Najčastejšie a najotravnejšie ženské problémy: Ako s nimi bojovať?

Najčastejšie a najotravnejšie ženské problémy: Ako s nimi bojovať?

Nech sa prihlási každá žena, ktorá aspoň raz v živote nepreklínala svoje pohlavie! Pravda je, že väčšina z nás žien už aspoň raz v živote zažila situáciu, kedy by sme sa najradšej narodili ako muži a vyhli sa tak nespočetným a najmä nepríjemným problémom.

My ženy to naozaj v živote nemáme ľahké a máme veľa zdravotných ťažkostí, ktoré muži vo svojom živote vôbec nemusia riešiť. Aby sme boli fér, niekedy sa im však musia prizerať, pomáhať nám pri nich a byť našou oporou a priznajme si, že to taktiež nie je ľahká úloha… Povedzme im koniec! Naučme sa spolu, ako bojovať s najotravnejšími ženskými problémami raz a navždy.

Vyskúšaj: Svaly panvového dna: Prečo a ako ich treba posilňovať?

ako na predmenštruačný syndróm

Zdroj: Shutterstock®

Ach, ten PMS

Začneme takpovediac zhurta, a to strašiakom menom predmenštruačný syndróm, ktorého sa pravdepodobne muži desia viac, ako ženy. Nemôžeme im to však zazlievať, ide zrejme o najotravnejší ženský problém a možno aj o najčastejší, keďže štatisticky trpí aspoň jedným príznakom PMS 85 percent žien. Takže náladovosť si odskáču muži, zatiaľ čo citlivé prsia, únavy a depresie my samy.

Čo zaberá na PMS? Proti príznakom PMS sa dá bojovať cvičením, obmedzením alkoholu, kofeínu a fajčenia. Naopak, začnite prijímať viac kalcia a vitamínu B na zlepšenie nálady.

ako na menštruačné kŕče

Zdroj: Shutterstock®

Menštruačné bolesti

S menštruáciou sa okrem PMS spája aj ďalší nepríjemný a často bolestivý problém – menštruačné kŕče. Vznikajú najčastejšie tesne pred alebo v prvých dňoch menštruácie a ide len o jednoduché sťahovanie svalov maternice.

Čo zaberá na menštruačné bolesti? Aj keď by ste si pri menštruačných kŕčoch dali najradšej tabletku proti bolesti, robiť to tak každý mesiac neodporúčame. Ak pravidelne trpíte na tento druh kŕčov, kúpte si termofor, čo je gumená pomôcka, ktorú naplníte teplou vodou. Teplo pomáha na uvoľňovanie kŕčov. Skúsiť môžete aj masáž chodidiel v pohodlnej polohe, čo uvoľňuje endorfíny.

Pozri aj: Mávaš problémy s menštruáciou? Harmonizuj si svoj cyklus!

svrbenie vagíny

Zdroj: Shutterstock®

Svrbenie tam dole

Ak ste v psychickej aj fyzickej pohode, tento problém by sa vás týkať nemal. Akonáhle však zažívate stres, nával hormónov či iné zmeny vo vašom vnútri, môže sa stať, že sa začnete potýkať s neznesiteľným svrbením v oblasti intímnych partií. Uznajte, že škriabanie, v zúfalej snahe zahnať nepríjemné svrbenie, asi na verejnosti nebude vhodné.

Čo zaberá na svrbenie vagíny? Na intímnu hygiénu existuje mnoho produktov v drogérii. Pre rýchle použitie mimo domova si zaobstarajte vlhčené obrúsky. Ak problémy pretrvávajú, skúste pravidelne používať mydlo na intímne partie. Ak nezaberie ani to, navštívte lekára.

zadržiavanie vody v tele spôsobuje soľ

Zdroj: Shutterstock®

Som spuchnutá!

Častým ženským problémom, ktorý samozrejme nenávidíme, je zadržiavanie vody v tele, ktoré spôsobuje, že sa cítime (a sme!) opuchnuté. Na tvári, ale aj na iných partiách, kde opuchy nevyzerajú najlepšie… Niekedy nám dokonca nepomôže nič iné, len použiť sťahujúce spodné prádlo, a to nie je nič moc!

Čo zaberá na nadmerné zadržiavanie vody v tele? V prvom rade si kontrolujte, čo konzumujete, pretože sodík býva častou príčinou zadržiavania vody v tele. Vyhnite sa teda príliš slaným jedlám a pochutinám, inak na to doplatíte. Na túto neľahkú úlohu sa odporúča nasadiť aj zelený či púpavový čaj.

- Anketa

KTORÝ Z VYMENOVANÝCH ŽENSKÝCH PROBLÉMOV DÔVERNE POZNÁTE?

Odpovedalo 853 ľudí  

PMS!!! Bojujem s ním každý mesiac...
0%
Menštruačné bolesti sú moja najhoršia nočná mora.
3%
Svrbenie na intímnych partiách zažívam pomerne často.
95%
Som neustále opuchnutá!
0%
Zažívam takmer všetky vymenované ženské problémy.
0%
Žiadne, som zdravá ako rybička.
1%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní