Jogurtové košíčky z ovsených vločiek podľa Zuzany Vačkovej – zdravá chutná maškrta

Jogurtové košíčky z ovsených vločiek podľa Zuzany Vačkovej – zdravá chutná maškrta

Ruku hore tí, ktorých pravidelne naháňa chuť na sladké. Nuž, niektorí si na nejakú sladkosť nespomenú, ako je rok dlhý, pre iných je niečo sladké pod zub takmer každodennou rutinou. Avšak, veľmi dobre vieme, že každodenná konzumácia sladkých tyčiniek, čokolády, cukríkov, múčnikov, dezertov či zákuskov nie je pre naše telo a zdravie práve to najlepšie.

Problémom nie je dopriať si takéto maškrty príležitostne. Ale nadmerná konzumácia takýchto dobrôt, ktoré obvykle obsahujú množstvo pridaného cukru a taktiež neraz aj množstvo nasýtených tukov, nie je práve žiaduca. Preto je vhodné hľadať aj zdravšie cesty, ako si vychutnať niečo sladké. Dnes už nie je núdza o rôznorodé recepty na zdravšie koláče, zákusky a sladké dezerty. 

Ak máte chuť na sladké, no aktuálne napríklad trošku zhadzujete kilogramy, alebo skrátka nechcete zaťažiť telo, môžete vyskúšať tieto jogurtové košíčky z ovsených vločiek s chutným a zdravým ovocím podľa vášho výberu.

S týmto receptom sa na svojom Instagrame podelila známa herečka Zuzka Vačková, ktorá so svojimi fanúšikmi často zdieľa rôzne zdravé recepty. Čo poviete na jej jogurtové košíčky? Podľa nás vyzerajú na zahryznutie a rozhodne zaženú chuť na sladkú maškrtu!

Na jogurtové košíčky podľa Zuzany Vačkovej budeme potrebovať:

  • celé ovsené vločky
  • arašidové maslo
  • javorový sirup
  • hustý grécky jogurt
  • ovocie podľa chuti

Postup: V miske si zmiešame ovsené vločky s arašidovým maslom a javorovým sirupom. Premiešame a pripravíme tvarovateľnú zmes. Zmes následne vrstvíme v malom množstve do silikónových formičiek na muffiny. V prostriedku zatlačíme, aby sme z vločkovej zmesi vytvorili košíček. Ovsené košíčky dáme vo formičkách piecť na 12 minút pri teplote 200 °C. 

Po upečený naplníme košíčky hustým gréckym jogurtom a vrch ozdobíme ľubovoľným ovocím. Môžeme pridať maliny alebo čučoriedky, tiež nakrájané jahody alebo figy. Výber je na vás. Následne sú košíčky pripravené na degustáciu. Dobrú chuť!

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/zuzanavackova


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní