Rýchle a pri tom také chutné pohostenie pre návštevu, to sú slimáčiky z lístkového cesta naplnené lahodnými čiernymi olivami.
Super tip na Veľkú noc! A navyše sú veľmi jednoduché na prípravu.
Príprava: 25 minút + čas na chladenie
Pečenie: 20 minút
Potrebujeme na asi 20 kúskov:
- 100 g čiernych olív
- 2 pretlačené strúčiky cesnaku
- 2 paradajky nakrájané nadrobno
- 4 plátky sušených paradajok naložených v oleji
- 1 lyžičku pražených píniových orieškov, múku na posypanie
- 250 g chladeného lístkového cesta
- 1 vetvičku tymianu
- 1 rozšľahané vajíčko
Odporúčame prečítať: Kváskový bezlepkový mazanec
Postup:
Olivy a cesnak rozmixujeme, pridáme paradajky, píniové oriešky, pár kvapiek olivového oleja. Dosku zľahka pomúčime, rozvinieme cesto veľké asi 25,5 x 25,5 cm. Cesto natrieme olivovým pyré, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, lístkami tymianu. Zvinieme do pevnej rolády najtenšie, ako je možné. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme odpočívať na chladnom mieste asi hodinu.
Rúru predhrejeme na 200 °C. Rozšľaháme vajíčko a rolku nakrájame na slimáčiky široké asi 1 cm, uložíme na papier na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v rozohriatej rúre asi 15 – 20 minút dozlatista. Servírujeme teplé alebo izbovej teploty.
Recepty pripravila a odfotila: Jana Štrbková
Ďalšie skvelé recepty nájdete na mojom blogu www.medovemotuzy.sk
5 komentárov
Katarína Konečná
12.04.2017 06:52super, možno na Veľku noc vyskúšam
Daniela Bieliková
11.04.2017 13:32zaujímavé, čierne olivy nemám rada, ale iste by to bolo dobré aj zo zelených olív
Mária Terefenková
11.04.2017 13:08Olivy mám rada a taký netradičný recept by stálo za to vyskúšať.
Marie Gutmannová
11.04.2017 09:45tento recept ma prekvapil plnkou...zaujímavé
Soňa Kelemenová
11.04.2017 07:31na prvý pohľad vyzerajú ako čokoládové..... zaujímavý recept.... v mojom receptáriku ešte takýto nemám