Recept: Višne pod limetkovo-snehovou perinou

Recept: Višne pod limetkovo-snehovou perinou
  • 28.06.2017
  • Jarkapecie .sk

  • 30
  • 7

Mám rada letné ovocné koláče, v ktorých je minimum tuku, cesta a je v nich riadna dávka ovocia. Koláč nie je zložitý na prípravu, nájdite ochotníka na vykôstkovanie višní (čerešní) a ostatné práce sú rýchle.

Krehké cesto môže byť v chladničke pripravené vopred a keď sa rozhodnete piecť, vyberte ho z chladu aspoň o pol hodinku skôr, aby sa vám lepšie formovalo do nádoby, v ktorej ho budete piecť.

Budete potrebovať (pre formu s priemerom 28 cm)

Cesto:

  • 250 g špaldovej múky (použila som celozrnnú hladkú)
  • 125 g masla z chladničky
  • 70 g trstinového cukru (môžete ho pomlieť)
  • 1 vajce
  • štipku soli


Zo všetkých surovín spracujte v mise krehké cesto. Nemieste ho dlho, aby sa po upečení nedrobilo. Zabaľte ho do fólie a odložte do chladničky.

Odporúčame prečítať: Krehký koláč s mandľovým krémom a rebarborou

Višne pod limetkovo-snehovou perinou

Zdroj: Shutterstock®

Ovocná náplň:

  • asi 400 g višní (čerešní) – vykôstkovaných
  • 1 vanilkový puding
  • 300 ml čerešňového nektáru

Snehová perina:

  • 3 menšie bielky (asi 80-90 g)
  • 130 g mletého trstinového cukru (alebo aj bieleho)
  • 1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
  • kôra z jednej limetky
  • 2 PL limetkovej šťavy


Krehké cesto vyvaľkajte a vyložte ním formu na pečenie. Dno popichajte vidličkou, alebo prikryte pečiacim papierom a nasypte naň fazuľu na pečenie, aby sa dno rovno upieklo. Fazule s papierom po upečení odstráňte. Korpus pečte pri teplote 175° C asi 30 minút. Počas pečenia korpusu dajte do hrnca variť 2 dcl ovocného nektáru a vo zvyšku rozmiešajte pudingový prášok. Ja som mala sladký nektár, tak som už nepoužila cukor. Do vriaceho nektáru vlejte pripravený pudingový prášok a varte asi 1 minútu. Odložte zo sporáku a nechajte 3 minúty vychladiť. Do pudingu vmiešajte vykôstkované ovocie. Vyberte upečený korpus z rúry.

Pripravte si vaječné bielky do šľahača. Cukor zmiešajte s práškom do pečiva a postupne ho zašľahávajte do bielkov. Keď je pena hustá, pridajte najemno strúhanú limetkovú kôru a dve lyžice limetkovej šťavy. Na upečený korpus dajte pudingovú ovocnú zmes, povrch zarovnajte a ovocie prekryte vrstvou limetkového snehu. Pri okrajoch nechajte asi centimetrový odstup. Vložte koláč ešte zapiecť do rúry na 12-15 minút. Kontrolujte, aby vám sneh veľmi nestmavol. Pred krájaním nechajte koláč aspoň 3 hodiny chladiť.

Odporúčame prečítať: Recept: Cheesecake s jahodami – bez lepku

Višne pod limetkovo-snehovou perinou

Zdroj: Shutterstock®


  • 30
  • 7
Návrat hore
Autor článku

7 komentárov

Soňa Krátka 28.06.17 07:23

SK
karma
119.00

vyzerá veľmi dobre

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 28.06.17 07:43

DB
karma
124.00

vyzerá a iste aj chutí fantasticky!

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 28.06.17 08:42

MF
karma
106.00

určite vyskúšam...čerešňové a višňové koláčiky teraz frčia...

  • 0
Odpovedať

Marie Gutmannová 28.06.17 18:09

MG
karma
102.00

Joooj, ten vyzerá ozaj suprovo :)

  • 0
Odpovedať

Lucia Babjáková 28.06.17 20:20

LB
karma
-1.00

Zbožňujem sladké a v kombinácii s ovocím je to naozaj mňam, mňam

  • 0
Odpovedať

janko komada 04.09.17 17:40

JK
karma
-1.00

hned by som si dal ku káve

  • 0
Odpovedať

Ingrid Šimoniková 16.12.17 16:23

karma
80.00

nepoznám ale určite v lete vyskušam

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Tvár

Prirodzene dlhé riasy? Máme pre teba 3 skvelé domáce recepty!

  • 40
  • 5
  • 30.05.2020
Kozmetické novinky

Vegánske sérum na riasy OPTILASH: Dlhé riasy a skvelý objem v jednom

  • 21
  • 3
  • 10.06.2020
Ostatné

Dokonalá aj na cestách? Osvoj si beauty tipy pre cestovateľky!

  • 61
  • 1
  • 07.07.2020
TOPlist