Marcela Šarvaicová: Vďaka kolagénu som predišla operácii ruky

Marcela Šarvaicová: Vďaka kolagénu som predišla operácii ruky

Kolagén patrí medzi základné zložky, ktoré naša pokožka a vlastne celý organizmus potrebuje. Kolagén ako taký sa však najčastejšie spája so starnutím, pretože v dôsledku jeho ubúdania (po 25. roku života) dochádza k strate pružnosti pleti. Pleť sa tak stáva náchylnou na tvorbu vrások a jej predčasné starnutie. Čo však na kolagén hovorí certifikovaná kozmetička Marcela Šarvaicová?

Marcelka, hovorí sa, že kolagén je „bielkovinou mladosti“, no platí to aj v skutočnosti? Dokáže kolagén omladiť pokožku bez toho, aby sme jej museli venovať špeciálnu starostlivosť? Aký je váš pohľad, ako farmaceutickej laborantky a certifikovanej kozmetičky, na kolagén?

Označenie kolagénu za „bielkovinu mladosti“ je tvrdenie, ktoré môžem potvrdiť. Ak túžime po krásnej pokožke bez vrások a rôznych kožných defektov, je dôležitá starostlivosť o ňu nielen zvonku, ale aj zvnútra. Keďže kolagén je základná stavebná bielkovina v ľudskom tele, ktorá je zodpovedná za zdravie kostí, kĺbov, chrupaviek či krásu pokožky, je pre naše telo dostatok kolagénu veľmi dôležitý. Nakoľko s pribúdajúcim vekom nám klesá prirodzená produkcia tvorby kolagénu, čo má za následok, že naša pokožka začína starnúť oveľa rýchlejšie a prichádzajú aj prvé problémy s kĺbmi. Ak chceme, aby naša pokožka vyzerala dobre v každom veku, je veľmi dôležité nedostatok hladiny kolagénu dopĺňať vo forme kvalitných výživových doplnkov, a to pravidelne.   

Je podľa vás používanie kolagénových pleťových krémov alebo iných pleťových produktov s obsahom kolagénu postačujúce pre našu pokožku?

Pravidelné požívanie krémov, sér či masiek s obsahom kolagénu je výborné najmä pre hydratáciu pleti a jemné omladenie. No nikdy však s nimi nedosiahneme také výsledné efekty, ako keď užívame kolagén perorálne. Hlavným dôvodom je fakt, že molekula kolagénu je veľmi veľká. Z tohto dôvodu sa nedokáže optimálne absorbovať aktívna zložka kolagénu do spodnej vrstvy pokožky, kde sa nám vytvárajú nové kolagénové a elastínové vlákna. Jedine pri perorálnom užívaní kolagénu dochádza k jeho lepšej absorpcii, čím sa naša pokožka stáva pevnejšou a eliminujú sa nám vrásky.

Pozri aj: Romana Ljubasová - majiteľka Inca Collagenu: ÚSPECH SA MERIA KVALITOU ŽIVOTA

Marcela Šarvaicová - certifikovaná kozmetička

Zdroj: Marcela Šarvaicová

Ako ste teda uviedli, na to, aby sme na sebe spozorovali účinky kolagénu, je potrebné užívať ho perorálne. Ako dlho by sme mali kolagénové výživové doplnky užívať na to, aby sme dosiahli očakávané a hlavne viditeľné výsledky?

Na to, aby sme dosiahli výborné výsledky z hľadiska omladenia či zdravia kĺbov, nám nestačí kolagén užívať iba mesiac. Zo skúsenosti z praxe odporúčam užívať výživové doplnky minimálne počas 3 mesiacov, pretože prvých 45 dní sa nám zapisujú informácie z výživového doplnku do štruktúry DNA a ďalších 45 dní s nimi DNA pracuje. Po 3 mesiacoch užívania sú výsledky preukázateľne viditeľné, vďaka čomu sa cítime skvele. Ideálne je, ak si spravíme kúru 3-krát do roka, tj. 3 mesiace užívame produkt a potom si dáme mesiac pauzu a následne opakujeme schému.

Na trhu existuje nespočetné množstvo kolagénových doplnkov. Každý sa však líši v obsiahnutom množstve samotného kolagénu. Preto by nás zaujímalo, čo by podľa vás mal kolagén obsahovať? Aké sú základné atribúty, ktoré by mali zákazníka presvedčiť o vhodnosti používania práve daného kolagénu?

Pri výbere správneho typu kolagénu je veľmi dôležitá jeho forma spracovania a zároveň to, aby jeho molekula bola čo najpodobnejšia štruktúre molekuly ľudského kolagénu. Pre ľudské telo je najprirodzenejší kolagén získavaný hydrolýzou z morských rýb. Čo je proces, pri ktorom sa extrahuje kvalitný a čistý kolagén. Vďaka tomu si kolagén dokáže zachovať štruktúru trojitej špirály, ktorá je typická práve pre morský aj pre náš ľudský kolagén. Pre optimálne vstrebávanie kolagénu je však dôležitá aj veľkosť jeho častíc, preto pri spracovaní, okrem hydrolýzy, je potrebné prihliadať aj na proces mikronizácie častíc kolagénu, vďaka ktorej sa jeho častice niekoľkonásobne zmenšia a ich vstrebateľnosť je v ľudskom tele preukázateľne efektívnejšia.

Dozvedeli sme sa, že kolagén aj vám osobne pomohol pri istých zdravotných ťažkostiach, pri ktorých vám hrozila operácia ruky, no vďaka poctivému užívaniu kolagénu ste ju napokon nemuseli podstúpiť. S akým typom alebo druhom kolagénu máte teda najlepšiu skúsenosť?

Primárne som začala užívať kolagén najmä kvôli mojim večne pukajúcim kolenám a krehkým nechtom. Musím potvrdiť, že už po mesačnej dávke Inca Collagenu som sa začala cítiť výborne. Moje kolená pukajú menej, nechty mám pevnejšie a okrem toho ma veľmi potešila aj skutočnosť, že mi pomohol predísť operácii ruky na jednodňovej chirurgii, nakoľko vďaka nemu sa mi krásne začal vstrebávať ganglióm, ktorý mi vznikol na ruke z dôvodu jej presilenia.

Prečo ste sa rozhodli práve pre užívanie kolagénu, akým je Inca Collagen? Čím si vás tento morský hydrolyzovaný kolagén získal?

Na základe niekoľkoročnej praxe z práce vo verejnej lekárni na pozícii farmaceutickej laborantky a po absolvovaní atestácie v odbore Lekárenstvo na Slovenskej zdravotníckej univerzite, si veľmi zakladám na kvalitnom a správnom výbere výživových doplnkov. Práve tieto skutočnosti ma priviedli k rozhodnutiu užívať bio-aktívny hydrolyzovaný kolagén, akým je práve 100 % morský kolagén Inca Collagen. Tento kolagén pre mňa spĺňa všetky atribúty kvality, pretože je vyrobený z bežne dostupných prírodných zdrojov – konkrétne z morských rýb, bez použitia konzervantov či farbív. Produkt môžem označiť ako čistý bio-kvalitný kolagén, ktorý má výbornú biologickú dostupnosť a rýchlu vstrebateľnosť.

Inca Collagen

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Čo by ste na záver odporúčali / odkázali čitateľkám portálu KAMzaKRÁSOU.sk?

Milé dámy, Inca Collagen odporúčam všetkými desiatimi. Ja osobne v užívaní pokračujem aj naďalej, pretože tak, ako som už spomínala – mesačná dávka nestačí! Práve preto vám vždy lekár či lekárnik odporúča užívať liečivá a výživové doplnky minimálne počas 3 mesiacov.

Zaujme ťa: Vonkajšie použitie kolagénu: Účinky, ktoré sa oplatí poznať!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 11:21

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 11:21

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní