Najlepšie domáce masky na vlasy: Len pár ingrediencií a budú žiariť!

Najlepšie domáce masky na vlasy: Len pár ingrediencií a budú žiariť!

Či už ide o poškodené vlasy, lupiny, mastné alebo suché vlasy, všetci sa občas stretávame s problémami, ktoré dokážu potrápiť našu korunu krásy. V niektorých prípadoch za poškodením vlasov stojí nedostatočná vnútorná výživa a zlé stravovacie návyky. Ak nášmu telu nedodávame dostatok vitamínov a minerálov, tak ani naše vlasy nebudú žiariť. Na druhej strane však existujú faktory, ktoré čiastočne nedokážeme ovplyvniť. Zmena ročných období, pôsobenie slnečného žiarenia, ale aj používanie stajlingových prípravkov môže spôsobiť poškodenie vlasových folikulov a vlasov samotných.

Našťastie, existuje niekoľko riešení, ktoré vám pomôžu akékoľvek poškodenie odvrátiť. V prvom rade treba pri umývaní vlasov vymeniť horúcu vodu za vlažnú. V druhom rade je potrebné vybrať si správny šampón a kondicionér, a to presne pre váš typ vlasov, ktoré ich nebudú zaťažovať. A v poslednom rade treba aj vlasom z času na čas dopriať starostlivosť naviac. Starostlivosť v podobe domácej masky na vlasy, ktoré v priebehu niekoľkých minút dokážu vlasy oživiť a vdýchnuť im druhý dych.

Domáce masky na vlasy pre všetky typy

Pri domácich maskách na vlasy je najlepšie to, že sa pri ich tvorbe môžete inšpirovať tým, čo nájdete vo svojej kuchyni. Našli ste jogurt? Tak ten vám určite pomôže vaše vlasy hydratovať. A čo taký med alebo olivový olej? Aj tieto ingrediencie sú skvelé na vytvorenie masky na vlasy.

Ak si robievate domáce masky na vlasy, tak vyskúšajte niektorú z nasledujúcich.

- Galéria
1 z 3

Maska na poškodené vlasy

V ktoromkoľvek ročnom období môžu byť aj vaše vlasy suché, môžu vyzerať ako slama, môžu byť bez života a teda celkovo poškodené. Táto maska však dokáže odstrániť to, čo napáchala príroda alebo pôsobenie slnečného žiarenia či chladné počasie.

Potrebujete len jeden banán a mandľový olej. Banán roztlačte a spravte z neho kašičku, do ktorej pridáte lyžičku mandľového oleja. Masku vmasírujte do vlasov a nechajte pôsobiť aspoň 30 minút. Pre lepšie pôsobenie sa odporúča vlasy zabaliť. Následne už len vlasy umyte a upravte ako zvyčajne.

Pozri aj: Najnovšie vlasové trendy na rok 2020: Buď štýlová s novým vzhľadom!

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Ľubica Šťastná 16.01.20 07:52

ĽŠ
karma
100.00

Niekedy naozaj stačí iba pár domácich ingrediencií a skvelý výsledok je na svete.

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 16.01.20 09:40

KK
karma
105.00

mávam mastné vlasy, tak určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 16.01.20 13:21

DB
karma
117.00

moja overená maska na suché vlasy je zmiešať žĺtok, olivový olej, med, citrón

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 19.01.20 08:11

KS
karma
133.00

A ja poznám veľmi dobrú masku na rast vlasov, stačí zmiešať polovicu kocky droždia v jednom tégliku bieleho jogurtu, naniesť na celé vlasy a nechať 20 minút pôsobiť, super maska na rast vlasov aj na lepšiu kvalitu :-)

  • 0
Odpovedať

Marta Hollá 20.01.20 20:06

MH
karma
91.00

milujem domáce masky, nielen na vlasy

  • 0
Odpovedať

Dominika Molnárová 03.02.20 18:25

DM
karma
-1.00

Avokádová maska je naozaj výborná :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní