Najtrendovejšie typy ženských ofín – zvoľ si pre seba vhodný strih ofiny!

Najtrendovejšie typy ženských ofín – zvoľ si pre seba vhodný strih ofiny!

Máte pocit, že je ten správny čas na nový účes? Nuž, možností, ako korunu krásy viac alebo menej obmeniť, je naozaj mnoho. Príjemnou zmenou môže byť napríklad zmena farby vlasov. Pokojne môže ísť len o menšiu zmenu v odtieni, prípadne o zosvetlenie pár pramienkov, no ak túžite po väčšej zmene, tak je na mieste výber úplne novej farby. Máte blond vlasy a vždy ste chceli vyskúšať, aké je to mať ryšavé vlasy?

Alebo sa zmeny môžu týkať strihu, či už štýlu strihu vlasov alebo dĺžky. A čo hovoríte na účesy s ofinou? Ofina môže výrazne ovplyvniť celkovú vizáž a uspokojiť našu túžbu po zmene. Avšak, existujú rôzne typy ofín. A hoci sa nám môžu niektoré typy páčiť viac ako iné, nemusí byť najlepšie vybrať si ofinu podľa tohto kritéria. 

Vysnívaná ofina sa k vášmu typu tváre či typu vlasov nemusí úplne hodiť. Komu sa hodí rovná dlhá ofina siahajúca až tesne pod obočie? Pre ktoré ženy je tou správnou voľbou dlhšia šikmá ofina alebo krátka šikmá ofina?

Celý rok 2023 sa v oblasti vlasových trendov niesol aj v znamení ofín. Možno aj to je signál, že je ten správny čas vyskúšať čaro ofiny. Pozrite sa s nami na aktuálne najviac trendy ofiny a na to, ktorým ženám najviac pristanú. Rozhodnete sa pre niektorú z nich? 

Odporúčame: ​Je farbenie šedín minulosťou?! Kaderník celebrít ukazuje krásu a pôvab sivých vlasov

rovná ofina

Zdroj: instagram.com/victoria.hairart

Klasická hustá ofina rovno zastrihnutá

Klasická hustá zarovnaná ofina je nesmrteľná. Dĺžka ofiny tohto typu je obvykle tesne pod obočie, resp. siahala do oblasti okolo obočia. Takáto predĺžená ofina až do okolia očí pozornosť upriamuje práve na vaše oči. V prípade, že máte úplne rovné vlasy, prípadne jemne zvlnené, je pre vás tento typ ofiny vhodný. Pre kučeravé vlasy to naopak nie je najlepšou voľbou. 

Čo sa dĺžky vlasov týka, plná zarovnaná ofinka je dobrou voľbou, ak máte stredne dlhé vlasy alebo dlhé vlasy. Mali by byť hustejšie, inak plnú ofinu vykúzli kaderníčka len ťažko. Výsledkom bude skôr riedka ofina. A ku ktorým typom tváre sa tento typ ofiny hodí? Ak máte oválnu tvár, prípadne jemne hranatú, máte zelenú!

Treba však myslieť ešte na jednu vec. Tento typ ofiny je náročnejší na údržbu, pretože najlepšie vyzerá upravený a uhladený. Ak sa vám napríklad rýchlo mastí čelo alebo sa vám vlasy pri vlhkosti skrúcajú, môžete s hustou rovnou ofinkou trošku bojovať. 

asymetrická ofina

Zdroj: instagram.com/desireejss

Strapatá asymetrická ofina

Máte kučeravé vlasy? Aj v tom prípade si môžete pokojne nechať ostrihať ofinu, no v správnom tvare. Pre kučeravé vlasy je ideálne, ak ofina nie je úplne rovná, ale skôr asymetrická a vrstvená, pričom pôsobí strapatým dojmom. Takto prestrihaná ofina môže zúžiť a predĺžiť tvár.

Práve preto sa hodí napríklad aj k okrúhlej tvári bez výraznejších kontúr. Ak máte guľatejšiu tvár, nechajte si takúto nerovnú ofinku zastrihnúť až tesne pod obočie. Asymetricky prestrihané ofiny dokážu pomôcť aj hranatej tvári do širokými lícnymi kosťami a sánkou.

Výsledkom je optické zjemnenie čŕt. Po stranách si ju nechajte zastrihnúť až pod spánkami. Dobrou voľbou je aj pre srdiečkovú tvár so širším čelom a úzkou bradou. V tomto prípade sa totižto úplne rovné ofiny nehodia.

Pozri aj: ​4 veci, vďaka ktorým starneš rýchlejšie počas spánku

ofina na bok

Zdroj: instagram.com/thebangsbabe

Šikmá ofina do boku

Šikmá bočná ofina je taktiež nesmrteľnou klasikou. Tento rok bola v trendoch cestička umiestnená nabok a s tým tak trochu ide ruka v ruke aj ofina na stranu. Tento typ ofiny sa hodí takmer k všetkým typom tváre. Ak máte hranatú alebo srdiečkovitú tvár, môžete ísť do toho. Docielite zjemnenie nepravidelného tvaru tváre.

V prípade, ak máte skôr okrúhlu tvár, tak tento typ ofiny príjemne predĺži tvárové proporcie. Pozor si treba dať, ak vaša tvár predĺžená je, teda je výrazne oválna až podlhovastá. V tom prípade môže dlhá bočná ofina spôsobiť ešte väčšie optické predĺženie, čo nie je úplne žiaduce. Ofina sčesaná na stranu sa dá vykúzliť, či už máte krátke vlasy, stredne dlhé alebo dlhšie. 

curtains bangs

Zdroj: instagram.com/yukistylist

Curtain bangs – záclonovitá ofina

Curtain bangs patrí k vlasovým trendom niekoľko posledných rokov. Preložiť by sme to mohli asi ako záclonovitá ofina, resp. ofina v tvare závesov. Čo si pod tým predstaviť? Ide o ofinu, ktorá rámuje celú tvár po bokoch (podobne ako závesy rámcujú okno).

Je zostrihaná do postupna z ľavej aj pravej strany tváre, pričom môže začínať niekde pri lícnych kostiach (záleží od dĺžky vlasov) a siahať až po dlhé pramene vlasov. Tento typ ofiny je nielen veľmi populárny a vyzerá skrátka skvelo, ale je aj pomerne univerzálny, hoci aj tu platia isté výnimky. Záclonovitá ofina sa hodí k všetkým typom tváre. Dobrou voľbou je pre ženy s menším čelom.

Tento typ ofiny vyzerá skvelo v kombinácii s rovnými aj vlnitými vlasmi (nie úplne kučeravými), rozpustenými aj vypnutými účesmi. Aby však ofina v tvare závesov vyzerala čo najlepšie, je dobré ju trošku tvarovať žehličkou alebo okrúhlou kulmou. 

Pozri aj:​ Halloween trendy 2023 – toto sú TOP inšpirácie na halloweensky make-up

francúzska ofina

Zdroj: instagram.com/harpersbazaargreece

Francúzska ofina

Hľadáte niečo elegantné? Francúzsko je svojou eleganciou preslávené, ako aj mnohé módne a vlasové trendy, ktoré z neho pochádzajú. Ženy po celom svete si obľúbili takzvanú french bangs, v preklade francúzsku ofinu. Ofina vo francúzskom štýle je jemná stredná ofina, ktorá sa hodí ku kratším aj dlhším vlasom.

Lichotí vyššiemu čelu a upriamuje pozornosť na oči, nos a pery, teda na tie najdôležitejšie časti tváre. Tento typ ofiny je typický niekoľkými hlavnými črtami. Siaha tesne nad obočie, pričom zostrihaná je do jemného oblúka. Po bokoch v oblasti spánkov a lícnych kostí plynule splýva s vlasmi. Obvykle nie je dokonale zastrihnutá, ale akási textúrovaná a nepravidelná, čo jej dodá väčší objem. 

baby ofina

Zdroj: instagram.com/toniandguyitalia

Veľmi krátka ofina / baby ofina

Nakoniec sa môžeme ešte pozrieť na jeden z najhorúcejších vlasových trendov tohto roka, ktorým je veľmi krátko ofinka, nazývaná aj baby ofina alebo baby bangs. Takáto ofina v podstate siaha maximálne do polovice čela. Môžeme ju vidieť v úplne rovnej verzii, aj ako krátku šikmú ofinu. Môže byť huňatejšia aj stredne hustá či riedka.

Pre ktoré ženy je dobrou voľbou tento netradičný typ ofín? Ak máte menšiu tvár, ktorá je skôr okrúhla alebo oválna, môžete jej povedať áno. Táto ofina vyzerá nežne, žensky a romanticky. Pri širšej tvári sa však neodporúča, pretože vám môže tvár opticky ešte viac rozšíriť. Ak máte výraznejšie lícne kosti alebo dlhšiu bradu, tak to nie je problém.

Je dobrou voľbou pri probléme s vyšším čelom. Kombinácia veľmi krátkej ofinky a kučeravých vlasov naopak môže byť problematickejšia a ťažšia na údržbu. Nie úplne vhodná je aj kombinácia veľmi krátkej ofinky a veľmi dlhých vlasov. Hodí sa skôr ku kratšiemu strihu (napr. pixie cut). Na čo si však treba dať pri baby ofine pozor, je obočie. Tento typ ofiny priťahuje pozornosť práve na obočie, preto ho majte vždy dokonale upravené. 

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/sahinaltughairpalace, instagram.com/hirohair, instagram.com/masha


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní