Famózne šišky do rúry, ktoré nie sú utopené v oleji: Nebudeš sa ich vedieť dojesť!

Famózne šišky do rúry, ktoré nie sú utopené v oleji: Nebudeš sa ich vedieť dojesť!

Šišky utopené v oleji, teda vyprážané v oleji, na ktoré si pamätáme ešte z detstva, boli tou najlepšou pochúťkou, ktorej sme sa nevedeli dojesť. K tomu kakao a skvelé raňajky sú na stole. Poprípade chutná polievočka a lahodný obed je na svete. S jahodovým, marhuľovým alebo ríbezľovým džemom sú najlepšie, no ani s takou orieškovou nátierkou nie sú na zahodenie. Ako ich máte najradšej vy?

Čo keby sme túto klasiku trošku upravili a neutopili ju v oleji, ako to poznáme všetci? Skúste tento jednoduchý recept na šišky do rúry, ktoré sú rovnako chutné ako tie vyprážané v oleji.

Odporúčame: Čučoriedkové tiramisu so škoricou: Jednoduchý dezert v pohári pre maškrtníkov!

recept na najlepšie šišky

Zdroj: Shutterstock®

Na šišky pečené v rúre budete potrebovať:

  • ½ kg hladkej múky
  • 250 ml vlažného mlieka
  • 1 droždie
  • 1 žĺtok
  • 50 g masla
  • 40 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipku soli
  • na potretie trochu rozpusteného masla
  • na posypanie práškový cukor a džem
šišky z rúry

Zdroj: Shutterstock®

Najskôr si z trošky mlieka, cukru a droždia urobíme kvások, ktorý necháme niekoľko minút odstáť, aby vykysol. Do samostatnej misy si preosejeme múku, pridáme práškový cukor, žĺtok, vanilkový cukor, štipku soli, rozpustené maslo, zbytok vlažného mlieka a rozmiešame. Nakoniec pridáme kvások a cesto poriadne vymiesime. Pripravené cesto necháme aspoň 30 minút odležať – vykysnúť.

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 2 časti. Cesto si vyvaľkáme na plat hrubý cca 1,5 cm a pomocou pohára alebo formičky vykrajujeme kolieska. Tie preložíme na papierom na pečenie vystlaný plech. Na plechu necháme šišky ešte 20 minút podkysnúť, do stredu spravíme dieru a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 °C približne 13 minút.

Po dopečení šišky potrieme roztopeným maslom, do stredu dáme džem a posypeme práškovým cukrom. Prajeme dobrú chuť!

Vyskúšaj tiež: TOP RECEPT: Šťavnatá plnená cuketa, na ktorej si pochutí každý!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

10 komentárov

Katarína Konečná 12.09.20 12:26

KK
karma
105.00

vyzerajú výborne, určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 13.09.20 07:35

ĽŠ
karma
100.00

Môžem iba odporučiť!

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 13.09.20 19:23

MM
karma
100.00

šišky v trúbe som ešte neskúšala piecť, ale fánky áno a sú výborné

  • 2
Odpovedať

Anna Podmanická 13.09.20 19:44

AP
karma
106.00

Priznám sa, že o šiškách z rúry som ešte nepočula, preto ich v najbližšej dobe vyskúšam. No tie na obrázku mi nepripomínajú že by boli robené v rúre.

  • 1
Odpovedať

Adriena Krzeminská 14.09.20 07:23

karma
103.00

Výborný recept.

  • 2
Odpovedať

Daniela Bieliková 14.09.20 17:06

DB
karma
117.00

Vyzerajú veľmi dobre, ale niet nad klasiku...Už som skúšala podobný recept v rúre, ale tým vysmážaným , aj keď nezdravším sa nevyrovnajú

  • 2
Odpovedať

Ivana Fajdelová 14.09.20 18:12

IF
karma
-1.00

Už mám odskušane a chutia trošku ako kysnuté ale aspon niesu take mastne ako ked sa vypražaju v oleji.

  • 2
Odpovedať

Tomáš Kamenár 14.09.20 19:51

TK
karma
105.00

vyskúšam

  • 2
Odpovedať

Kristína Sekeráková 14.09.20 20:03

KS
karma
133.00

Určite vyskúšam :-) Šišky zbožňujem, ale vždy ma od ich prípravy odrádza to množstvo oleja, takže ďakujem za z časti zdravšiu variantu :-)

  • 2
Odpovedať

Elena Švachová 14.09.20 22:15

karma
109.00

Fíííha,dalšia skvelá pochúťka.Takéto v rúre som veru ešte nerobila.Recept si odkladám a pri najbližšej príležitosti vyskúšam.

  • 2
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní