Recept: Čerešňové crumble

Recept: Čerešňové crumble
  • 21.06.2017
  • Jarkapecie .sk

    • Zdieľaj:
  • 7

O zdravotných benefitoch čerešní určite viete. Výhodou je, že veľa dobrých účinkov na naše zdravie sa nestráca varením, pečením alebo mrazením čerešní. Samozrejme najchutnejšie sú čerstvé, ale aj kompót s minimom cukru pomáha pri bolestiach kĺbov pri dne. Zapečené čerešne s kyslastou rebarborou sú veľmi chutné a spestria váš jedálniček o nenáročnú delikatesu.

Budete potrebovať:

  • 200 g rebarbory
  • 250 g čerešní (višní)
  • 1 PL kukuričného škrobu (Maizena)
  • 4 PL javorového sirupu (medu)
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Posýpka:

  • 4 PL pohánkových (pšenových) vločiek – ak nemáte problém s lepkom, môžete použiť aj ovsené vločky
  • 4 PL strúhaneho kokosu
  • 2 PL mletých mandlí
  • 3 PL kokosových lupienkov
  • 1 PL trstinového (kokosového) cukru
  • 2 PL javorového sirupu (medu)
  • 4 PL pufovanej quinoi (amaranth-u)
  • 4 PL kokosového oleja

Odporúčame prečítať: Recept: Linecké bez lepku

Čerešňové crumble so smotanou

Zdroj: Shutterstock®

Postup

Rebarboru očistite a nakrájajte na 1-1,5 cm kúsky. Čerešne vykôstkujte, ak sú to pravé veľké srdcovky, tak ich prekrojte. Dajte spolu do misy, pridajte javorový sirup (med), vanilkový extrakt a škrob. Jemne premiešajte a nechajte marinovať.

Na drobenku zmiešajte v jednej mise vločky, lupienky, kokos, mleté mandle, cukor, pufovanú quinou. Pridajte tekutý kokosový olej a sirup. Všetko spracujte (rukami) ako drobenku. Ak nemáte kokosový olej, použite maslo. Do zapekacej  misy dajte ovocno-zeleninovú zmes a povrch posypte drobenkou. Pečte pri 190°C asi 20 minút, kým nie je drobenka zapečená. Ozdobte čerstvou mätou. Môžete podávať s kyslou smotanou, alebo vanilkovou zmrzlinou.

Odporúčame prečítať: Chrumkavá rebarbora s jahodami – crumble bez lepku


    • Zdieľaj:
  • 7
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Zuzana Úradníková 21.06.17 11:10

karma
74.00

Mnam dala by som si.:)

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 21.06.17 12:00

DB
karma
103.00

Crumble som zatiaľ robila iba s jablkami, ale tento sa mi páči vyskúšam...

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 22.06.17 19:31

MM
karma
107.00

obľubujem čerešne, zrovna nám dozreli

  • 0
Odpovedať

Lucia Babjáková 22.06.17 20:19

LB
karma
-1.00

Čerešne sú naozaj zdravé a skvelé na tieto horúce dni, určite tento recept vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 27.06.17 15:22

MF
karma
106.00

aj s jahodami je to super...

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 31.12.17 14:00

SK
karma
113.00

v lete urobíme

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 14.06.18 19:13

ĽU
karma
100.00

vyzerá dobre

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Brusnice ako ich nepoznáš: Brusnicový olej je prírodným liftingom pre pleť
Pleť

Brusnice ako ich nepoznáš: Brusnicový olej je prírodným liftingom pre pleť

  • 5
  • 02.11.2021
Vplyv kávy na našu pleť: Pomáha alebo škodí?
Pleť

Vplyv kávy na našu pleť: Pomáha alebo škodí?

  • 12
  • 01.10.2021
Rýchle účesy pre deti: Takto razom skrotíš nepoddajné detské vlásky!
Vlasy

Rýchle účesy pre deti: Takto razom skrotíš nepoddajné detské vlásky!

  • 3
  • 25.10.2021
TOPlist