Recept: Višne pod limetkovo-snehovou perinou

Recept: Višne pod limetkovo-snehovou perinou

Mám rada letné ovocné koláče, v ktorých je minimum tuku, cesta a je v nich riadna dávka ovocia. Koláč nie je zložitý na prípravu, nájdite ochotníka na vykôstkovanie višní (čerešní) a ostatné práce sú rýchle.

 

Krehké cesto môže byť v chladničke pripravené vopred a keď sa rozhodnete piecť, vyberte ho z chladu aspoň o pol hodinku skôr, aby sa vám lepšie formovalo do nádoby, v ktorej ho budete piecť.

 

Budete potrebovať (pre formu s priemerom 28 cm)

Cesto:

  • 250 g špaldovej múky (použila som celozrnnú hladkú)
  • 125 g masla z chladničky
  • 70 g trstinového cukru (môžete ho pomlieť)
  • 1 vajce
  • štipku soli


Zo všetkých surovín spracujte v mise krehké cesto. Nemieste ho dlho, aby sa po upečení nedrobilo. Zabaľte ho do fólie a odložte do chladničky.

 

Odporúčame prečítať: Krehký koláč s mandľovým krémom a rebarborou

Ovocná náplň:

  • asi 400 g višní (čerešní) – vykôstkovaných
  • 1 vanilkový puding
  • 300 ml čerešňového nektáru

 

Snehová perina:

  • 3 menšie bielky (asi 80-90 g)
  • 130 g mletého trstinového cukru (alebo aj bieleho)
  • 1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
  • kôra z jednej limetky
  • 2 PL limetkovej šťavy


Krehké cesto vyvaľkajte a vyložte ním formu na pečenie. Dno popichajte vidličkou, alebo prikryte pečiacim papierom a nasypte naň fazuľu na pečenie, aby sa dno rovno upieklo. Fazule s papierom po upečení odstráňte. Korpus pečte pri teplote 175° C asi 30 minút. Počas pečenia korpusu dajte do hrnca variť 2 dcl ovocného nektáru a vo zvyšku rozmiešajte pudingový prášok. Ja som mala sladký nektár, tak som už nepoužila cukor. Do vriaceho nektáru vlejte pripravený pudingový prášok a varte asi 1 minútu. Odložte zo sporáku a nechajte 3 minúty vychladiť. Do pudingu vmiešajte vykôstkované ovocie. Vyberte upečený korpus z rúry.

 

Pripravte si vaječné bielky do šľahača. Cukor zmiešajte s práškom do pečiva a postupne ho zašľahávajte do bielkov. Keď je pena hustá, pridajte najemno strúhanú limetkovú kôru a dve lyžice limetkovej šťavy. Na upečený korpus dajte pudingovú ovocnú zmes, povrch zarovnajte a ovocie prekryte vrstvou limetkového snehu. Pri okrajoch nechajte asi centimetrový odstup. Vložte koláč ešte zapiecť do rúry na 12-15 minút. Kontrolujte, aby vám sneh veľmi nestmavol. Pred krájaním nechajte koláč aspoň 3 hodiny chladiť.

 

Odporúčame prečítať: Recept: Cheesecake s jahodami – bez lepku


Čo čítajú ostatní na KAMzaKRÁSOU.sk

 
RECEPT: Silvestrovské plnené muffiny
Najlepšie recepty z lístkového cesta: 3 pochúťky do vašej kuchárky
Chutné jesenné menu z hurmikaki. Tieto recepty musíš vyskúšať!
Oživ ju tvarohom a šľahačkou: Vynikajúci recept na smotanovú tortu
Vianočné recepty Dr.Oetker - zažite chutné Vianoce
Poznáš tradičné fašiangové recepty? Vyskúšaj niektorý z nich!
Rýchly a sladký jesenný recept: Jogurtový chrbát s hroznom
Recept: Čokoládovo - baklažánové brownie
Oživ ju tvarohom a šľahačkou: Vynikajúci recept na smotanovú tortu
Rýchly a sladký jesenný recept: Jogurtový chrbát s hroznom
Oživ ju tvarohom a šľahačkou: Vynikajúci recept na smotanovú tortu
Poznáš tradičné fašiangové recepty? Vyskúšaj niektorý z nich!
Najlepšie recepty z lístkového cesta: 3 pochúťky do vašej kuchárky
Hrnčekový recept na acidkový koláč. Tak lahodný a vláčny!
Jablkovo-škoricové muffiny: Ochutnaj ich a nalaď sa na Vianoce!
Jediný recept na medovníky, ktorý potrebuješ: Mäkkosť ťa prekvapí
Najlepšie recepty z lístkového cesta: 3 pochúťky do vašej kuchárky
Jediný recept na medovníky, ktorý potrebuješ: Mäkkosť ťa prekvapí
Pravé americké palacinky: Raňajky, za ktoré vás bude partner milovať
Recept na jednoduché muffiny: Zdravá dobrota len z 3 ingrediencií
Chutné jesenné menu z hurmikaki. Tieto recepty musíš vyskúšať!
Hrnčekový recept na acidkový koláč. Tak lahodný a vláčny!
Chutné jesenné menu z hurmikaki. Tieto recepty musíš vyskúšať!
Oživ ju tvarohom a šľahačkou: Vynikajúci recept na smotanovú tortu
Recept: Perníkové tiramisu
 

7 komentárov

, ak chcete vložiť komentár. V prípade, že nemáte ešte konto na KAMzaKRÁSOU.sk, môžete si ho zdarma vytvoriť.



28.06.17 07:23 | Soňa Krátka | karma: 77
vyzerá veľmi dobre

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


28.06.17 07:43 | Daniela Bieliková | karma: 94
vyzerá a iste aj chutí fantasticky!

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


28.06.17 08:42 | Mária Frnová | karma: 100
určite vyskúšam...čerešňové a višňové koláčiky teraz frčia...

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


28.06.17 18:09 | Marie Gutmannová | karma: 80
Joooj, ten vyzerá ozaj suprovo :)

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


28.06.17 20:20 | Lucia Babjáková | karma: neurčená
Zbožňujem sladké a v kombinácii s ovocím je to naozaj mňam, mňam

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


04.09.17 17:40 | janko komada | karma: neurčená
hned by som si dal ku káve

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


16.12.17 16:23 | Ingrid Šimoniková | karma: 67
nepoznám ale určite v lete vyskušam

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus




Najčítanejšie na KAMzaKRÁSOU.sk

Kurie oká: S ktorými prírodnými zložkami ich vyliečiš?

30.01.2018 KRÁSA
Kurie oká: S ktorými prírodnými zložkami ich vyliečiš?

Našim chodidlám nevenujeme takú pozornosť, akú by si zaslúžili. Možno je to preto, lebo ich ukrývame v topánkach a ponožkách, z ktorých nám nevykukuje žiaden kúsok chodidla. Avšak...

Slávna lekárka Pimple Popper radí: Ako odstrániť čierne bodky?

05.02.2018 KRÁSA
Slávna lekárka Pimple Popper radí: Ako odstrániť čierne bodky?

Už dlhé roky vás trápia čierne bodky na nose, vyskúšali ste rôzne čistiace produkty, masky, exfoliáciu, vytláčali ste, natierali retinolom, i tak nič nepomohlo? Ako odstrániť čierne bodky bez toho...

Odteraz už šupky z jablka nebudeš vyhadzovať! Pozri, čo všetko dokážu

29.01.2018 LIFESTYLE
Odteraz už šupky z jablka nebudeš vyhadzovať! Pozri, čo všetko dokážu

Jablká patria medzi tie druhy ovocia, ktorých sa človek nepreje asi nikdy. Sú chutné, šťavnaté, a navyše sa dajú využívať pri pečení chutných dezertov.   Veľa ľudí neobľubuje šupky z jabĺk...

Čo je to epsomská soľ? Zázrak, ktorý ti pomôže s mnohými neduhmi!

02.02.2018 KRÁSA
Čo je to epsomská soľ? Zázrak, ktorý ti pomôže s mnohými neduhmi!

Epsomská soľ nie je žiadny výmysel modernej doby. Objavená bola totiž už začiatkom sedemnásteho storočia. Aj napriek tomu nie je veľmi známou surovinou, čo je však veľká škoda...

Vedľajšie účinky zdravého stravovania. O týchto ti povie málokto!

07.02.2018 LIFESTYLE
Vedľajšie účinky zdravého stravovania. O týchto ti povie málokto!

S príchodom nového roka si dávame množstvo predsavzatí. Mnohí z nás dúfajú, že nový rok bude pre nich v znamení zdravej stravy. Kým január bol len akýmsi skúšobným mesiacom...

Geniálne kuchynské triky: Šetria čas a vyhneš sa neporiadku!

13.02.2018 LIFESTYLE
Geniálne kuchynské triky: Šetria čas a vyhneš sa neporiadku!

Niekedy môže kuchyňa po príprave večere vyzerať skôr ako po boji.   Všade samý riad, špina a neporiadok, ktorého by ste sa najradšej zbavili mihom oka. Máme pre vás naozaj skvelú správu...

Prečo nikdy neprestať cvičiť? Ak to urobíš, toto sa stane s tvojim telom!

18.02.2018 LIFESTYLE
Prečo nikdy neprestať cvičiť? Ak to urobíš, toto sa stane s tvojim telom!

Stáva sa to aj tým najlepším z nás... Po dlhodobom aktívnom pohybe sa ocitáme v úzkych a jednoducho sa nám prestane chcieť. Beh už zrazu nie je obľúbenou súčasťou dňa a návšteva posilňovne...

Ako správne zohriať kura? Takto zostane chrumkavé a šťavnaté!

27.01.2018 LIFESTYLE
Ako správne zohriať kura? Takto zostane chrumkavé a šťavnaté!

Nie je nič lepšie, než čerstvo upečené kurča s chrumkavou kôrkou. Avšak patrí k tým jedlám, ktoré už ťažko zohrejete na ďalší deň tak, aby bolo stále chrumkavé, a hlavne, aby nebolo vyschnuté...

Rakovina hrubého čreva: Tieto faktory zvyšujú riziko vzniku ochorenia

28.01.2018 LIFESTYLE
Rakovina hrubého čreva: Tieto faktory zvyšujú riziko vzniku ochorenia

Rakovina hrubého čreva aj rakovina konečníka patria medzi najčastejšie sa vyskytujúce typy zhubných ochorení, a to najmä vo vyspelých krajinách po celom svete...

Bujónové kocky: Aká je realita - používať ich alebo na ne zabudnúť?

26.01.2018 LIFESTYLE
Bujónové kocky: Aká je realita - používať ich alebo na ne zabudnúť?

Bujónové kocky sú v mnohých kuchyniach často používané. Ide totiž o veľmi ľahký spôsob ako zvýrazniť chuť a arómu mnohých jedál, najmä polievok či omáčok...

Máš problémy s obličkami? Tieto signály môžu naznačovať, že áno!

21.01.2018 LIFESTYLE
Máš problémy s obličkami? Tieto signály môžu naznačovať, že áno!

Obličky plnia v ľudskom tele hneď niekoľko dôležitých funkcií. Pôsobia ako filter krvi, regulujú množstvo vody v organizme a podieľajú sa na udržiavaní homeostázy...

Toto sú najčastejšie signály chorej pečene. Neignoruj ich!

09.02.2018 LIFESTYLE
Toto sú najčastejšie signály chorej pečene. Neignoruj ich!

Pečeň patrí medzi životne dôležité ľudské orgány. Je zodpovedná za odstraňovanie jedovatých látok z tela, metabolizmus dôležitých látok aj zásobovanie živín...

Prečo konzumovať cibuľu? Odteraz sa od nej staneš závislou!

01.02.2018 KRÁSA
Prečo konzumovať cibuľu? Odteraz sa od nej staneš závislou!

Niekto ju dokáže jesť ako jablko, iní ju neznášajú a majú voči nej averziu a nechuť. Odrádzajúca je hlavne jej aróma, pri ktorej nejeden človek už zaplakal...

Ako vyčistiť záchodovú misu? Rýchlo a jednoducho vďaka tomuto!

24.01.2018 LIFESTYLE
Ako vyčistiť záchodovú misu? Rýchlo a jednoducho vďaka tomuto!

Čistenie toalety môže byť ťažké, že? Škvrny, tvrdá voda a baktérie množiace sa rýchlosťou svetla – to sú vecí, ktorých sa zbaviť je fakt zdĺhavé. A dokonca...

Smrdí to chorobou! Ktorý zápach tela signalizuje vážnu chorobu?

10.02.2018 LIFESTYLE
Smrdí to chorobou! Ktorý zápach tela signalizuje vážnu chorobu?

Za normálnych okolností, ak sme zdraví a nekonzumujeme veľa cesnaku či alkoholu, nemáme žiaden zápach. Presnejšie je neutrálny, niekomu môžeme aj voňať ale určite nesmrdíme...

Je pohár vína denne zdravý? Prekvapí ťa, čo na to hovorí veda!

23.01.2018 KRÁSA
Je pohár vína denne zdravý? Prekvapí ťa, čo na to hovorí veda!

Je pohár vína denne zdravý? Nad touto polemikou si lámu hlavu mnohí z nás. Otvoriť fľašu vínka po náročnom dni v práci alebo neotvoriť? Chodí nám to neustále po rozume a my premýšľame...

.

Aktuálne súťaže


INSTAGRAM

    TÝŽDENNÝ HOROSKOP KRÁSY


    ODPORÚČANÉ ČLÁNKY


    ZDRAVÉ RECEPTY


    ODPORÚČANÉ SLUŽBY

    Salon De Luxe, Bratislava

    Salon De Luxe
    Bratislava

    YOGA MAYA, Ivanka pri Dunaji

    YOGA MAYA
    Ivanka pri Dunaji


    Fandite nám

    TOPlist 2s