Čo skutočne znamenajú sny o zuboch? Je to zlé znamenie?

Čo skutočne znamenajú sny o zuboch? Je to zlé znamenie?
  • 04.04.2022
  • Michaela Kožáková

Mnohým z nás sa často sníva o zuboch. Tieto sny nie sú veľmi príjemné a dokonca môžu byť i traumatizujúce. Väčšinou sa nám zdá, že nám zuby vypadali, pokazili sa alebo sa rozpadávajú. Niektorí mávajú sny i o zubárovi a vidia sa sedieť v zubárskom kresle. Zuby sú podstatným indikátorom nášho zdravia, sú symbolom mladosti a vitality. Zuby tiež predstavujú naše silné stránky, schopnosti a hrdosť. Podľa viacerých snárov a kníh zaoberajúcich sa snami nie je veľmi dobrým znamením, keď sa vám sníva o tom, že ste prišli o zuby. Sny o zuboch, hlavne ak sa jedná o ich stratu alebo bolesť, môžu súvisieť so zhoršeným zdravím, a to fyzickým a aj psychickým, a tiež stratou životnej energie a vitality. Niekedy sa tiež takéto sny interpretujú aj ako neschopnosť dosiahnuť stanovené ciele a sklamanie zo seba samého. Poďme sa však na to pozrieť podrobnejšie. 

Sen o vypadaní zubov

Ak sa vám sníva o strate zubov, môže to znamenať, že ste vo svojom živote prišli o niečo podstatné. Keď je vypadávanie zubov sprevádzané nepríjemným krvácaním, takýto sen sa interpretuje ako strata niekoho blízkeho či náhle ukončené priateľstvo. Keď vo vašom sne vám zuby vypadávajú v dôsledku poranenia alebo pádu, je to náznak toho, že ste neuspeli v dosiahnutí cieľov, ktoré ste si stanovili.

Ak sú vypadávajúce zuby pokazené, môže to prezrádzať, že vás trápia nejaké zdravotné problémy. Strata zubov môže tiež naznačovať, že pociťujete ostych či hanbu alebo tiež zmeny a nový začiatok, ktorý sa nezaobíde bez ťažkostí. Ak ste vo svojom sne bezzubý, značí to o vašej neschopnosti dosiahnuť vytýčené ciele.

Sníva sa vám, že ste si vytrhli zub, ktorý sa kýval? Takýto sen môže symbolizovať konflikt, o ktorom sa musíte porozprávať alebo ktorý chcete ukončiť. Ak máte sen o tom, že vám vypadali zuby v ordinácií u zubára, môže vám tento sen naznačovať, aby ste boli viac zdvorilí a premýšľali predtým, ako niečo poviete. 

Neprehliadni: Snár: Čo interpretujú sny o svadbe a sobáši?

Pokazené zuby

Zdroj: shutterstock

Sen o pokazených zuboch

Keď máte v sne pokazené zuby, zvyčajne sa vydesíte a prvá vec, ktorú spravíte, keď sa prebudíte je, že si zuby skontrolujete. Sny o pokazených zuboch vyjadrujú znepokojenie. Keď vám vo sne niekto dáva váš chrup do poriadku, znamená to, že potrebujete pomoc. Ak sa ju rozhodnete prijať, podvedome teda súhlasíte, že na sebe musíte pracovať. Sníva sa vám, že sa vám lámu zuby, pretože sú príliš krehké? Takýto sen symbolizuje citovú krehkosť. Pokazené zuby predstavujú neúspech, situáciu, ktorá sa zhoršuje a ktorú nedokážete zvládnuť.

Ak sa vám  snívalo o tom, že sa vám začali rozpadať zuby, môže to súvisieť s hádkou alebo pocitom, že ste nevyjadrili svoj názor, alebo ste to len nepovedali správnym spôsobom. Sen o bolesti zubov znamená, že vo vašom živote nie sú veci v poriadku. Bolesť zubov vo sne môže byť tiež predzvesťou bolestivých správ, po ktorých však do vášho domu príde radosť a šťastie.

Žlté zuby sú symbolom starostí a stresu, ktorý narúša váš vnútorný pokoj. Keď sa vám sníva o tom, že si vo sne čistíte zuby, tak bojujete a vyvíjate aktivity, aby ste sa niečomu ubránili. Veľmi pekné či zlaté zuby vo sne sú znamením bohatstva. Falošné zuby i umelý chrup môže naznačovať, že ste nedokázali niekoho správne odhadnúť.

Sen o krivých zuboch

Ak vo svojom sne máte krivé zuby alebo narastené tak, že vám bránia správne vyslovovať, znamená to, že neviete dosiahnuť to, aby vás druhí počúvali, a dokonca nemáte odvahu sa vyjadriť. Sny o krivých zuboch môžu tiež symbolizovať osobné neistoty týkajúce sa príťažlivosti alebo spôsobu, akým vás vidia iní ľudia. Krivé zuby vo vašom sne odhaľujú vaše obavy o váš imidž, keďže ľudia s krivými zubami nie sú veľmi atraktívni. 

Sníva sa vám o strojčeku na vašich zuboch? Tento sen môže znamenať, že ste odolní voči ohováraniu a klebety vám neuškodia. Snívanie o tom, že ako dospelý nosíte strojček, symbolizuje potrebu dospelých posunúť sa vpred a naplno rozvinúť svoje schopnosti.

Sen o mliečnych zuboch

Zuby sú tiež symbolom dospievania – narodíte sa bez nich, narastú vám mliečne zuby, vypadnú vám a narastú nové. Mliečne zuby sú znakom vývoja, krokov k dospelosti. Strata mliečnych zubov vyjadruje zánik nevinnosti a detských snov, preto sú mliečne zuby v sne spojené s pocitmi z detstva, ktoré sú minulosťou a vytrácajú sa. Podľa niektorých snárov tiež snívanie o mliečnych zuboch vypovedá o tom, že sa na niečo necítite byť dosť zrelí, ale že chcete byť pripravení a ste odhodlaní prijať zmenu. 

Pozri aj: Prvé zuby bábätka: Čo všetko musí rodič vedieť, než začnú rásť?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 13:31

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 00:42

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 00:42

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 13:32

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní