Registrácia Prihlásenie

Rýchly a sladký jesenný recept: Jogurtový chrbát s hroznom


Prvé mrazy a poprašok snehu sú ideálnym dôvodom pre zabalenie sa do teplej hrubej deky. Čo tak si k tomu urobiť horúci čaj či kakao a chutný koláč? 

A tak sa Miška rozhodla piecť. Začína sa to ako pekný príbeh, no tí, ktorí ma poznajú vedia, že nemám rada hodiny a hodiny strávené pri hrncoch, mixéroch a miskách. Práve pre mňa v Dr. Oetker vymysleli recept, ktorý som (priznávam, že s pomocou mojej sestry) zvládla za pár minút. Jogurtový chrbát s hroznom sme servírovali so sladkým ovocím a dokonca sme celý proces stihli ešte aj nafotiť a natočiť. A prezradím vám jedno tajomstvo: doslova sa po ňom „zaprášilo"! :)

Odporúčame: Vianočné pečenie vo veľkom štýle s bohatou nádielkou od Dr. Oetker

hroznový koláč

Zdroj: Shutterstock®

Budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 125 g masla (zmäknuté alebo margarín)
  • 200 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • štipka soli
  • 3 ks vajce
  • 150 g jogurt biely
  • 200 g múka hladká
  • 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 200 g hrozna

Na potretie a ozdobenie:

  • 130 g jogurt biely
  • 100 g práškového cukru
  • 1 KL Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr.Oetker
  • 500 g hrozno
  • ovocie (physalis, figy, čučoriedky, maliny)
  • 1 bielok
  • 1 zarovnaná PL cukru

Cukrárske pomôcky:

  • forma na srnčí chrbát (30 x 11 cm)
  • elektrický ručný šľahač

Bude sa ti páčiť: Zaváranie a želírovanie aj v zimnom období? Áno, všetko je možné!

ovocný koláč

Zdroj: Shutterstock®

Postup nájdete aj v našom videorecepte

Na prípravu cesta vyšľaháme v mise maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Pridáme jogurt, múku zmiešanú s kypriacim práškom a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Polovicu cesta nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie. Na povrch nanesieme očistené hrozno, zakryjeme zvyškom cesta a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 45 minút v elektrickej rúre pri 180°C, teplovzdušnej pri 160°C.

Upečený korpus necháme vychladnúť.

Na povrch korpusu nanesieme jogurt zmiešaný s práškovým cukrom a extraktom. Ovocie potrieme pomocou pierka bielkom, posypeme cukrom a necháme zaschnúť. Potom ním chrbát dozdobíme.

Pozri aj: Harmonická chuť hrušky a levandule ukrytá v pudingu od Dr.Oetker

- Anketa

VYSKÚŠAŠ TENTO RÝCHLY RECEPT NA JOGURTOVÝ CHRBÁT?

Odpovedalo 10 ľudí  

Určite áno, vyzerá chutne!
80%
Nie, neoslovil ma.
20%

Návrat hore
Autor článku

5 komentárov

Katarína Konečná 01.12.17 20:21

KK
karma
105.00

vyzerá to zaujímavo, vyskúšam , ale hrozno nahradím broskyňami, lebo hrozno mám radšej samotné

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 02.12.17 07:20

MR
karma
91.00

s tým jogurtom môže chutiť dobre, tiež mám rada na zimu takéto koláčiky..

  • 0
Odpovedať

Vlasta Tóthová 18.12.17 21:14

VT
karma
-1.00

Vyzerá dobre, ale nie je to asi recept pre mňa

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 22.12.17 13:46

JK
karma
111.00

Určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Vlasta Mäsiarová 21.06.18 16:22

karma
89.00

Hroznový koláč som piekla len 1x, mala som strašne veľa hrozna. Nejako nám nechutil.

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Tematická dovolenka: Necháš sa zlákať a užiješ si, čo máš najradšej?
Pobyty a výlety

Tematická dovolenka: Necháš sa zlákať a užiješ si, čo máš najradšej?

  • 32
  • 2
  • 01.09.2019
Ako cestovať zadarmo? Máme pre teba 5 zaujímavých tipov!
Ostatné

Ako cestovať zadarmo? Máme pre teba 5 zaujímavých tipov!

  • 36
  • 1
  • 08.09.2019
Ako cestovať zadarmo? Máme pre teba 5 zaujímavých tipov!
Ostatné

Ako cestovať zadarmo? Máme pre teba 5 zaujímavých tipov!

  • 36
  • 1
  • 08.09.2019
TOPlist