Vieš, kde sa v lete nekúpať so psom? Na týchto miestach riskuješ pokutu!

Vieš, kde sa v lete nekúpať so psom? Na týchto miestach riskuješ pokutu!

Psíčkari to v letných mesiacoch veru nemajú ľahké. Nielen my ľudia, ale aj naši štvornohí miláčikovia sa chcú a potrebujú schladiť. Nie je to však také jednoduché, ako sa zdá. Za kúpanie psa v jazere môžete dostať nemalú pokutu. Oplatí sa vám riskovať, že vám dajú zaplatiť pokutu, keď ste sa so psíkom mohli kúpať tam, kde je to dovolené? Existuje veľa miest, kde sa so psíkom kúpať nesmie, no ešte viac, kde sa sním kúpať dá.

Odporúčame: Vieš, kde sa v lete okúpať so psom? Na týchto miestach to je dovolené

kde môžem okúpať psa v jazere

Zdroj: Shutterstock®

Západné Slovensko

  • Draždiak – podľa správnosti by sa v tomto „jazere“ nemali kúpať ani ľudia, a to kvôli elektrickému vedeniu, ktoré vedie ponad túto vodnú plochu a podľa nariadenia mestskej časti Petržalka je tu kúpanie psov zakázané.

  • Kuchajda – na tomto jazere sú všadeprítomné tabule, ktoré zakazujú kúpanie psov.

  • Zlaté Piesky – na tomto prírodnom kúpalisku je to trošku zložitejšie. V areáli je voľný pohyb psov dovolený, avšak v prevádzkovej časti psy nemôžu ísť ani na pláž a ani sa kúpať.

Západné Slovensko

Zdroj: Shutterstock®

Stredné Slovensko

  • Klinger – vznikalo tu čoraz viac konfliktných situácií s rybármi a opaľujúcimi sa, tak samospráva rozhodla zakázať kúpanie psov a zároveň zakázala aj ich voľný pohyb pri jazere.
  • Počúvadlianske jazero – aj tu bolo potrebné vymedziť pravidlá, pričom samospráva nechcela nikoho obmedzovať, voľný pohyb psov je zakázaný a sú označené aj miesta so zákazom kúpania psov.
  • Belianske jazero – na tomto jazere je tiež zakázané kúpanie psov a, samozrejme, sú tu tabuľky, ktoré na to upozorňujú a mestskí policajti, ktorí na to dohliadajú.
  • Ottergrund – je najvyššie položeným tajchom v Štiavnických vrchoch a zároveň je tu tiež zákaz kúpania psov, pretože ľudia, ktorí sem chodili, považovali stav voľne pobehujúcich psov a množstva psích exkrementov za neúnosný.
  • Medzi ďalšie jazerá, kde je zakázané kúpanie psov sú: Komorovské jazero, jazero Bančianska, Liptovská Mara a mnohé ďalšie...

Pozri aj: Vieš, prečo má mužská brada viac mikróbov ako psí kožuch? Neuveríš!

kde sa mozem kupat so psom bez pokuty

Zdroj: Shutterstock®

Východné Slovensko

  • Plážové kúpalisko Jazero – tu je zákaz voľného pohybu psov v okolí jazera a aj v jazere a na dodržiavanie pravidiel tu dohliada mestská polícia.
  • Bukovec – je tu ohradená časť, kde sa psy kúpať nesmú.
  • Domaša – na toto jazero je vstup so psami zakázaný podľa všeobecne záväzného nariadenia, avšak tento zákaz neplatí pre doprovodných psov zrakovo postihnutých osôb.
nesmiete sa kúpať so psom

Zdroj: Shutterstock®

Psy sú v okolí jazier a vodných plôch zakázaní väčšinou preto, že nie každý majiteľ svojho psa pravidelne odčervuje, umýva a očkuje. Pokuta sa pohybuje v priemere okolo 65€, pričom najnižšia sadzba je 33€.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní