RECEPT: Netradičné francúzske zemiaky s klobásou a kukuricou

RECEPT: Netradičné francúzske zemiaky s klobásou a kukuricou

Francúzske zemiaky sú veľmi obľúbenou a nesmierne známou slovenskou klasickou pochúťkou. Dajú sa totiž pripraviť na množstvo spôsobov s rôznymi ingrediancami, hoci vlastne ani nepochádzajú z Francúzska. Bez ohľadu na to, z ktorej krajiny pochádzajú, a ktorý šikovný kuchár ich vymyslel, určite sa zhodneme na tom, že chutia výborne.

S pomocou nášho receptu si ich tentokrát pripravíte netradične a zaujímavo. Francúzske zemiaky s klobásou a kukuricou budú chutné, šťavnaté a ohúria a zasýtia celú vašu rodinu.

Bude sa ti páčiť: Recept: Pečené párky so zeleninou a jablkom

recept na francúzske zemiaky

Zdroj: Shutterstock®

Čo budeme potrebovať?

  • 850g zemiakov
  • 2 vajcia
  • 2 malé kyslé smotany
  • 1dcl mlieka
  • 200g nastrúhaného syra
  • 2 nohy údenej dlhej klobásy Mecom
  • 1 veľká konzerva kukurice

Odporúčame: Recept: Cestovinový šalát s parmezánom

šťavnaté francúzske zemiaky

Zdroj: Shutterstock®

Zemiaky si umyjeme, osušíme, očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Zapekaciu misu si vymastíme maslom a poukladáme na dno kolieska zemiakov. Posypeme ich kukuricou a na to poukladáme opražené kolieska klobásy. Práve vďaka výnimočnej chuti klobásy nemusíme francúzske zemiaky osoliť a okoreniť.

Na pripravenú vrstvu vylejeme vyšľahané vajcia s mliekom. Následne navrstvíme ďalšiu vrstvu zemiakov, kukurice a klobásy. Opäť zemiaky polejeme vyšľahanými vajíčkami s mliekom. Na záver pridáme vrstvu zemiakov, polejeme kyslou smotanou a posypeme nastrúhaným syrom.

Pečieme na 180 stupňov približne hodinu, kým nebude syr zapečený a do zlatista zafarbený.

Dobrú chuť!

Pozri aj: Kuracia roláda so šunkou a medvedím cesnakom

ako sa robia francúzske zemiaky

Zdroj: Shutterstock®

- Anketa

CHUTIA VÁM FRANCÚZSKE ZEMIAKY?

Odpovedalo 67 ľudí  

Áno, mám ich rád/a
96%
Nie, nemám rád/a francúzske zemiaky
4%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

25 komentárov

Soňa Kelemenová 16.02.18 08:27

SK
karma
86.00

s klobáskou ich tu na dolniakoch robiavame.... neviem si ich predstaviť bez dobrej domácej... mnam...... kukuričku som však ešte nevyskúšala..... tú máme radi v domácej paradajkovej polievočke..

  • 3
Odpovedať

Mária Maxianová 16.02.18 09:17

MM
karma
100.00

máme v rodine Francúza, ten sa len čuduje, lebo jedlo ako francúzske zemiaky nepozná :-)

  • 2
Odpovedať

Helena Zobková Šimurdová 16.02.18 14:11

HZŠ
karma
102.00

Francúzske zemiaky boli na našom jedálničku už od detstva a stále mi chutia.

  • 0
Odpovedať

Tomáš Kamenár 16.02.18 14:15

TK
karma
105.00

vyzerá to chutne

  • 0
Odpovedať

Katarína Kusá 16.02.18 16:14

KK
karma
90.00

tak toto jedlo som už dávno nejedla a pritom ho mám veľmi rada...budúci týždeň skúsim tento recept lebo s kukuricou som ešte nerobila

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 16.02.18 17:50

MC
karma
109.00

dám prednosť tradičnému receptu.

  • 0
Odpovedať

Monika Červinková 16.02.18 20:44

karma
87.00

mam ich rada ale nie vždy .. resp. nie každý ich spraví podľa mojej chuti

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 16.02.18 23:59

karma
109.00

Francúzske zemiaky máme všetci radi,vyskúšam ich aj s kukuričkou.

  • 0
Odpovedať

Milka Damašková 17.02.18 19:25

MD
karma
132.00

Mám ich veľmi rada, akurát môj žalúdok často protestuje, preto si ich dávam len výnimočne..

  • 0
Odpovedať

Soňa Horáčková 20.02.18 12:43

SH
karma
123.00

francúzske zemiaky s klobásou robím, ale kukuricu som ešte neskúšala dať do nich....

  • 0
Odpovedať

Anna Bútorová 20.02.18 13:49

AB
karma
100.00

pre mňa nie sú netradičné, pripravujem ich podobne

  • 0
Odpovedať

Michaela Horváthová 25.02.18 15:49

MH
karma
89.00

francúzske zemiaky patria medzi moje tri najobľúbenejšie jedlá spolu so sviečkovou a bryndzovými haluškami.

  • 0
Odpovedať

Ján Komada 27.02.18 14:00

JK
karma
103.00

mám ich rád robievam často

  • 0
Odpovedať

Erika Podskubová 05.03.18 19:58

EP
karma
104.00

Klasika,ktorá nesklame a dá sa kombinovať

  • 0
Odpovedať

Zuzana Beránková 12.03.18 14:29

ZB
karma
-1.00

s klobáskou a špekáčikmi ich robíme aj my, a základ je veľa vajíčok :-)

  • 0
Odpovedať

Ľudmila Sedlická 21.03.18 07:40

ĽS
karma
105.00

Výborný a jednoduchý recept, robíme to už dávno,akurát bez tej kukurice, ale nie je to zlý nápad.

  • 0
Odpovedať

rudolf pothe 27.03.18 07:52

RP
karma
-1.00

dobry recept

  • 0
Odpovedať

Zuzana Beránková 03.04.18 14:44

ZB
karma
-1.00

môžu byť super, my tiež používame klobásku a špekáčik dobrý, ale tá kyslá smotana sa nezrazí nakonci pečenia?

  • 1
Odpovedať

Michaela Recht 03.04.18 19:10

karma
109.00

Dobrý deň, nie, ešte sa mi nestalo, aby sa mi nezrazila ale pokiaľ sa vám počas varenia, či pečenia vie zraziť, počula som, že je dobré ju pred použitím nechať zohriať na izbovú teplotu. :) Prajem pekný deň. Miška Recht

  • 0
Odpovedať

Michaela Recht 03.04.18 19:11

karma
109.00

oprava: ..."aby sa mi zrazila.."

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Nováková 29.04.18 17:46

AN
karma
-1.00

Vyzerá chutne, vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 10.06.18 13:03

JK
karma
100.00

Robievam často su mňam

  • 0
Odpovedať

Marta Mihoková 22.06.18 15:24

MM
karma
106.00

dosť často robievame francuzke zemiaky chutianám velmi a hlavne s kukuricou

  • 0
Odpovedať

Anna Angyalová 22.12.18 19:55

AA
karma
-1.00

milujem francúzske zemiaky, tento recept vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Zuzana Beránková 28.05.19 06:54

ZB
karma
-1.00

vyzerá dobre, vyskúšam :-) Ďakujem za tip

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní