Práve zvlnený bob je druhu verziou bobu, ktorá ovládne tohtoročné trendy. A pokojne to všetko môžete prepojiť a rozhodnúť sa pre predĺžený zvlnený bob, ktorý vyzerá fantasticky na prirodzene vlnitých vlasoch.

Odporúčame: Ako podporiť rast vlasov? Toto je 7 jednoduchých zmien v starostlivosti o vlasy, ktoré prinesú výsledky

halo cut

Zdroj: instagram.com/mokobeauty

4. Veľké návraty – Halo cut

To, že sa trendy stále vracajú, nie je skutočne nič nové. Aj vlasové trendy 2024 zažijú, takpovediac, veľké návraty. Hovorí vám niečo pojem halo cut? Tento strih nás vráti do 70. rokov minulého storočia. Vtedy sa preslávil najmä vďaka skupine ABBA a jej speváčkam, ktoré ho nosili.

Halo cut je vlastne strih inšpirovaný svätožiarou. Jeho typickou črtou je hustá prísne zastrihnutá ofina, ktorá siaha nad alebo pod obočia a stáča sa smerom dole, podobne ako zvyšok vlasov, ktoré sú zastrihnuté do dlhého bobu. Obvyklý styling je skôr uhladený. 

birkin ofina

Zdroj: instagram.com/_billybarbara_

5. Ďalšie veľké návraty – účes s ofinou podľa Jane Birkin

A pri návrate trendov ešte zostaneme. V minulom roku boli ofiny vo všeobecnosti veľkým trendom, či už krátke baby ofiny, alebo aj takzvané záclonovité ofiny – bohaté postupne zostrihané ofiny z oboch strán ohraničujúce tvár. Páči sa vám skôr klasická ofina? V roku 2024 zažije veľký návrat ofina podľa britsko-francúzskej herečky Jane Birkin (nazývaná aj birkin bangs).

Ide o stredne hustú ofinu, ktorá siaha k obočiu, pričom smerom ku končekom a do stredu sa stenčuje. Po bokoch spravidla prirodzene prechádza do vlasov, buď dlhých, alebo s dĺžkou po kľúčne kosti. Hodí sa k vrstvenému účesu. Ak sa vám vlasy vlnia do tvaru písmena S, je takýto účes pre vás tým pravým orechovým. Textúra dodá účesu uvoľnený vzhľad.

Odporúčame: VIDEO: Ako vyhladiť stračie nôžky v okolí očí? Skús rýchlu masáž očného okolia

drdol

Zdroj: instagram.com/mikaylavallati

6. Mašle, čelenky, drdoly

Nakoniec sa poďme pozrieť aj na nejaké trendy, ktoré sa netýkajú priamo strihov, ale skôr vlasového stylingu. Hoci budú tento rok v kurzoch skôr vlasy strapatejšie a s textúrou, než tie uhladenejšie, z minulého roka bude stále pretrvávať trend uhladených drdolov.

Takže, ak budete hľadať inšpiráciu na elegantné účesy na špeciálnejšiu príležitosť, môžete zvoliť veľmi elegantne pôsobiaci uhladený drdol, najlepšie s cestičkou nabok. Čo sa vlasových doplnkov týka, nosiť sa budú čelenky aj mašle. Ak podobné doplnky nenosíte, skúste vykročiť zo svojej komfortnej zóny a vylaďte účes za pomoci takéto doplnku do dokonalosti. 

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/aimeeryanhair, instagram.com/val.cobio, instagram.com/fannywong.beauty


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Janka Komadova 03.03.24 20:27

karma
-1.00

Skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní