Čokoládovo čokoládový cheesecake, ktorý sa rozplýva na jazyku

Ak ste milovníkmi čokolády a členovia vašej rodiny tiež, tak v tom prípade pevne veríme, že neodoláte takejto dokonalej čokoládovej pochúťke, akou je čokoládový cheesecake. Teda lepšie povedané – čokoládovo čokoládový cheesecake.

Ak si nestrážite svoju líniu a formovanie postavy do plaviek nie je nič pre vás, tak dozaista vyskúšajte aj hriešne dobré čokoládové suflé či čokoládové brownies, ktoré je nebíčkom v ústočkách.  

Na čokoládový cheesecake potrebujeme:

  • 250 g kakaových sušienok
  • 100 g masla
  • 500 g jemného tvarohu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 300 g horkej čokolády
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • 150 g cukru
  • 4 vajíčka
  • ¼ lyžičky soli

Na polevu:

  • 150 g čokolády na varenie
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžicu masla

Vyskúšaj aj: Hriešne dobrý lávový koláč s roztápajúcou sa čokoládou

čokoládový cheesecake recept

Zdroj: Shutterstock®

Postup

Kakaové sušienky si podrvíme buď pomocou tĺčika na mäso alebo ich jednoducho vložíme do mixéra a necháme ho spraviť to za nás. Medzitým si dáme rozpustiť maslo a necháme ho vychladnúť. Vychladnuté maslo následne zmiešame s podrvenými keksíkmi a presypeme na dno tortovej formy. Ideálne je tortovú formu vystlať papierom na pečenie. Zmes poriadne pozatláčame, aby sa na dne tortovej formy spojila a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 °C. Pečieme 10 minút.

Nad paru si dáme rozpustiť čokoládu, ktorú rovnako necháme vychladnúť. V miske si rozmiešame tvaroh s cukrom, soľou a vanilkovým extraktom. Pridáme smotanu na šľahanie a opäť vymiešame do hladka. V ďalšom kroku postupne pridáme kakao a vajíčka jedno po druhom. Na záver do plnky zamiešame aj roztopenú vychladnutú čokoládu. Hotovú plnku nalejeme na korpus z keksíkov a dáme piecť na približne 60 minút. Ideálne je tortovú formu obaliť alobalom a položiť na plech naplnený vodou. Po hodine rúru vypnite, mierne pootvorte dvierka a nechajte koláč v rúre ďalšiu hodinu. Po hodine ho vyberte z rúry.

Čas pripraviť si polevu. Do hrnca si nalejte smotanu, priveďte ju k varu a odstavte. Pridajte do nej na kúsky nalámanú čokoládu a maslo. Zmes miešajte dovtedy, kým sa čokoláda i maslo úplne nerozpustia. Nechajte mierne vychladnúť a čokoládovú polevu vylejte na upečený cheesecake. Pred podávaním nechajte stuhnúť. Prajeme príjemné maškrtenie!

3 komentárov
Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

10.05.2022 07:46

ach, vyzerá úžasne

Katarína Kačuriková

Katarína Kačuriková

11.03.2022 08:07

Aj stoji za hriech :)

Katarína Konečná

Katarína Konečná

08.03.2022 09:31

vyzerá perfektne

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE