Cargo nohavice opäť v móde: Objav zabudnutý štýl, ktorý nahradí džínsy

Cargo nohavice opäť v móde: Objav zabudnutý štýl, ktorý nahradí džínsy

Módne trendy sú cyklické. Zatiaľ, čo niektoré sú oceňované a mnohé si ich nevieme vynachváliť, niektoré už také vítané nie sú a môžeme ich považovať za krok vedľa. Napríklad také džínsy s nízkym sedom – tie už sa asi nikdy nemusia vrátiť späť do módy. No na druhej strane je tu jeden trend, ktorý si tento rok získal pozitívny ohlas u modeliek, hviezd ulice, influencerov i návrhárov. Cargo nohavice sú späť a ak neviete o čom vlastne píšeme, tak zablúďte v mysli na koniec 90. rokov a začiatok 20. storočia. Neexistuje žiadna dievčenská či chlapčenská skupina, ktorá by sa aspoň raz v takýchto nohaviciach nepredviedla na pódiu. V obľube ich mala Rihanna, Avril Lavigne i Gwen Stefani.

Vráťme sa späť do prítomnosti, pretože aj v súčasnej dobe mnohé hviezdy tento trend upútal a už v ňom prebrázdili ulice veľkomiest. Napríklad spomenúť môžeme Bellu Hadid či Hailey Bieber, ktoré sledujú módny priemysel a vždy udávajú trendy. Kedysi rebelský trend je v dnešnej dobe prispôsobený mnohým štýlom tak, aby zapadol do každého šatníka.

Pozri aj: Jarné módne trendy 2022 podľa znamenia zverokruhu: Čo sa k tebe hodí?

dámske cargo nohavice

Zdroj: instagram.com/fabianacristinx

Čo to sú CARGO nohavice?

Ide o trend, ktorý zapadne do každého uvoľneného módneho štýlu. Nemôžeme ich nazvať nohavicami do divadla, aj keď sa dajú prispôsobiť na elegantný štýl, ale na brázdenie ulíc mesta sú ideálne. Cargo nohavice sú v podstate kapsáče, so všetkým ako ich poznáme. Kedysi sme nachádzali skôr v šatníku pánov, no postupne tento pánsky štýl oslovil aj nás, ženy. Množstvo vreciek na nohaviciach pôsobí zaujímavým dojmom. Samozrejme, nemali by byť naplnené a napchané kľúčmi, mobilom a peňaženkou – v takom prípade by vás mohli rozširovať. Kapsáče v tomto prípade pôsobia estetickým dojmom a sú akýmsi doplnkom nohavíc. Nohavice sú širšieho strihu, ale pás a boky sú uspôsobené tak, aby nechali vyniknúť ženské krivky.

Odporúčame: Kabelky, ktoré nedáš tento rok z ruky: Jarné módne trendy 2022

dámske kapsačové nohavice

Zdroj: instagram.com/lisaingmarinelli

Ako cargo nohavice nosiť a kombinovať?

Pôsobia ležérne a viac mužsky, ale ak k ním zvolíte rafinovaný materiál a správne ženské doplnky, budete vyzerať naozaj štýlovo. Keďže nohavice sú samé osebe voľnejšie, dokombinujte k ním obtiahnutý top alebo tielko. Takto necháte vyniknúť svoje ženské krivky. V jarnom období k ním dolaďte koženú bundu alebo džínsovú bundu. Rozhodne nespravíte krok vedľa ani v prípade, že k ním zvolíte aj teplejší sveter, ktorý si zastrčíte za pás. Pre dosiahnutie elegantnejšieho vzhľadu sa nebojte siahnuť po košeli.

Zdroj foto - úvodná koláž: pinterest.com

- Akokombinovať cargo nohavice?
1 z 9

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Katarína Konečná 30.03.22 18:20

KK
karma
105.00

toto nie je môj štýl, džínsy sa mi páčia viac

  • 0
Odpovedať

Jana Križanová 16.04.22 14:08

JK
karma
-1.00

vyzerajú dobre

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 21.04.22 21:55

karma
-1.00

Pre mladšie ročníky super

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní