Variť našim najmenším dá občas zabrať. Sladkým obedom či večerou však ulahodíte väčšine detí. Ak vám navyše nezostáva na prípravu jedla veľa času, siahnite po tomto jednoduchom, no lahodnom recepte. Banánové lievance sú skrátka na zjedenie. Sladké, chutné a nesmierne voňavé. Garantujeme vám, že najbližšie už budete pripravovať dvojnásobnú dávku nielen pre deti, ale aj pre seba.
Vhodné od: 1 roka (po zavedení celého vajíčka, menším deťom pridajte iba žĺtok)
Odporúčame: Sladký obed pre deti: Jablkovo-škoricový ryžový nákyp
Na prípravu lievancov budete potrebovať:
- 1 väčší banán
- asi 1/3 menšieho pohára hladkej či špaldovej múky
- 1 vajíčko
- Za hrsť čučoriedok (chutné budú aj maliny)
Bude ťa zaujímať
Postup prípravy banánových lievancov
Banán si roztlačíme vidličkou na kašu. Pridáme k nemu vajíčko a celú zmes premiešame. Postupne prisypávame múku, kým nevznikne cesto. S múkou to netreba preháňať, aby neboli lievance príliš múčne. Do cesta nakoniec primiešame pokrájané čučoriedky.
Na panvici roztopíme malý kúsok masla a lyžicou vytvárame okrúhle lievance. Necháme piecť z jednej aj z druhej strany niekoľko minút dozlatista. Hotové lievance môžeme podávať napríklad s čerstvým ovocím. Výborne chutia aj na druhý deň.
TIP REDAKCIE – skúste naše banánové lievance len z 3 surovín:
Ovsené banánové lievance pre väčšie detičky
Ingrediencie:
-
1 vajce
- 1 väčší banán (ideálne prezretý)
- 40 g ovsených vločiek
- trochu mletej škorice
- 2 PL kúskov horkej čokolády
- kokosový olej na praženie
Postup: Banán si v miske rozpučíme a pridáme vajíčko, pomleté ovsené vločky, mletú škoricu a čokoládové kúsky. Vymiešame cesto, z ktorého na panvici s kokosovým olejom pražíme lievančeky. Podávať môžeme napríklad s čerstvým ovocím alebo domácim džemom. Dobrú chuť.
Aktualizovaný článok: 26.3.2023