„Nechcem umrieť,“ opakovala som si. Ale PREČO JA?!

„Nechcem umrieť,“ opakovala som si. Ale PREČO JA?!

Andrea Coddington, autorka bestsellerov ako Židovka, Mal to byť pekný život, Jozef Bednárik, či Toto je môj život, má novinku – príbeh Prečo ja? založený na skutočnosti.

Hlavná hrdinka Saša je v manželstve nešťastná. Dusí v sebe odpor k vlastnému mužovi, no napriek všetkému vo vzťahu zotrváva, veď navonok sa niet na čo sťažovať.

Za výbuchov prvých silvestrovských ohňostrojov sa jej život dramaticky zmení a ona vstupuje do nového roka vystrašená, s otázkou, na ktorú neexistuje odpoveď — Prečo ja? Pri bežnej masáži jej  masérka nahmatá na prsníku hrčku a doteraz zdravá žena sa ocitá na onkológii. Jej život sa dramaticky mení, je odstrihnutá od svojich najbližších pre pandemické opatrenia.

V hlave sa jej vynárajú najhoršie scenáre. „Teraz, s hrčkou v prsníku som si uvedomila, že krivdy minulosti vôbec nemám spracované a isto aj v nich tkvejú korene nepohody i choroby. Ak som si myslela, že som za sebou zamkla všetky dvere, mýlila som sa, lebo závan z nich prešiel popod prah a dobehol ma.“

Celý život sa starala o blaho ostatných, robila len to, čo sa od nej očakáva, a pritom si odopierala vlastné šťastie. Čo je však horšie, aj lásku. Dostane ešte šancu napraviť to?

Odporúčame: Tajomný vojvoda a krásna lady Serena: Tajomstva, príťažlivosť, vášeň

Prečo ja? z vydavateľstva Ikar je príbeh, aký sa môže stať mnohým z nás. Celý život čakáme na čosi iné, nejaký zázrak, modré z neba...a zatiaľ zabúdame žiť. Myslíme na všetkých, na okolie, prispôsobujeme sa, ale seba nevidíme. Až príde deň, keď už je neskoro.

Je to aj príbeh o všetkých onkologických pacientoch, ktorým sa v jedinej chvíli môže zrútiť celý svet...ak to dovolia. Ako vraví hlavná hrdinka, „kto zažil, ten vie, že kým sa nepotvrdí, že ide o voľačo neškodné, stane sa hrčka stredobodom vesmíru, centrom všetkých myšlienok, ktoré majú len jedno vyústenie – čo keď dôjde na najhoršie?“

Vo všetkých príbehoch onkologických pacientov so šťastným koncom sa objavuje rovnaký dejový pilier. Niečo, na čo sa upnete a získate silu i chuť bojovať. Väčšinou ide o deti alebo o lásku....tak si tie chvíle s najbližšími užívajme. Vychutnávajme.

Vypočujte si úryvok. Z knihy číta Lucia Vráblicová:


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní