Talianska móda v 5 krokoch: Toto žiadnej Talianke nesmie chýbať v šatníku

Talianska móda v 5 krokoch: Toto žiadnej Talianke nesmie chýbať v šatníku

Dámy z New Yorku sú známe svojou výstrednosťou, ktorú prenášajú aj do svojich šatníkov. V nich častokrát nájdeme výstredné kúsky, ktoré sa neboja ukázať svetu. Tiež sa hovorí, že ich ústrednou farbou je čierna, a tak v ich šatníkoch sa objavujú predovšetkým čierne komplety.

Francúzky vedia očariť svojou eleganciou a noblesou, ktorú by sme si mali osvojiť aj my. Za každých okolností vyzerajú „chick“ a elegantne. A čo Talianky? Tie majú v krvi glamour štýl, a tak talianska móda častokrát pozostáva z metalických látok, no neboja sa ani experimentovať a siahnuť aj po zvieracích vzoroch. Čo je však základom dámskej módy v Taliansku?

Kabát, ktorý upúta pozornosť

Talianky sa neboja farieb. A aj keď zimy v Taliansku nie sú také tuhé, nič im nebráni v tom, aby v šatníku nemohli mať kabát v jasných farbách alebo s potlačou. Proste si príležitosť na jeho nosenie nájdu. Keďže dbajú na kvalitu, volia predovšetkým vlnený kabát v žiarivých farbách, ktorý celý outfit rozžiari. Pre nás sú typické neutrálne farby, ktoré sa ľahšie kombinujú, no skúste si vziať príklad z tejto fashion módy a siahnite po výraznejšom kúsku. 

Minišaty a minisukne

Jednu vec, ktorú Talianky majú tendenciu robiť lepšie ako napríklad Američanky, je, že si uvedomujú, že sexi siluety by sa nemali obmedzovať len na osoby mladšie ako 30 rokov. Základom ich šatníka teda sú také kúsky, ktoré zvýraznia ich siluetu a spravia z nich sexy bohyne. Inšpirujte sa nimi a zabezpečte si aj do vášho šatníka minišaty alebo minisukne. Investujte do draho vyzerajúcich kúskov, ako sú vlnené puzdrové šaty či hodvábna sukňa. Ak kúsky na telo vám nie sú príjemné, tak voľte niečo voľnejšie. Pamätajte však na základný fakt, že minisukne vám opticky predĺžia nohy.

Odporúčame: Ako vyzerá dámska flanelová košeľa v outfite? BOŽSKY, ak ju správne skombinuješ!

Nadčasové slnečné okuliare

Či je leto, či je zima, Talianky vždy a všade so sebou nosia slnečné okuliare. Noste ich aj vy a nielen na ochranu svojho zraku, ale aj ako štýlový doplnok. Ideálne je voliť také, ktoré sú nadčasové a z módy nikdy nevyjdú. Takými sú napríklad slnečné okuliare so staro hollywoodskym nádychom – veľké rámy a tmavé šošovky.

Nohavicový kostým alebo oblek?

Móda, ktorá sa hodí mužom i ženám. Aj keď u nás máme zafixované, že obleky nosia prevažne muži, v Taliansku ide skôr o unisex módu. Zabudnite však na klasické čierne či v námorníckej farbe. Zabudnite aj na ženskejšie nohavicové kostýmy. Talianky nosia obleky v sýtoružových a žiarivo oranžových farbách a neboja sa ani leopardích vzorov. K tomu lodičky, zopár doplnkov a hneď budete vyzerať luxusnejšie.

Neprehliadni: Dámsky rolák opäť na výslní: Oplatí sa zmeniť svoj módny štýl a doplniť šatník

Dizajnová talianska obuv

Lodičkami človek nikdy nič nepokazí. Ale čo tak sa trochu odviazať v štýle „la bella vita“ a siahnuť po zábavnejšej obuvi, ktorá niečím upúta? Namiesto klasických sandálikov voľte také, ktoré rozdelia vaše prsty na nohách ramienkom. Odviažte sa napríklad ružovými šľapkami na mačiatkovom podpätku, dodajte svojmu nudnému outfitu trochu šmrncu.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Pavlína Vaksmundská 27.02.22 11:47

PV
karma
113.00

Wau .. tie biele sandálky sú nádherné .. Pravda , talianska móda je skvelá .. minišaty a minisukne zbožňujem , okuliare musia byť .. Nie nadarmo sa vraví , že talianky sú sexi ..

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 28.02.22 21:57

karma
109.00

Pekné...na určité oblečenie musí byť aj postava. Napr. minišaty, alebo minisukne si nemôže dať každá žena. Ked sa povie Talianky, hned ma napadne Sofia Loren :-)

  • 1
Odpovedať

Daniela Bieliková 06.03.22 17:27

DB
karma
117.00

Super inšpirácie...

  • 0
Odpovedať

Katarína Kačuriková 11.03.22 08:15

karma
113.00

Ďakujeme :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní