Patríš k milovníčkam ikonického seriálu Sex v meste? Tieto zaujímavosti si o ňom možno netušila!

Patríš k milovníčkam ikonického seriálu Sex v meste? Tieto zaujímavosti si o ňom možno netušila!

K najznámejším ženským seriálom všetkých čias môžeme bez pochýb zaradiť aj Sex v meste (v origináli Sex and the City). Tento romantický seriál s prvkami komédie produkovala stanica HBO a vysielala v rokoch 1998 až 2004. Diváci v seriáli sledujú život štyroch newyorských žien, ich pracovný aj osobný život, zážitky, životné strasti, ako aj priateľstvo medzi nimi. 

Mnohé ženy po celom svete sa našli v postave Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Samanthy Jones (Kim Cattrall), Charlotte York (Kristin Davis) a Mirandy Hobbes (Cynthia Nixon), alebo sa im minimálne túžili v určitom smere priblížiť. Každá z týchto žien má svoje typické osobnostné črty a je svojím spôsobom úplne jedinečná a odlišná od ostatných a aj to je jedna z vecí, ktorú mnohí fanúšikovia na tomto seriáli zbožňujú. 

Natočených bolo 94 dielov a ako pokračovanie boli k seriálu vyhotovené aj dva celovečerné filmy v rokoch 2008 a 2010. Príbeh štyroch svojských Newyorčaniek však neupadol do zabudnutia ani dnes. V roku 2021 HBO Max spustil seriál Ako to bolo ďalej... (And Just Like That...), ktorý nadväzuje na film Sex v meste 2 a odohráva sa jedenásť rokov po udalostiach v tomto filme. Tento seriál má aktuálne už dve série. 

Ak aj vy patríte k milovníčkam nesmrteľného seriálu Sex v meste, pozrite sa spolu s nami na niekoľko zaujímavostí, ktoré ste o ňom možno nevedeli!

Pozri aj: ​Najlepšie miesta na pozorovanie nočnej oblohy na Slovensku: Už si o nich počula?

sex and the city

Zdroj: Depositphotos / everett225

Čo ste o seriáli Sex v meste možno nevedeli?

Možno vás prekvapí informácia, že ikonická postava Carrie Bradshaw nie je len čistým výplodom niekoho fantázie, ale je inšpirovaná reálnou osobou. Americká novinárka, spisovateľka a televízna producentka Candace Bushnell vytvorila Carrie ako svoje, povedzme, alter ego. Túto postavu použila vo svojich stĺpčekoch nazvaných Sex v meste, ktoré boli publikované v magazíne The New York Observer.

Pre veľký záujem zo stĺpčekov vznikla aj knižka. Zdá sa vám to povedomé? Áno, presne takto to bolo aj v seriáli. Candace a Carrie majú spoločné iniciály a rovnaké zamestnanie. Candace sa napokon podarilo tento námet predať produkčnej spoločnosti, a tak uzrel svetlo sveta mnohými milovaný seriál Sex and the City. 

A vedeli ste, kto bol akousi predlohou pre postavu Pána Božského, ktorého si v seriáli zahral Chris Noth? Autorka sa inšpirovala Ronom Galottim, bývalým vydavateľom magazínov Vogue, GQ, Vanity Fair a ďalších, ktorý bol zároveň jej bývalým milencom. 

seriál Sex and the city

Zdroj: Depositphotos / everett225

Ďalšie zaujímavosti o seriáli Sex v meste:

  • Hlavná postava Carrie bola do poslednej chvíle hnedovláskou. Tvorcovia sa asi deň pred natáčaním pilotného dielu rozhodli, že Carrie bude blondína. Nakoniec sa na čas Carrie hnedovláskou skutočne stala, a to v prvom celovečernom filme po neúspešnej svadbe s Pánom Božským. Nakoniec sa vrátila k blond.
  • Herečka Sarah Jessica Parker mala v podpísanej zmluve aj klauzulu u zákaze nakrúcania nahých scén. To je dôvod, prečo sme ju v tejto scéne v seriáli ani nevideli. Na druhú stranu však bolo takýchto scén v seriáli dostatok, a to najmä vďaka postave Samanthy. 
  • V seriáli Sex v meste sa objavilo viacero známych tvárí, napríklad speváčka Alanis Morrisette, herci Matthew McConaughey a Bradley Cooper, herec David Duchovny, modelka Heidi Klum, herečka Lucy Liu aj tanečník Michail Baryšnikov, s ktorým Carrie v poslednej sérii odišla do Paríža.
  • Piatu sériu seriálu, ktorá je najkratšia zo všetkých (len 8 dielov), museli tvorcovia skrátiť kvôli tehotenstvu herečky Sarah Jessicy Parker. 
  • Kvôli postave právničky Mirandy sa herečka Cynthia Nixon musela prefarbiť na ryšavo. 
  • Znelka seriálu sa počas celej doby nakrúcania zmenila iba raz, a to po útoky z 11. septembra 2001, teda po páde Svetového obchodného centra. Predtým mohli diváci počas znelky vidieť v pozadí Dvojičky, po spomenutom dátume sa v znelke objavila budova Empire State Building.
  • Ikonická baletná sukienka, ktorú má na sebe Carrie v úvodnej scénke počas znelky, je z výpredaju a stála asi 5 dolárov. Sama herečka Sarah Jessica Parker trvala na jej použití. 
  • Tvorcovia seriálu neplánovali, že Pán Božský a Carrie budú nakoniec manželia. Avšak, podľahli pravdepodobne tlaku fanúšikov a vytvorili im tento idylický romantický záver.

  • Herečka Sarah Jessica Parker si po skončení seriálu nechala celý šatník Carrie, okrem zapožičaných kúskov od dizajnérov. 

  • Cynthia Nixon, stvárňujúca Mirandu, nemá prepichnuté uši, a tak počas nakrúcania celého seriálu nosila klipsy. 

  • Kristin Davis, stvárňujúca Charlotte, zakázala svojej starej mame seriál pozerať, dokonca jej neprezradila ani názov. Údajne preto, lebo sa za to hanbila. 

- Anketa

MÁŠ RADA SERIÁL SEX V MESTE?

Odpovedalo 113 ľudí  

Tento seriál zbožňujem, všetky série aj filmy som videla niekoľkokrát a vždy si to rada pozriem znova.
90%
V minulosti som to pozerala, momentálne už skôr nie.
8%
Seriál Sex v meste ani filmy som nikdy nevidela.
2%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní