Najsexi predstavitelia Jamesa Bonda: Ktorý z nich je tvoj favorit?

Najsexi predstavitelia Jamesa Bonda: Ktorý z nich je tvoj favorit?
  • 24.10.2022
  • Michaela Kožáková

„Bond, James Bond." Toto je jedna z najlegendárnejších línií dialógu v histórii filmu. Mnohým z nás sa v mysliach vybavia scény zo série akčných filmov s hlavnou postavou agenta s britským šarmom. Je to Sean Connery so svojím originálnym prednesom, cigaretou v ústach a výrazom vzrušenia, ktoré sa mu mihá v očiach? Alebo to bude Daniel Craig, ktorý stojí nad nepriateľom s guľometom v ruke?

Predstaviteľ Jamesa Bonda by mal prinajmenšom podlomiť kolená ženskému pohlaviu v širokom vekovom rozhraní a v mužoch by mal vyvolať pocit, že aj oni si chcú obliecť smoking a bojovať proti celému svetu. 

Každý z nás má však svojho obľúbeného Jamesa Bonda a herca, ktorý ho stvárnil. Poďte sa s nami pozrieť na zopár tých najznámejších a najpríťažlivejších z nich.

Neprehliadni: Herečka Kaley Cuoco zo seriálu The Big Bang Theory všetkých prekvapila: Bude z nej mama!

Sean Connery

Zdroj: PINTEREST/people.com

Sean Connery

Keď sa povie James Bond, všetkým fanúšikom série týchto filmov určite napadane meno Sean Connery. Predstaviteľ agenta prvých piatich bondoviek (Doktor No, Srdečné pozdravy z Ruska, Goldfinger, Thunderball, Žiješ len dvakrát) a siedmej časti s názvom Diamanty sú večné, nebol na začiatku úplne jasnou voľbou. Ukázalo sa však, že bol tým najlepším rozhodnutím režisérov v histórii kinematografie. Sean definoval postavu tajného agenta presne tak, ako aj Flemingove knihy.

V rokoch 1997 a 1998 bol herec nominovaný na prevzatie rytierskeho rádu, no pre jeho politické názory v rodnom Škótsku mu rád neudelili. Nakoniec mu ho však kráľovná Alžbeta II. odovzdala v roku 2000 a herec získal titul Sir.

Bez ohľadu na zoznam bondoviek a hercov, ktorí si v nich zahrali, na vrchole je iba jedna legenda a je ňou Sean Connery. 

Daniel Graig

Zdroj: PINTEREST/indonesiatatler.com

Daniel Craig

Samotná podstata príťažlivosti Jamesa Bonda na veľkom plátne spočíva práve v tom, ako je nasiaknutý štýlom, sofistikovanosťou, prvotriednym vkusom a vtipom. A presne túto kombináciu predviedol Daniel Craig i so svojou sexi postavou.

Napriek tomu, že o tomto plavovlasom hercovi ako o vhodnom Bondovi spočiatku viacerí  pochybovali, patrí k jedným z najcharizmatickejších tajných agentov tohto obľúbeného akčného filmu. Daniel si zahral v bondovkách Casino Royal, Quantum of Solace, Skyfall, Spectre a zatiaľ v poslednom filme Nie je čas zomrieť zo septembra 2021.

Jednou zo zaujímavostí je, že je prvým predstaviteľom Jamesa Bonda, ktorý sa narodil až po odštartovaní prvých sérií filmu. 

Timothy

Zdroj: PINTEREST/promipool.com

Timothy Dalton

Efekt skutočného knižného Jamesa Bonda, zobrazeného v románoch Iana Fleminga, najlepšie stvárnil herec Timothy Dalton najmä vďaka svojim vážnym a temnejším hereckým prejavom. Bonda si zahral dvakrát vo filme Povolenie zabíjať (1989) a Dych života (1987). 

Napriek tomu, že sa podľa slov kastingovej riaditeľky Debbie McWilliams necítil nikdy pohodlne v roli Jamesa Bonda, Timothy svoju úlohu zvládol priam bravúrne. Pôvodne mal hrať vo filmoch Pierce Brosnan, ale nemohol odstúpiť od zmluvy, v ktorej sa zaviazal vystupovať v jeden televíznej show. 

Pozri aj: Seriál Priatelia: Ako vyzerajú a čo robia dnes herci z tohto legendárneho sitkomu?

Pierce Brosnan

Zdroj: PINTEREST/humoristech.blogspot.com

Pierce Brosnan

Šarmantný Pierce Brosnan si zahral agenta 007 v rokoch 1995 až 2002 a nesmierne mu to v tom čiernom obleku pristalo. Aj my sme toho názoru, že herec je právom označovaný za najpríťažlivejšieho Jamesa Bonda v histórii. Titul najsexi muž získal niekoľkokrát aj v rôznych rebríčkoch a i dnes, ako 69-ročnému pánovi, mu nechýba poriadna dávka sexepílu. 

Pierce bol piatym hercom v poradí, ktorý stvárnil Jamesa Bonda. Počas svojho sedemročného pôsobenia sa objavil v štyroch filmoch: Zlaté oko z roku 1995, Zajtrajšok nikdy neumiera z roku 1997, Jeden svet nestačí z roku 1999 a Dnes Neumieraj z roku 2002.

Roger Moore

Zdroj: PINTEREST/twitter.com

Roger Moore

Roger Moore nastúpil do úlohy Jamesa Bonda po Seanovi Connerym, ktorý ho nazval „ideálnym Bondom“ a zahral si vo filmoch viackrát ako ktorýkoľvek iný herec – dokonca až sedemkrát, počnúc bondovkou Žiť a nechať zomrieť (1973) a končiac Pohľadom na zabitie (1985). Aj keď bol Roger zriedka považovaný za najlepšieho predstaviteľa Jamesa Bonda, vďaka svojmu nenapodobiteľnému humoru a elegancii sa stal obľúbeným u mnohých divákov.

Časť diváckej náklonnosti a dokonca aj obáv možno pripísať jeho pokročilému veku – Roger mal totižto už 45 rokov, keď ho obsadili do úlohy Bonda, zatiaľ čo Connery debutoval v 32 a Craig mal 37. Výstup na Eiffelovu vežu a Golden Gate Bridge v poslednom filme sa zdalo pre muža vo veku 56 rokov trochu náročnejším úkonom. Ani v jednej zo snímok však Roger nevyslovil známu vetu: „Vodka martini. Pretrepať, nemiešať".

Pripomeňte si s nami jednu zo scén z bondovky Spectre vo videu nižšie.

Zdroj foto: úvodná koláž - PINTEREST.com/mordeo.org, PINTEREST.com/cinemadenovo.blogspot.com.br, PINTEREST.com/gettyimages.co.uk  

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Elena Švachová 25.10.22 21:29

karma
109.00

Môj favorit je Pierce Brosnan a hned po ňom nasleduje Sean Connery :-) Bonda si vždy rada pozriem.

  • 2
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní