Mávaš sny o lietaní? Vieš, čo znamenajú?

Mávaš sny o lietaní? Vieš, čo znamenajú?
  • 25.04.2022
  • Michaela Kožáková

Každý z nás sa určite zamýšľa nad tým, čo asi znamenajú sny, ktoré sa nám snívajú. Možno úplne neveríme na výklady snov a nedôverujeme snárom, avšak napriek tomu je naša zvedavosť silnejšia a často sa sami prichytíme pri tom, ako listujeme v snáre alebo hľadáme po internete význam našich snov. Okrem toho, že sny mnohokrát odzrkadľujú to, na čo myslíme, alebo čím sa v posledných dňoch zaoberáme, podľa mnohých vykladačov sny môžu v sebe skrývať proroctvo. Niekedy zase môžu symbolizovať a vyjadrovať veci, ktoré s nimi na prvý pohľad vôbec nesúvisia. 

Prisnil sa vám sen, v ktorom ste sa vznášali vo vzduchu? Snívalo sa vám, že ste lietali? Čo tento sen znamená? 

Sen o lietaní

Lietanie v snoch predstavuje pozdvihnutie na duchovnú, či myšlienkovú úroveň, povznesenie sa na stupeň, ktorý je bližšie k nebu. Sny o lietaní môžu interpretovať pocit ľahkosti a eufórie. Snívajúci sa cíti oslobodený od starostí a problémov materiálneho sveta a má pocit, že je prepojený s vesmírom. Mali ste sen o tom, že ste lietali nad zemou? Takýto sen vyjadruje dočasný výstup na duchovnú úroveň a priblíženie sa k svojim ideálom. Potvrdzuje i to, že sa dokážete na život pozerať z vtáčej perspektívy a že ste schopní sa v ňom bez ťažkostí obracať. Ak vás vo sne pri lietaní niečo, niekto ťaží alebo ťahá k zemi, tak tá osoba alebo vec symbolizuje zložku vašej osobnosti, ktorá sa ešte neodpútala od nižšej, hmotnej úrovne. Pokúšať sa lietať, ale nevzlietnuť je znakom toho, že v podvedomí túžite duchovne vyrásť, ale súčasné okolnosti vám to nedovoľujú. Padnúť pri lietaní naznačuje, že vás pravdepodobne čaká regres a návrat k prízemnej realite. Lietanie vo sne môže takisto naznačovať potrebu zorientovať sa vo vlastných pocitoch.

Sníva sa vám, že sa vznášate po oblohe alebo doslova plachtíte vzduchom a hľadíte smerom dolu? Tento sen môže reflektovať momentálne pocity úspechu a optimizmu. Jednoducho máte pocit, že vám celý svet leží pri nohách. Takýto sen však môže byť i varovaním, aby ste sa vyhli nezdravým ambíciám a potom tvrdo nedopadli na zem.

Neprehliadni: Snár: Čo o tebe prezradia erotické sny?

Sny o lietaní

Zdroj: shutterstock

Sen o lietadle

Snívanie o lietaní v lietadle naznačuje, že ste plní emócií, s ktorými by ste sa mali vysporiadať. Ak lietadlo letí veľkou rýchlosťou, sen naznačuje, že žijete veľmi rýchlym spôsobom života. Bolo lietadlo vo vašom sne plné pasažierov? Cestujúci znázorňujú ľudí vo vašom živote a vzťah, aký s nimi máte. Ste vo vašom sne pilotom lietadla? Takýto sen prezrádza, že svoj život máte pevne v rukách a predstavuje tiež vaše vodcovské a rozhodovacie vlastnosti a schopnosť prevziať kontrolu. Ak lietadlo prepravuje pasažierov, zatiaľ čo vy ste pilot, tak tento sen symbolizuje nadanie viesť ostatných k úspechu.

Sen o lietaní v balóne

Sen o lietaní v balóne vyjadruje túžbu vznášať sa nad každodennou realitou a stereotypom. Takýto sen vám prezrádza, že sa možno vo svojom živote snažíte nájsť novú perspektívu a vaše nadšenie znázorňuje zohrievajúci horúci vzduch, ktorý balón poháňa. Snívanie o lietaní v balóne môže byť dobrým znamením, keď prekonávate ťažkosti, pretože predpovedá skvelú príležitosť riešiť vašu súčasnú situáciu. Snívať o lietaní v balóne môže byť tiež predzvesťou toho, že sa vyberiete na výlet. Čoskoro dostanete šancu ísť do zahraničia alebo tam aj začať nový život. Je možné, že si nájdete novú prácu a niekoho, s kým si budete chcieť založiť rodinu.

Snívanie o lietajúcom balóne znamená, že je vám ľúto premeškaných príležitostí vo vašom živote. Neustále máte pocit, že nežijete svoj život naplno. Často sa sami seba pýtate, či ste si nemali vybrať iné povolanie, prácu alebo vysokú školu. Tento sen tiež naznačuje, že nerobíte nič konkrétne pre to, aby ste zlepšili svoju situáciu a boli spokojnejší so svojím životom. 

Ak sa vám snívalo o tom, že sa nachádzate v padajúcom horkovzdušnom balóne, takýto sen môže byť náznakom toho, že máte príliš vysoké a nereálne ciele, ktoré je ťažké dosiahnuť. Budete musieť čeliť nepredvídateľným situáciám a plánovať dopredu.

Sen o lietaní v helikoptére

Zdroj: shutterstock

Sen o lietaní v helikoptére

Snívanie o helikoptére zvyčajne symbolizuje plány a úlohy, do ktorých sa púšťate až príliš rýchlo. Vrtuľníky v sne naznačujú splnenie niekoľkých nereálnych túžob ako napríklad nečakaný peňažný zisk, kúpa niečoho, čo sme neplánovali. Ak sa vám snívalo, že riadite helikoptéru, znamená to, že budete odmenení za svoje pracovné úsilie povýšením a kariérnym postupom. Tento sen je tiež vyjadrením vašej sebaistoty a odhodlanosti splniť si sny.

Sen o lietajúcich šarkanoch

Sen o videní lietajúcich šarkanov je znakom toho, že robíte presne to, čo chcete vo svojom živote robiť. Ak sa vám sníva, že vidíte letieť šarkana alebo, že ho púšťate, takýto sen tiež môže symbolizovať novú fázu vo vašom živote a zanechanie za sebou všetkých starostí a problémov. Sen o lietajúcich šarkanoch vám môže naznačovať i to, aby ste zvážili vaše osobnostné vlastnosti, správanie a zvyky, a tiež to, že ak chcete predbehnúť svojich súperov, musíte si zvoliť jasnú stratégiu.

Sen o lietaní na stoličke

Snívalo sa vám, že lietate na stoličke? Ak mávate sny o tom, že letíte na posteli, kresle, stole alebo na inom nezvyčajnom dopravnom prostriedku, môže to znamenať, že túžite po dobrodružstvách, ktoré by vás vytrhli z každodennej rutiny. Sen vyjadruje vašu túžbu po zmene a rozptýlení, ktoré by vám spestrili váš stereotypný spôsob života. 

Zaujme ťa: Snár: Ako si vyložiť sen o nahote?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Ľubica Šťastná 25.04.22 07:23

ĽŠ
karma
100.00

Zaujímavé výklady...

  • 1
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:56

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:56

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 25.04.22 19:32

MM
karma
100.00

niekedy som v snoch lietala dosť často...

  • 2
Odpovedať

Janka Komadova 12.08.22 21:45

karma
-1.00

Zatiaľ som takýto sen nemala

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 15:06

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 15:06

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní