Recept: Šunkové slimáky

Recept: Šunkové slimáky
  • 28.12.2016
  • Lucia Hausknechtová

Slanú pochúťku známu ako šunkové slimáky pozná asi každý. Lístkové cesto plnené šunkou a syrom dokáže pripraviť aj začiatočník v kuchyni.

Ak však chcete pripraviť niečo špeciálne, vyskúšajte recept na šunkové slimáky z kysnutého cesta, ktorý chutí na rozdiel od klasickej verzie receptu úplne inak. Nadýchanému cestu a chrumkavej kôrke sa veľmi ťažko odoláva. 

 Ingrediencie:

  • 100 g Karlovarskej šunky Mecom
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 100 g údeného syra
  • 1 dcl mlieka
  • ½ čajovej lyžičky cukru
  • 21 g droždia
  • 300 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 0,5 dcl oleja
  • 1 čajovú lyžičku soli
  • 1 čajovú lyžičku obľúbenej zmesi korenia
  • olivový olej na potretie

Odporúčame prečítať: RECEPT: Černicovo-jogurtová panna cotta

 

Šunkové slimáky

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka

Šunkové slimáky

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Do misy preosejeme hladkú múku, soľ, pridáme jedno vajce, olej, zmes korenia a vopred pripravený kvások. Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť jednu hodinu.

Potom ho rozvaľkáme na tenší plát, potrieme ho paradajkovým pretlakom a poukladáme plátky šunky. Posypeme nastrúhaným údeným syrom a zrolujeme. Krájame približne 2 cm hrubé „slimáky“, ktoré ukladáme do misy na pečenie. Na záver potrieme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C približne na 25 až 30 minút. 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Hot-dog na paličke

 

Šunkové slimáky

Zdroj: Shutterstock®

Šunkové slimáky

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Soňa Krátka 28.12.16 09:33

SK
karma
114.00

vyzerá to veľmi dobre a chutne

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 28.12.16 21:21

IM
karma
100.00

erobím slimáčikov, ale prakticky taku pizzu

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 29.12.16 21:10

AK
karma
100.00

dobrá chuťovka na silvestra

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 22.01.17 13:02

MZ
karma
-1.00

Dobrý nápad na zmenu :)

  • 0
Odpovedať

Ľubica Križanová 25.01.17 20:16

ĽK
karma
106.00

Vyzerajú skôr ako sladké pečivo, ale recept môže byť veľmi chutný :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní