RECEPT: Najlepšie jablkovo – tvarohové pité ako od babičky

RECEPT: Najlepšie jablkovo – tvarohové pité ako od babičky

  • 93
  • 3

Aký je váš najobľúbenejší zákusok, ktorý môžete jesť vo dne v noci a hoci aj každý jeden deň v týždni? Určite má každá z nás obľúbený recept na zákusok, ktorý pripravuje častejšie než ostatné. A je jedno, že naše kuchárske knihy sú naplnené množstvom najrôznejších receptov. U nás je takým obľúbeným jablkový zákusok, ktorý si vždy pripravujeme na iný spôsob. Ide o jablkové pité, ktoré sme tentorkát obohatili aj o tvaroh, ktorý dodal zákusku výnimočnú chuť. Tak nech sa páči, pripravte si ho aj vy podľa nášho receptu!

Vyskúšaj: Rýchly recept na ryžový nákyp: Chutný obed je hotový raz-dva!

recept na jablkové pité

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Na jablkovo-tvarohové pité budete potrebovať:

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g polohrubej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 1 margarín
  • 2 vajcia
  • 1 vanilínový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • škoricu

Na plnku:

  • jablká
  • tvaroh
  • 1 žĺtok
  • práškový cukor
  • vanilínový cukor

Najskôr si pripravíme dosku na vaľkanie cesta. Na dosku si preosejeme hladkú a polohrubú múku, práškový cukor, pridáme prášok do pečiva a vanilínový cukor. V strede pripravenej sypkej zmesi spravíme „jamku“ a vložíme do nej margarín a rozbité vajíčka. Všetky pripravené ingrediencie spolu zhnetieme a vytvoríme si cesto, ktoré si rozdelíme na dve rovnaké časti a necháme odležať.

Medzitým si ošúpeme jablká, nastrúhame na širšom strúhadle a zmiešame s kryštálovým cukrom. Nemusíme to s ním preháňať – všetko závisí od vašich chutí. V extra miske si zmiešame tvaroh so žĺtkom a práškovým cukrom. V tejto fáze si tiež pripravíme plech, ktorý vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou.

Polovicu cesta rozvaľkáme na veľkosť plechu a prenesieme ho na samotný plech, čím si vytvoríme spodnú časť zákusku. Tento spodok cesta posypeme strúhankou alebo rozdrvenými detskými piškótami. Následne jablka „vyžmýkame“ a uložíme na cesto. Rovnako na cesto rozložíme aj tvaroh. Jablká aj tvaroh posypeme mletou škoricou, posypeme vanilínovým cukrom a troškou kryštálového cukru.

Následne si rozvaľkáme druhú časť cesta a preložíme na plech. Celý zákusok popicháme vidličkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na teplote 170 °C dozlatista.

Odporúčame: Máš chuť maškrtiť? Zachráni ťa recept na domáce donuty z kefíru!

- Recept na jablkové pité od babičky
1 z 5
RECEPT: Najlepšie jablkovo – tvarohové pité ako od babičky - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Najlepšie jablkovo – tvarohové pité ako od babičky - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Najlepšie jablkovo – tvarohové pité ako od babičky - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Najlepšie jablkovo – tvarohové pité ako od babičky - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Najlepšie jablkovo – tvarohové pité ako od babičky - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • 93
  • 3
Návrat hore
Autor článku

3 komentáre

Elena Švachová 17.04.20 22:09

karma
113.00

Jablkové koláčiky u nás idú na dračku :-D

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Stanková 23.04.20 08:02

AS
karma
100.00

ja dávam špaldovú múku , namiesto margarínu maslo

  • 1
Odpovedať

Daniela Bieliková 26.04.20 19:14

DB
karma
117.00

Stará dobrá overená klasika, tento koláč je vždy vynikajúci

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Inšpirácie

Caffé Latte v horúcej alebo ľadovej verzii: To najlepšie zo Starbucks

  • 51
  • 4
  • 04.06.2020
Zdravie

Čo je vírus? Ktoré ochorenia vírusy spôsobujú a ako sa ochrániť?

  • 31
  • 1
  • 15.03.2020
Inšpirácie pre sebarozvoj

Sebarozvoj s koučkou: Šesť tipov, ako na mentálnu revitalizáciu

  • 36
  • 2
  • 02.05.2020
TOPlist