Registrácia Prihlásenie

Najchutnejšia varená kukurica, akú si kedy jedla: Nerob túto chybu a bude dokonalá!


Bez debaty môžeme povedať, že po vodnom melóne je kukurica tou najlepšou letnou pochúťkou, ktorú si môžeme pripraviť na množstvo rôznych spôsobov. Aj napriek tomu, že sa viedlo množstvo diskusií o tom, či je kukurica zdravá a vhodná na konzumáciu pre ľudí, môžeme povedať, že jej nutričné hodnoty hovoria za seba.

Podobne ako väčšina potravín, tak ani kukurica nie je jedom. A dokonca mnohí ju považujú za zdravú súčasť stravy. 100 gramov varenej kukurice obsahuje len 90 kcal. Obsahuje tiež vitamín C a vitamín A, vápnik, železo, zinok, draslík, horčík a mangán. A to je len jeden z dôvodov, prečo si kukuricu rozhodne dopriať. Možno viac, ako jej zloženie mnohí oceňujú jej nezameniteľnú sladkú chuť a šťavnatosť.

Koľkokrát ste si už počas tohto leta dopriali kukuricu? Ani raz, pretože ju varíte niekedy aj hodinu a nikdy nie je dostatočne mäkká? Tak potom asi robíte niekde chybu!

Pozri aj: Prečo nikdy nevyhadzovať kôstky z čerešní? Je to najväčšia chyba, akú môžeš urobiť!

ako uvariť kukuricu

Zdroj: Shutterstock®

Ako pripraviť tú najlepšiu varenú kukuricu?

Príprava kukurice je veľmi jednoduchá a pomerne rýchla. Dôležité však je vybrať si správnu kukuricu. V obchode sa obzerajte skôr po lahôdkovej ako kŕmnej kukurici. Kŕmna má menšie zrná a po uvarení je dosť tvrdá. Ďalšou chybou, ktorú možno robíte, je tá, že kukuricu varíte v slanej vode. Soľ jej síce pridá na chuti, ale aj na tvrdosti.

Ak si chcete pochutnať na tej najlepšej kukurici, tak to spravte inak. Na začiatku do vody pridajte zopár kvapiek citrónovej šťavy a dajte, samozrejme očistenú, kukuricu variť. Prikryte hrniec pokrievkou a priveďte do bodu varu. Až začne voda vrieť, tak pridajte šálku mlieka a 100 gramov masla. Takto vám postačí kukuricu variť 8 až 10 minút. Kukuricu už nezakrývajte pokrievkou, ale ju občasne otočte, aby bola dokonalo uvarená z každej strany.

Po dovarení môžete kukuricu osoliť podľa vlastnej chuti. Uvidíte, že lepšiu kukuricu ste doposiaľ nejedli!

prečo konzumovať kukuricu

Zdroj: Shutterstock®

A prečo si kukuricu dopriať?

Ak mávate problémy s trávením, tak si kukuricu rozhodne vychutnajte aj každý deň. Obsahuje totižto značný podiel vlákniny, ktorá podporuje tráviaci systém a zároveň čistí črevá. Tým, že sa v kukurici nachádza pomerne vysoký pomer železa, mali by si ju častejšie dopriať aj tí, ktorým bola diagnostikovaná anémia. Tiež kukurica znižuje podiel zlého cholesterolu v organizme, čím znižuje riziko vzniku infarktu. Obsiahnutý mangán zase pôsobí proti svalovým kŕčom a stresu.

A na záver vás potešíme, pretože kukurica nepôsobí len na zdravie, ale aj na krásu. Biotín čistí pleť a prospieva vlasom. Takže dámy, kukuricu si neodopierajte, ba naopak.

- Anketa

AKÚ KUKURICU MÁTE NAJRADŠEJ?

Odpovedalo 157 ľudí  

Jednoznačne varenú
93%
Najviac mi chutí grilovaná
6%
Jedine vo forme popcornu
0%
Kukuricu vôbec nemusím
1%

Návrat hore
Autor článku

4 komentáre

Ľubica Šťastná 06.08.19 17:12

ĽŠ
karma
118.00

Radi vyskúšame, vďaka!

  • 0
Odpovedať

Zoran Majkovic 06.08.19 19:19

ZM
karma
86.00

najchutnejsia je lahodkova kukurica surova ...

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Stanková 07.08.19 07:15

AS
karma
116.00

chýba mi tu obsah cukru- môžu bez problémov jesť kukuricu aj diabetici?

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 26.08.19 08:20

MC
karma
114.00

Mám rada varenú kukuricu.

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Názor ortopéda na dopĺňanie kolagénu: Aký je význam kolagénu pre kĺby?
Zdravie

Názor ortopéda na dopĺňanie kolagénu: Aký je význam kolagénu pre kĺby?

  • 126
  • 4
  • 04.09.2019
Slamienka (slamiha): V Rusku označovaná ako bylina nesmrteľnosti a čo v Chorvátsku?
Zdravie

Slamienka (slamiha): V Rusku označovaná ako bylina nesmrteľnosti a čo v Chorvátsku?

  • 90
  • 5
  • 25.09.2019
Kožné choroby a slnko: Naozaj slnečné lúče pomáhajú pri liečbe?
Inšpirácie

Kožné choroby a slnko: Naozaj slnečné lúče pomáhajú pri liečbe?

  • 85
  • 3
  • 04.07.2019
TOPlist