Poznáme tajomstvo produktivity. Toto vyskúšaj a šéf bude spokojný!

Poznáme tajomstvo produktivity. Toto vyskúšaj a šéf bude spokojný!

Sedíte v práci, máte kopec roboty, no nie a nie sa nakopnúť k žiadnym výkonom? Navyše nad vami stojí šéf či šéfka a chce, aby ste mu na stôl odovzdali hotovú prácu, za ktorú vás koniec koncov aj platia. Telu však nerozkážeš alebo áno?

My hovoríme áno, pretože existuje tajomstvo produktivity, ktoré, ako inak, spočíva v strave. Niektoré jedlá totiž dokážu nakopnúť mozog, kreativitu a sústredenosť a donútiť vás tak k požadovaným výkonom. Poďme sa pozrieť na to, o ktoré jedlá ide! Za skúšku nič nedáme a keď bude šéf či šéfka spokojná, budeme spokojné aj my, no nie?

Zelenina na produktivitu

Je úplne jasné, že medzi potravinami, ktoré dokážu nakopnúť produktivitu, nesmie chýbať to najzdravšie, čo máme, teda zelenina. V prvom rade začnite milovať (ak ju už nemilujete) červenú repu! Je to najlacnejšia zelenina, ktorá je dokonca krmná, no je nesmierne zdravá a bohatá na dusičnany, ktoré podporujú prúdenie krvi, najmä v oblastiach mozgu, esenciálnych na produktivitu. Takže na obed si dajte repový smoothie či šalát s repou a kozím syrom a máte vystarané.

Pozri aj: Z tohto odpadneš! Svet ovláda netradičné využitie avokáda

repa zvyšuje produktivitu

Zdroj: Shutterstock®

Bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu. Brokolica je nepochybne úžasná zelenina, a čo sa týka zvýšenia produktivity, je dôležitou zložkou cholín. Ten má nezastupiteľné miesto v poznávaní, vývoji mozgu a pri pamäti.

Poslednou zeleninou, ktorú spomenieme, sú všade ospevované batáty alebo inak, sladké zemiaky. Najdôležitejší je v tomto prípade ich bohatý obsah vitamínu C a A. Oba sú dôležité pri správnom fungovaní mozgu, a teda aj pri zvýšení produktivity.

Zelený čaj na produktivitu

Ak rannú kávičku vymeníte za šálku kvalitného zeleného čaju, môže sa stať, že bude váš deň oveľa produktívnejší, ako iné dni. Podľa prieskumov zelený čaj dokáže zvýšiť pozornosť, zlepšiť pamäť a zmierniť úzkosť, čo je všetko, čo k produktivite potrebujeme.

zelený čaj na produktivitu

Zdroj: Shutterstock®

Iné potraviny na produktivitu

Energiu a sústredenosť zabezpečuje dostatočne vysoký príjem omega-3 mastných kyselín, a tie, ako dobre vieme, nájdeme v rybách a v najväčšom množstve v lososovi. Losos sa teda rovná zvýšenej mozgovej činnosti, a teda aj vašej produktivite.

Zvýšenú produktivitu prinášajú aj vajcia či tmavá čokoláda. Vajíčka obsahujú cholín, spomínaný pri brokolici, ale aj proteín, ktorý sa osvedčil pri raňajkách a testovaní následnej produktivity zamestnancov.

O tmavej čokoláde toho veľa hovoriť nemusíme. Obsahuje kofeín, ktorý nakopne sústredenosť a energické hodnoty a takisto obsahuje magnézium, ktoré sa ukázalo ako kamarát pamäte.

Preskúmaj aj: Kedy si dať pozor na zeleninu? Nie vždy je totiž zdraviu prospešná

omega 3 mastné kyseliny

Zdroj: Shutterstock®

- Anketa

VERÍTE, ŽE TIETO JEDLÁ MÔŽU ZVÝŠIŤ PRODUKTIVITU?

Odpovedali 3 ľudia  

Áno, prečo nie, veď sú zdravé!
33%
Áno, ale asi nie o veľa.
67%
Nie, neverím tomu.
0%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Marta Bujdošová 07.05.18 11:06

MB
karma
98.00

No nezatazuju organizmus travenim a tak sme aspon produktivny :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní