Čo symbolizuje sen o vlasoch - ich vytrhávaní či vypadávaní?

Čo symbolizuje sen o vlasoch - ich vytrhávaní či vypadávaní?
  • 16.05.2022
  • Michaela Kožáková

Sen predstavuje zážitok obrazových, zvukových a iných zmyslových vnemov vytváraných mozgom počas spánku. Udalosti v snoch bývajú často neuskutočniteľné, málo pravdepodobné a často i nereálne, a snívajúci nad nimi obvykle nemá kontrolu. Výnimkou je bdelé snívanie, počas ktorého si snívajúci uvedomuje, že sníva a niekedy je dokonca schopný ovplyvňovať dianie vo svojom sne. Mnohí z nás možno veria, že sny majú určitý význam, a preto existujú rôzne snáre a výklady snov, ktoré nám môžu pomôcť pochopiť naše sny. Snívalo sa vám niekedy o tom, že vám padajú vlasy? Viete, čo takýto sen symbolizuje?

Sen o vlasoch

Vlasy sú symbolom sexuality, inštinktívnej a animálnej sily. Vidieť vlasy v sne je všeobecne znakom vášne, sily, zmyselnosti, zvodnosti a márnosti. Sen o vlasoch môže svedčiť i o vašich postojoch. Ak sú napríklad vaše vlasy zauzlené alebo zamotané, tento sen vyjadruje neistotu, zmätok vo vašom živote a vašu neschopnosť myslieť priamo a racionálne. Strapaté a zauzlené vlasy tiež môžu znamenať, že vás trápia zložité emocionálne spory. Sníva sa vám, že vám vlasy zakrývajú tvár? Váš sen prezrádza, že sa pravdepodobne obávate nejakého nedorozumenia či konfliktu. Rozpustené alebo strapaté vlasy sú znamením rezignácie, smútku, ale aj zvodnosti či voľnosti a sexuálneho zmýšľania.

Farbenie vlasov v sne môže byť náznakom toho, že sa snažíte maskovať vaše sexuálne chúťky či určitú pretvárku v oblasti zmyslov a pudov. Ak sa vám snívalo, že sa hráte s vlasmi, môže ísť o vyjadrenie túžby po sexualite a pohlavnom živote. Sen o česaní vlasov prezrádza, že máte okolo seba verných priateľov, a ak snívate o tom, že si zapletáte vlasy, môžete sa tešiť na nadviazanie užitočných kontaktov.

Neprehliadni: Snár: Mávaš sny o lietaní? Vieš, čo znamenajú?

Sen o strihaní vlasov

Zdroj: shutterstock

Sen o strihaní vlasov

V bdelej realite nový strih vlasov alebo ostrihanie vlasov nakrátko býva často prechodom alebo uzavretím nejakej etapy nášho života, ktorá je väčšinou vzťahového charakteru. Napríklad také zlomené srdce. Snívať o strihaní vlasov má podobný význam. Možno ste zažili stratu alebo zradu od niekoho blízkeho a váš sen je znamením toho, že ste pripravený pohnúť sa vpred a zabudnúť na minulosť. Takýto sen má však i negatívny význam. Môže byť predzvesťou toho, že niekto, koho poznáte, má v pláne vám ublížiť.

Iné výklady zase tvrdia, že sen o ostrihaní vlasov môže byť vyjadrením úplného odovzdania sa, či snahy mať svoje pudy pod kontrolou. Ak sa vám sníva o ostrihaní dohola, môže to znamenať určitú očistu od animálnych zložiek vašej osobnosti.

Sen o vypadávaní vlasov

Vypadávanie vlasov môže byť niekedy príčinou obáv, najmä ak je ich nadmerné množstvo. Sny o vypadávaní vlasov môžu byť znakom zhoršenia vášho zdravia v dôsledku starnutia. Sen sa týka aj vášho súčasného nezáujmu o veci, z ktorých ste sa predtým tešili.

Ak ste žena, potom sen o vypadávaní vlasov hovorí o konci vášho vzťahu s partnerom. Môže ísť o predzvesť blížiaceho sa konfliktu, ktorý vyústi do rozchodu. Vypadávanie vlasov v sne môže tiež znamenať úpadok pohlavného života alebo nedobrovoľné vzdanie sa pudov. Snívanie o vypadávaní vlasov niekoho iného je náznakom toho, že by ste sa mali zmieriť so svojím blízkym, s ktorým ste sa nepohodli a tiež by ste sa mali naučiť odpúšťať. 

Sen o vytrhávaní vlasov

Snívalo sa vám, že si vytrhávate vlasy? Takýto sen môže naznačovať, že zažívate znepokojivú a náročnú situáciu, ktorá vám spôsobuje stres a psychickú nepohodu. Vytrhávanie vlasov vo sne je vašou snahou ovládať okolnosti a zmierniť svoju duševnú záťaž. Ak si v sne bezcitne vytrhávate celé chumáče vlasov, tak tento trochu znepokojujúci sen vám naznačuje, že musíte mať väčšiu dôveru v seba, najmä preto, že máte vnútorný potenciál a silné schopnosti.

Sníva sa vám, že vás niekto iný ťahá za vlasy? Tento sen môže znamenať, že rodina a známi sú proti vašim činom alebo vášmu postoju. Avšak namiesto toho, aby ste napravili alebo zmenili svoje správanie, stali ste sa urážlivejšími a precitlivenejšími.

Farba vlasov v sne

Zdroj: shutterstock

Farba vlasov v sne

Vlasy v našich snoch môžu mať rôznu dĺžku i farbu. Sen o dlhých hustých vlasoch predpovedá šťastný život a splnenie prianí. Snívanie o čiernych vlasoch naznačuje, že máte obrovskú životnú energiu.

Mali ste sen o tom, že vaša hlava je posiata bielymi vlasmi? Takýto sen prezrádza, že vás postihne veľký smútok. Ak nie ste v takom veku, aby ste mali šedivé vlasy, ale snívate o tom, že všetky vaše vlasy zbeleli, znamená to, že vás môžu zradiť známi alebo vás opustí váš partner. Ak ste však už vo vyššom veku, tak sen o šedivých vlasoch predpovedá to, že si získate väčší rešpekt. Svetlé vlasy v sne prezrádzajú, že si svojou dobrotou a pokorou získate ľudí okolo seba. 

Pozri aj: Snár: Čo o tebe prezradia erotické sny?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 14:51

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 00:58

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 00:58

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 14:51

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní