Máš bolesti? Pomôžu ti tieto akupresúrne body na ruke!

Máš bolesti? Pomôžu ti tieto akupresúrne body na ruke!
  • 02.06.2018
  • Simona Kostková

Nič nám nedokáže pokaziť deň tak, ako bolesť. Hlavne, pokiaľ nás zastihne nepripravených v práci alebo niekde, kde to naozaj nepotrebujeme. Niekedy nás dokonca ani tie najsilnejšie tabletky nedokážu zachrániť pred bolesťou. Ako sa rýchlo a účinne zbaviť bolesti?

Poradíme vám, ako sa rýchlo zbaviť akejkoľvek bolesti či ťažkostí pomocou jednoduchej akupresúry. Jediné, čo budete potrebovať, je týchto 9 bodov na dlani! Prečítajte si, ako ich správne stlačiť a pri akých typoch bolesti, či dokonca ochoreniach, vám pomôžu.

Ako správne robiť akupresúru?

Akupresúra je alternatívna manuálna technika, ktorá vychádza z tradičnej čínskej medicíny. Pomocou tlaku prstov sa pôsobí na akupresúrne body. Cieľom je uvoľniť tok energie v dráhach, prípadne dodať hojivú energiu tam, kde je to potrebné. Čínska medicína predpokladá, že telom prechádza dôležitá životná energia a jej zablokovaním dôjde k rôznym ťažkostiam či ochoreniam. Stimulácia správnych akupresúrnych bodov dokáže uvoľniť a regulovať nervový systém, zlepšiť krvný obeh a látkovú výmenu. Zaujímavosťou je, že tieto body sa zhodujú s akupunktúrnymi.

Na to, aby ste sa dočkali pozitívnych výsledkov, podržte si daný bod 5 sekúnd, potom na 3 sekundy uvoľnite a opäť stlačte. Tento proces niekoľkokrát opakujte, až dokým nepocítite úľavu.

Neprehliadni: Horúce dni sú už za dverami. Povieme ti, ako sa chrániť pred úpalom

čo pomáha na bolesť

Zdroj: Shutterstock®

Na kašeľ, depresiu aj problémy s močením

Bod 1 sa nachádza na mieste odstupu palca z dlane. Stlačením tohto bodu, pri koreni palca, sa môžete zbaviť problémov s kašľom, dýchaním, dýchavičnosťou a zlepšiť funkciu štítnej žľazy, ktorá sa znormalizuje.

Bod 2 sa nachádza na poslednom článku palca. Vďaka stimulácii tohto bodu môžete úspešne regulovať činnosť sleziny a žalúdka, tiež si uľaviť od úzkosti a vyvolať zmiernenie depresie. Pozitívne účinky má aj na pleť a znižuje citové vyčerpanie. Odporúča sa viac intenzívnych krátkych zatlačení v tomto bode.

Bod 3 sa nachádza na prvom článku ukazováka. Stlačenie tohto bodu vám pomôže, ak trpíte bolesťou obličiek a máte problémy s močovými cestami. Môže pomôcť zmierniť aj bolesti svalov, chrbtice či zubov. Tlmí nepríjemné pocity pri pálení záhy a v neposlednom rade pomáha aj pri pocitoch strachu, zmätku alebo sklamaní.

ako zmierniť bolesť

Zdroj: Shutterstock®

Zmierni menštruačnú bolesť a bolesť v krku

Bod 4 sa nachádza na prvom článku prostredníka. Používa sa na reguláciu činnosti pečene a žlčníka. V psychickej oblasti vám pomôže s nerozhodnosťou a zlou náladou. Pomáha so zlepšením zraku a krátke silné stlačenie tohto bodu podporuje cirkuláciu krvi, čo pôsobí priaznivo na zmiernenie menštruačných bolestí.

Bod 5 sa nachádza na prvom článku prstenníka. Tlak na tomto mieste normalizuje funkciu pľúc a hrubého čreva, rovnako zlepšuje stav dermatologických ochorení. Pomôže vám zbaviť sa negatívnych pocitov a napätia. Celkovo pôsobí pozitívne na tráviaci systém a správne metabolické funkcie.

Bod 6 sa nachádza na prvom článku na malíčku. Stimuluje kardiovaskulárny systém a podporuje činnosť tenkého čreva. Tiež sa odporúča masírovať tento bod pri bolesti v krku a v pažeráku, aj pri osteoporóze. Okrem toho vám pomôže pri zmiernení neistoty a úzkosti.

prvá pomoc pri bolesti

Zdroj: Shutterstock®

Posilňuje činnosť hormónov a odstraňuje únavu

Bod 7 - tento bod sa nachádza na vonkajšej časti dlane. Reguluje hladinu cukru v krvi, a preto pomáha aj diabetikom. Pôsobí ako prevencia proti rakovine konečníka a odľahčuje endokrinný systém. Ak máte poruchy metabolizmu, masírujte si tento bod častejšie.

Bod 8 sa nachádza v strede dlane. Stlačením bodu v strede dlane znížite tráviace ťažkosti a bolesti brucha. Stimuluje aj činnosť hormónov, podporuje produkciu žalúdočných enzýmov a pomáha vaše telo udržovať v optimálnej kondícii.

Bod 9 sa nachádza na vnútornej časti dlane. Jeho stimulácia pomáha posilniť imunitu, reguluje endokrinný a kardiovaskulárny systém. Povzbudzuje ducha a zmierňuje únavu.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní