Čo interpretujú sny o svadbe a sobáši?

Čo interpretujú sny o svadbe a sobáši?
  • 21.02.2022
  • Michaela Kožáková

Sny a snívanie sú pre vedcov a psychológov nekonečným zdrojom záhad. Vedeli ste, že neexistuje žiadny iný kognitívny stav, ktorý by bol tak dôkladne študovaný a predsa nepochopený? Sny predstavujú univerzálnu ľudskú skúsenosť, ktorú možno opísať ako stav vedomia charakterizovaný zmyslovými, kognitívnymi a emocionálnymi javmi odohrávajúcimi sa počas spánku. Výskumy charakterizujú sny ako stavy plné emocionálnych a živých zážitkov, ktoré obsahujú rôzne postavy, ideály, predmety, javy, pocity, ktoré úzko zodpovedajú bdelému životu. Všetky tieto prvky vytvárajú „novú realitu“ a zážitok s realistickým časovým rámcom a prepojeniami.

Sny sa nám často môžu zdať veľmi živé a skutočné. Vyvolávajú v nás rôzne pocity. Niekedy sa z nich prebúdzame spotení a ustráchaní, inokedy si želáme, aby budík nezazvonil a náš sen sa nikdy neskončil. A mnohokrát chceme, aby sa naše sny stali skutočnosťou. Napríklad taký sen o svadbe. Možno túžime byť tou nevestou v luxusných svadobných šatách z nášho sna. Čo však tento sen symbolizuje? Čo znamená, ak sa nám sníva o sobáši, neveste alebo svadobných šatách?

Neprehliadni: Snár: Čo symbolizuje sen o tehotenstve a pôrode?

Sobáš

Zdroj: shutterstock

Svadba a sobáš v sne

Svadba sa považuje za radostnú a pozitívnu udalosť, ale odpoveď na otázku, prečo snívame o svadbe nemusí vždy potešiť a predpovedať dobré veci či priaznivé zmeny. Sen o svadbe môže byť len projekciou našich túžob: možno hlboko vo svojom vnútri už dlho čakáme na návrh od milovanej polovičky alebo len snívame o princovi na bielom koni a prirodzenom vyústení nášho vzťahu.

Výklad tohto sna záleží od toho, akú úlohu v ňom zohrávate. Ak sa vidíte ako hosť na svadbe niekoho iného, môže to znamenať, že sa dočkáte skorého sobáša a šťastne sa vydáte. Nie vždy sú však podvedomé sny odrazom aktuálneho skutočného života. Vidíte sa na svadbe tancovať? Sen vám môže naznačovať, aby ste sa stránili osôb druhého pohlavia v tom prípade, ak ešte nechystáte svadbu, a ani ste nespoznali toho pravého. 

Ak si pamätáte, o aký druh manželstva vo vašom sne išlo, môžete sa dozvedieť viac podrobností:

  • druhé manželstvo symbolizuje smolu a nešťastie,
  • manželstvo s osobou, ktorú nemilujete prezrádza, že všetky vaše vzťahy sú založené na klamstve a podvode,
  • manželstvo s osobou rovnakého pohlavia naznačuje, že potrebujete starostlivosť, oporu a pozornosť zo strany svojej rodiny,
  • ak vidíte svadbu dvoch žien, začnú sa o vás šíriť klebety a ak vidíte svadbu dvoch mužov, znamená to, že problémy sú za rohom, najmä v podobe zrady od blízkej osoby.

Videli ste vo svojom sne svadobný obrad? Ak bolo oblečenie hostí v svetlých tónoch, čaká vás radosť a potešenie. Boli svadobčania odetí do tmavej alebo čiernej farby? Mali by ste byť pripravení na smútok.

Prijatie ponuky na sobáš je veľmi priaznivým symbolom. Je predzvesťou pozitívnych zmien vo všetkých oblastiach života. Ak vo svojom sne podávate žiadosť na matriku, môže to znamenať, že sa zlepší váš materiálny stav a je vhodný čas na založenie vlastnej spoločnosti. Snívalo sa vám, že vás váš partner pred svadbou podviedol? Tento sen predpovedá zlé správy. Ak ste sa vo svojom sne vydávali za zosnulého, mali by ste venovať väčšiu pozornosť svojmu zdraviu, pretože tento sen môže symbolizovať chorobu. 

Pozri aj: Rihanna a jej tehotenská móda: Fanúšikovia ju kritizujú i chvália

Nevesta

Zdroj: shutterstock

Sen o neveste

Vidieť sa vo svadobných šatách pre slobodné ženské predstaviteľky je symbolom bezprostrednej zmeny. Ak je nevestou vo vašom sne vaša dcéra, znamená to, že sa s ňou podvedome porovnávate. Ak ste vo sne videli dievča v nádherných svadobných šatách, pripravte sa na prosperujúce obdobie života. 

Pre staršiu ženu sen, v ktorom sa vydáva, predstavuje zlepšenie zdravotného stavu a nálady. Vo vašom živote sa odohrajú radostné udalosti. Ak si beriete svojho manžela, tento sen naznačuje, že do vášho života príde sebadôvera a pokoj. Ak muž sníval o priateľke alebo manželke v úlohe nevesty, znamená to, že pochybuje o svojej mužskej sile a má obavy zo zlyhania. Ak vo svojom sne vidíte smutnú nevestu, je to zlé znamenie. Utekajúca nevesta je predzvesťou úmrtia. 

Svadobné šaty

Ak ste slobodná a snívate o sebe v bielych svadobných šatách, podľa snára sa prichystajte na nový vzťah a úprimnú lásku. Pre ženu vo vzťahu taký sen sľubuje vedľajšie alebo nové zaujímavé zamestnanie, ktoré je spojené so spoločenským životom. Videli ste sa v čiernych svadobných šatách? Môžu vás dostihnúť ťažkosti a smutné udalosti. Pre slobodné dievča predstavujú červené svadobné šaty nové nezabudnuteľné milostné dobrodružstvo, v ktorom zažije dovtedy neznáme emócie. Sny, v ktorých ste boli v ružových svadobných šatách, hovoria o prílišnej náklonnosti a dôvere k osobe, ktorá vás môže zradiť. Ak ste si vo sne skúšali modré svadobné šaty, mali by ste venovať pozornosť ich odtieňu. Tmavomodrá farba prezrádza sklamanie z konania vašej milovanej osoby, modrá alebo jasne modrá je symbolom toho, že váš vzťah s blízkou osobou je skutočne dôveryhodný a silný.

Vidieť na sebe zlaté svadobné šaty vo sne je výborným znamením. Táto farba šiat symbolizuje šťastie, ktoré sprevádza všetky vaše záležitosti. Žltá farba svadobných šiat však znamená neveru či zradu vášho spoločníka.

Ako ste vyzerali počas svadby? Ak ste sa videli s krásnym účesom, podľa snára na vás čaká zvýšenie platu, dobré správy a pozitívne vyriešenie problémových situácií, v ktorých sa nachádzate. Ak ste sa vo sne vydávali s tehotenským bruškom, môže to znamenať, že máte na partnera príliš vysoké požiadavky.

Ak ste si vo sne skúšali svadobné oblečenie a ukazovali sa v nich ľuďom okolo vás, znamená to, že si vážite krásu svojho vlastného tela a viete, ako sa správne prezentovať a spôsobiť obdivné pohľady ľudí okolo vás. Sen o roztrhaných a špinavých šatách na neveste znamená, že budete musieť čeliť sklamaniu a nesplneným snom.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Jana Komadová 22.02.22 21:15

JK
karma
100.00

Sny sa občas vyplnia

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:43

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:43

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 12:51

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 12:51

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní