VIDEO: Pôrod z pohľadu dieťaťa – o tom, čo zažíva od začiatku pôrodu až po príchod na svet

VIDEO: Pôrod z pohľadu dieťaťa – o tom, čo zažíva od začiatku pôrodu až po príchod na svet

Veľa sa píše a hovorí o tom, ako prebieha pôrod, ako prebiehajú jeho jednotlivé fázy, čo všetko mamičku vlastne pred pôrodom a na pôrodnej sále čaká, aké procesy nastávajú v jej tele, čo všetko prežíva a čo musí zvládnuť. No zamysleli ste sa niekedy nad tým, čo zažívajú počas pôrodu rodiace sa bábätká? Tak práve túto zaujímavú tému sme otvorili v novom rozhovore s pôrodnou dulou, laktačnou poradkyňou a sprievodkyňou žien k pôrodom a po pôrodoch Luckou Vančo.

Čo všetko prežíva dieťa v priebehu jednotlivých pôrodných dôb a pri príchode na svet? Je nečinné a vlastne ani nevie, čo sa s ním deje, alebo naopak pracujú jeho pudy a do samotného procesu rodenia sa sa nejako zapája? A čo nastáva po tom, keď prejde pôrodnými cestami a je na svete? Ako pracujú pudy a zmysly práve narodených bábätiek a čo po príchode na svet bezpodmienečne potrebujú? 

Tak o tom všetkom sa budeme rozprávať v rozhovore s dulou Luckou Vančo, ktorá nám prezradí viac o tom, ako sa dieťa zapája do procesu narodenia sa, ako preňho vytvoriť po príchode na svet pocit bezpečia a čo nastáva napríklad v prípade, ak dieťa prichádza na svet cisárskym rezom a nie je možný okamžitý kontakt s matkou. Pevne veríme, že bude pre vás naše video užitočné. Želáme príjemné sledovanie!

Zistite, čo zažívajú bábätká pri pôrode v našom videu:


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní