Cestoviny s feta syrom a cherry paradajkami: Hit internetu

Cestoviny s feta syrom a cherry paradajkami: Hit internetu

Sociálne siete už dávnejšie ovládol tento jednoduchý recept, ktorý si medzitým zamilovali mnohí po celom svete. Či už sociálna sieť Tik Tok alebo Instagram, obe sú plné fotografií a videí s týmto receptom, ktorý sa behom chvíľky stal virálnym. Samozrejme, obľubujeme našu klasiku v podobe akou sú špagety carbonara, fantastické špagety aglio olio, rezance s makom alebo s kuracím mäskom a syrovou omáčkou. Avšak, ak hľadáte jednoduchý recept, ktorého príprava vám zaberie 30 minút, tak ste na správnom mieste.

Či už na obed alebo na večeru, pochutnajte si na cestovinách s feta syrom a paradajkami. Táto pochúťka sa zaručene stane vašim rodinným receptom a budete si ju pripravovať oveľa častejšie, než si myslíte. A navyše, je to recept, pri ktorom nenarobíte bordel v kuchyni, ktorý nemá kto po obede či večeri upratať.

cestoviny so syrom

Zdroj: Shutterstock®

Na cestoviny s feta syrom budete potrebovať:

  • 1 celé balenie feta syru
  • 250 g cherry paradajok (môžete ich použiť aj viac)
  • korenie podľa vlastného výberu
  • cestoviny podľa vlastného výberu
  • olivový olej
  • čerstvú bazalku

Pripravíme si zapekaciu misu do stredu ktorej položíme odbalený feta syr. Okolo poukladáme umyté cherry paradajky. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Môžete pridať trochu oregana pre lepšiu chuť. Feta syr s paradajkami dáme piecť do rúry na 180 °C. Pečieme približne 30 minút.

Kým sa nám syr a paradajky upečú, dáme si uvariť cestoviny podľa vlastného výberu. Po uvarení ich precedíme a necháme chvíľku odkvapkať. Následne si z rúry vyberieme upečený syr a pomocou varechy ho rozmiešame spolu s paradajkami, ktoré predtým jemne varechou popučíme. Do paradajkovo-syrovej zmesi pridáme uvarené cestoviny a poriadne premiešame. Ak je to potrebné, cestoviny ešte okoreníme a podávame. Na záver ozdobíme lístkami čerstvej bazalky a vychutnávame plnými dúškami.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

JAN KOMADA 17.02.22 11:33

JK
karma
100.00

Sú chutné občas robievam

  • 0
Odpovedať

Ivana Oravcová 03.09.23 19:16

IO
karma
-1.00

Hit internetu ale má na to teda svoj osobný dôvod. :) Je to neskutočné chutné a zachutilo teda aj doma aj bratovi ktorý je vyberavý jedač.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní