Sen o psovi: Odhaľ, čo symbolizuje pes v sne

Sen o psovi: Odhaľ, čo symbolizuje pes v sne
  • 14.03.2022
  • Michaela Kožáková

Počuli ste už o výraze lucidné sny? Lucidné, vedomé alebo bdelé snívanie je uvedomovanie si stavu snívania, ktorého výsledkom je oveľa jasnejší, cennejší snový zážitok. Snívajúci je dokonca schopný mať určitú kontrolu a ovládať svoje snívanie. Stalo sa vám niekedy, že ste vedeli alebo ste si uvedomovali, že snívate? Ak áno, tak ste mali lucidné sny. Ľudia zažívajúci vedomé sny ich popisujú ako fantastické, úžasné a farebné. Niektorí ich dokonca prirovnávajú k duchovnému zážitku a tvrdia, že tieto skúsenosti prispeli k zmene v ich živote a k celkovému vnímaniu sveta. Lucidné sny sú viac zapamätateľné ako ostatné druhy snov, vrátane nočných mor, čo môže byť tiež dôvodom toho, prečo je vedomé snívanie často odporúčané ako prostriedok na zbavenie sa desivých, strašidelných snov.

Naše sny sa nám môžu niekedy zdať reálnejšie ako samostatná realita. Počas snívania cítime radosť, strach, smútok, ale i bolesť, keď nás napríklad niekto udrie, keď spadneme alebo keď nás uhryzne pes. Tento štvornohý priateľ človeka sa niektorým z nás objavuje v snoch pomerne často. Čo znamená, ak sa nám sníva o psovi? Ako si tento sen vyložiť?

Pes v sne

Sny o zvieratách majú zväčša hmotný odraz v skutočnom živote, možno ich dokonca nazvať prorockými. Pes v sne v prvom rade stelesňuje blízkeho priateľa. Podrobná interpretácia snov závisí od vzhľadu zvieraťa, správania, farby, veľkosti a aj nálady. 

Ako uvádzajú výklady snov, veľký pes symbolizuje verného a spoľahlivého priateľa, ktorý je pripravený poskytnúť svoje rameno aj v tých najťažších situáciách. Bez ohľadu na farbu je veľký pes verným ochrancom a patrónom. Ak sa vo vašom sne objaví rozkošné šteňa alebo pes malého vzrastu, pripravte sa na nečakané prekvapenie alebo darček, ktorý vám do života prinesie množstvo nových vecí a podnetov, ktoré budú pozitívne ale i nepríjemné. Ak sa vám sníva, že ste si osvojili šteňa z ulice, je to predzvesťou toho, že si budete musieť vybrať medzi pohodlným, pokojným životom a potrebou vynaložiť všetko úsilie na pomoc svojim priateľom alebo rodine.

Čo sa týka farby psa vo vašom sne, tak biely pes sľubuje blaho, čierny pes problémy, červený pes predpovedá zábavu a potešenie intímneho charakteru.

Pozri aj: Snár: Čo predpovedá had v sne?

Uhryznutie psom

Zdroj: shutterstock

Uhryznutie psom

Uhryznutie psom symbolizuje zradu najbližšej osoby. Môže to byť váš partner, príbuzný alebo dokonca vaše vlastné deti. Egyptská kniha snov uvádza, že ak vás pohrýzol pes, znamená to, že niekto z vášho okolia používa mágiu, aby vám ublížil. Nahnevaný pes, ktorý útočí, vás varuje pred náhlymi konfliktmi s vašimi kolegami alebo partnerom. Mŕtvy pes vo vašom sne je znakom toho, že vás vaša intuícia sklame v tej najnevhodnejšej chvíli.

Ak ste sa vo sne zmenili na psa, znamená to, že budete chrániť niekoho záujmy bez toho, aby ste na to mali dostatočnú autoritu, práva a argumenty. Pes so šteniatkami je symbolom harmónie v osobnom živote. Pre slobodných to môže byť predpoveďou toho, že si nájdu partnera, s ktorým strávia zvyšok svojho života. Pre pár bez detí to môže byť znakom dlho očakávaného tehotenstva. 

Psí štekot a vrčanie je symbolom toho, že sa okolo vás hmýria zlé správy a intrigy. Sen je varovaním, aby ste sa vyhýbali pochybným podnikom. Mali by ste sa tiež zdržať hazardných hier a rizík. Sen o psovi na reťazi predstavuje veľa tvrdej práce. Naznačuje, že si budete musieť odoprieť odpočinok, aby ste svoje úlohy dokončili včas. Kŕmenie psa je varovaním, že vy budete príčinou svojich problémov, ktoré vás dostanú do slepej uličky. Ak sa vám snívalo o psovi, ktorý vám oblizuje ruku, je to predzvesť novej práce alebo zaslúženého povýšenia. Sen o spiacom psovi je znakom toho, že budete musieť odložiť svoje podnikanie kvôli deťom.

Divoký alebo túlavý pes, ktorého sa snažíte skrotiť, predpovedá konflikt alebo situáciu, ktorú budete len veľmi ťažko riešiť. Snívalo sa vám o kňučiacom psovi? Takýto sen symbolizuje smútok a slzy, a tiež dlhú cestu. Ubrániť sa pred psom vo sne je znakom toho, že v budúcnosti nebudete mať žiadne zdravotné problémy a váš organizmus zvládne boj s drobnými chorobami aj bez liekov. Šťastný štekot psa predpovedá správy o víťazstve. Akékoľvek ťažkosti, problémy, ktoré máte, skončia vo váš prospech.

Neprehliadni: Snár: Čo interpretujú sny o svadbe a sobáši?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

QlqzzNwr 03.08.23 09:02

Q
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 21:32

QQ
karma
-1.00

1

  • 1
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 21:32

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr 03.08.23 09:02

Q
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní