TOP trendy farby vlasov na rok 2024 – návrat prirodzených odtieňov aj vlasy inšpirované farbou roka

TOP trendy farby vlasov na rok 2024 – návrat prirodzených odtieňov aj vlasy inšpirované farbou roka

Medzi vlasové trendy pre rok 2024 patria vrstvené strihy, ktoré prevládajú od minulého roka. Tento rok sa však do popredia dostávajú hlavne krátke strihy, ktoré vyhrávajú nad dlhými prameňmi. V kurze budú vlny a zvýraznená textúra vlasov, mašle, čelenky či uhladené drdoly. No a aké farby vlasov budú kraľovať vlasovým trendom?

Farbenie vlasov ponúka dnes skutočne nekončiaci výber možností. Plánujete s príchodom nového roka zmeniť farbu vlasov? Možno sa inšpirujete práve tohtoročnými trendami. Bude v kurze skôr prírodný odtieň alebo výrazná farba? Nuž, prezradiť môžeme, že jedným z trendov sa stanú aj výrazné červené farby vlasov.

Avšak, nosiť sa budú rôzne farby vlasov, a to aj tie prirodzene pôsobiace. Zaznamenáme návrat starších trendov i zrod nových trendov inšpirovaných aktuálnou dobou. Pozrite sa s nami na najtrendovejšie a najlepšie farby vlasov pre rok 2024. Ktorá trendová farba vás zaujme najviac?

Odporúčame: ​VIDEO: Ako odstrániť vrásky nad hornou perou? Skús rýchlu masáž!

vintage brown

Zdroj: instagram.com/divabeautyandstyle

Toto sú najväčšie farebné vlasové trendy tohto roka:

1. Vintage Brown / Vintage Brunette a Expensive Brunette

Hoci sme v úvode spomenuli, že v tohtoročných trendoch sa objavia nejaké žiarivé červené tóny, najskôr sa pozrime na nejaké menej nápadné farebné odtiene. Jedným z TOP trendov bude Vintage Brown, čiže vintage hnedá, resp. hnedá inšpirovaná staršími dobami.  

Na mysli teraz máme strednú až tmavšiu hnedú farbu, ktorá prepája odtiene muškátového orieška a vlašského orecha. Ide o veľmi prirodzený odtieň hnedej. Vlasy majú pôsobiť, akoby ani neboli nafarbené. Takéto prírodné farby vlasov sú naozaj veľmi univerzálne a pristanú ženám rôzneho veku.

Avšak, ak chcete trošku výraznejšie pôsobiacu hnedú, možno vás nadchne trend  Expensive Brunette (v doslovnom preklade drahá brunetka). Ide o luxusne pôsobiaci tmavohnedý odtieň, ktorý so sebou nesie kus elegancie. 

Odporúčame: ​Ako podporiť rast vlasov? Toto je 7 jednoduchých zmien v starostlivosti o vlasy, ktoré prinesú výsledky

red hot

Zdroj: instagram.com/hairbykelseylakota

2. Red Hot – výrazná červená

Ak prirodzená farba vlasov nie je nič pre vás a obľubujete výrazné farby vlasov, prípadne sa práve tento rok rozhodujete pre veľkú zmenu, skúste červené farby vlasov, ktoré sú aktuálne veľmi populárne. Najväčším tromfom bude v roku 2024 Red Hot alebo horúca či ohnivá červená, niečo na štýl karmínovej.

Ide teda o poriadne výraznú farbu, ktorá dokáže vyžarovať silu a energiu, ale aj ženskosť. V kurze však budú viaceré odtiene červenej, takže si možno vyberať aj podľa tónu pleti či farby očí. Hitom budú aj Red Velvet hair, čiže červeno zamatové vlasy. Pozor, myslite na to, že udržiavanie čerenej farby na vlasoch nie je práve najľahšou úlohou!

Peach Fuzz hair

Zdroj: instagram.com/piroskalucaci

3. Broskyňové tóny inšpirované farbou roka

A teraz vlasový trend, ktorý je inšpirovaný najhorúcejšími aktualitami. Inštitút Pantone zvolil ako farbu roka 2024 Peach Fuzz, čo je vlastne jemný a zamatový broskyňový odtieň, čiže jemnučká ružovo-oranžová. A túto farbu budeme môcť tento rok vidieť pravdepodobne všade.

Ovplyvnený ňou bude bytový dizajn, svadobný či kozmetický priemysel, móda a nepochybne pohne aj svetom vlasového stylingu. Máte blond vlasy? V tomto prípade môžete vyskúšať broskyňové tóny pre oživenie farby vlasov.

Jemne broskyňový odtieň vlasov bude hitom počas nadchádzajúcej jari a leta. Nemusíte pritom zvoliť permanentné farby vlasov. Pomocníkom môžu byť zmývateľné farby vlasov.

Krémová blond

Zdroj: instagram.com/blush.hair.lounge

4. Krémová blond a Iridescent blonde

A poďme sa pozrieť aj na nejaké trendy blond odtiene. Aj tých bude v kurze hneď niekoľko. Najväčším hitom však bude Buttercream blonde, čiže maslová blond alebo maslovo-krémová blond. Je to veľmi prirodzená blond farba vlasov, ktorá je teplejšia, krásne lesklá a perfektne odráža slnečné lúče. Je to omladzujúca farba vlasov, ktorá rozhodne pristane aj starším ročníkom.

Avšak, ani studená blond s platinovými odleskami nebudete tento rok úplne mimo. Ďalším trendom bude Iridescent blonde, čo môžeme preložiť ako dúhová blondína. Je to mix chladných a zlatistých tónov, ktorý vytvára lesklý kovový efekt na vlasoch. 

Odporúčame: ​Šedivý blending: Počula si už o tomto populárnom vlasovom trende?

čierna farba na vlasy

Zdroj: instagram.com/hairbydaniellanicole

5. Polnočná čierna

Je pre vás tmavšia farba vlasov tým pravým orechovým? A čo tak vyskúšať čiernu? Midnight black – alebo polnočná čierna, bude veľmi horúcim vlasovým trendom tohto roka. Je to temná monochromatická čierna bez akýchkoľvek svetlejších alebo teplých a farebných odleskov.

Čiže nečakajte čiernu, ktorá bude na slnku hádzať odlesky do červena, bordova, fialova alebo modra. Ide o klasickú čiernu, ktorá sa do módy neustále vracia a asi nikdy nebude úplne out. Nezabúdajte však na to, že keď sa rozhodnete pre tento tmavý odtieň vlasov, na pohľad vám to môže pridať pár rôčkov. 

Odporúčame: ​Ako zabezpečiť skvelú výdrž make-upu? Tu je 13 tipov pre dlhotrvajúce líčenie, ktoré musíš poznať

Balayage

Zdroj: instagram.com/dvcolour

6. Návrat balayage

Trendy v móde neustále zažívajú návraty a pri vlasových trendoch to nebude inak. Rok 2024 so sebou prináša veľký návrat techniky úpravy vlasov známej ako balayage. Je to technika zosvetľovania vlasov, ktorej základ tvorí špecifická aplikácia farby. Nie je to melír ani ombré.

Ide o veľmi prirodzene pôsobiace zosvetlenie prameňov vlasov bez výraznejších farebných prechodov. Dobre spravená balayage má vyzerať, akoby vlasy boli len, takpovediac, vytiahnuté od slniečka.

Táto veľmi obľúbená metóda vlasovej úpravy práve dostáva ďalšiu šancu zažiariť. Balayage sa pritom dá vytvoriť na svetlejších aj tmavších vlasoch. Avšak, aj keď sa rozhodnete pre klasické melíry, neurobíte krok vedľa. Od minulého roka sú stále v kurze. 

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/__beautybybecks__, instagram.com/gennydauria, instagram.com/ivy_bonesandhoneysalon


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Zuzana Bergova 05.02.24 11:20

ZB
karma
-1.00

S akou značkou farieb na vlasy máte dobrú skúsenosť? Potrebovala by som si tie moje začať farbiť ale neviem podľa čoho si vybrať farbu.

  • 0
Odpovedať

Milka Seduva 10.02.24 20:33

MS
karma
-1.00

ahoj, ja nedam dopustit na rastlinnu farbu od khadi, je krasne syta, skvelo chyta na vlasy a dlho vydrzi

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní