Registrácia Prihlásenie

Recept: Čokoládovo-kokosová roláda, ktorej rozhodne neodoláš!

  • 21.12.2018
  • Medovemotuzy.sk

Milujete krémové zákusky? Tak táto čokoládovo-kokosová roláda vám svojou chuťou vyrazí dych. Je to bomba, explózia chutí, je dokonalá. Však ochutnajte.

Príprava: 40 minút
Pečenie: 18 minút

Potrebujeme na 1 roládu:

  • maslo na vymastenie plechu
  • 150 g tmavej čokolády nalámanej na drobné kúsky 
  • 6 veľkých vajec, oddelených na žĺtka a bielka
  • 170 g trstinového nerafinovaného cukru
  • 25 g kakaového prášku 
  • 25 g mletých mandlí
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml šľahačkovej smotany
  • 50 ml Malibu
  • 85 g práškového cukru 
  • 125 g nakrájaných mochýň
  • 75 g kokosových vločiek opražených nasucho 

Vyskúšaj: RECEPT: Maslové domčeky s karamelovou plnkou

recept na čokoládovo - kokosovú roládu

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

  1. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý vymastíme maslom.
  2. Čokoládu vložíme do menšieho hrnca a postupne roztápame vo vodnom kúpeli, občas zamiešame. Zložíme z vodného kúpeľa a necháme trochu vychladnúť.
  3. Žĺtka vyšľaháme dopenista spolu s cukrom.
  4. V druhej miske vyšľaháme bielka na pevný sneh. Sneh zľahka veľkou metličkou primiešame k vyšľahaným žĺtkom. 
  5. Do čokolády primiešame kakao a mandle, dobre vyšľaháme. Zmes pridáme k vyšľahaným žĺtkom zmiešanými so snehom a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  6. Vložíme do rúry a pečieme asi 15 – 18 minút. Upečenú roládu vyberieme z rúry a ešte teplú preložíme cestom na navlhčenú a pocukrovanú utierku a opatrne stiahneme papier na pečenie. Zrolujeme spolu s utierkou a necháme vychladnúť.
  7. Mascarpone, smotanu, Malibu a práškový cukor dáme do veľkej misy a šľaháme, kým sa nám nevytvorí pevný krém. Opatrne vystrieme roládu, ak niekde rozpukala, netrápte sa.
  8. Roládu naplníme tretinou krému, pridáme nasekané mochyne. Roládu jemne zrolujeme, preložíme na servírovací podnos alebo dosku a potrieme zvyšným krémom. Vrch dozdobíme kokosovými vločkami.
  9. Necháme v chladničke odpočívať niekoľko hodín a podávame. Zo stola zmizne ako gáfor smiley.

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text a foto: Jana Štrbková, až 160 mojich ďalších najlepších receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk.

medovemotuzy.sk

Zdroj: Shutterstock®


Návrat hore
Autor článku

6 komentárov

Ľubica Šťastná 21.12.18 06:49

ĽŠ
karma
115.00

Vyzerá veľmi lákavo, ďakujem za recept!

  • 1
Odpovedať

Mária Frnová 21.12.18 06:52

MF
karma
67.00

zaujímavý recept, roláda určite chutí v kombinácii s mandarinkami sviežo

  • 1
Odpovedať

Mária Slováková 21.12.18 10:35

MS
karma
90.00

Jéj dakujem za recept.Suroviny už mám nachystané,tak sa idem do toho pustiť.

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 22.12.18 21:15

karma
119.00

Hned by som si dala kúsok :-) Podľa ingrediencií musí byť výborná.

  • 1
Odpovedať

Adriana Hunková 23.12.18 11:26

AH
karma
-1.00

Tak toto určite vyskúšam ,vyzerá to úžasne.A táto stránka Kam za Krásou je fakt suprová mám tu všetko čo potrebujem,vdaka.

  • 1
Odpovedať

JAN KOMADA 13.02.19 20:08

JK
karma
-1.00

Už sa teším keď ju upečie priateľka

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Nápadité inšpirácie do záhrady: Posvieť si na ňu s TOP nápadmi!
Inšpirácie

Nápadité inšpirácie do záhrady: Posvieť si na ňu s TOP nápadmi!

  • 41
  • 2
  • 01.09.2019
Nadmerný smäd – nedostatok tekutín alebo príznak ochorenia? Pozor, môže to byť vážne!
Zdravie

Nadmerný smäd – nedostatok tekutín alebo príznak ochorenia? Pozor, môže to byť vážne!

  • 66
  • 0
  • 01.08.2019
Mliečne zúbky u detí: Čo všetko o nich musíš ako rodič vedieť?
Zdravie

Mliečne zúbky u detí: Čo všetko o nich musíš ako rodič vedieť?

  • 1
  • 0
  • 09.07.2019
TOPlist