Jednoduchý mandarínkovo-kokosový koláč – z kefíru a bez vajec

Jednoduchý mandarínkovo-kokosový koláč – z kefíru a bez vajec

Receptov na chutné koláče nie je nikdy dosť. Veď koľkokrát sa vám už stalo, že ste po nedeľnom obede dostali chuť na sladkú bodku, ktorú by ste si trebárs mohli vychutnať aj s kávičkou? A dobrý recept na chutný koláč sa predsa osvedčí aj v iných situáciách, napríklad, keď vás rodina alebo známi poctia návštevou. 

A teraz ruku hore tí, ktorí zbožňujete hrnčekové recepty. My ju rozhodne zdvíhame spolu s vami. Hrnčekové recepty sú obľúbené pre svoju jednoduchosť a rýchlosť prípravy. Netreba žiadnu kuchynskú váhu, všetky základné suroviny si odmeriame pomocou menšej šálky alebo väčšieho hrnčeka. Stačí dodržať pomery. Touto metódou sa dajú pripraviť rôzne druhy chutných múčnikov, či už orechové, ovocné alebo s čokoládou. 

Ak hľadáte recept na šťavnatý koláč, ktorý je raz-dva hotový a môžete si na ňom pochutnávať prakticky do hodiny, máme pre vás tip. 

Vyskúšajte náš koláčik s exotickou chuťou, ktorý kombinuje chuť kokosu a mandarínok. Ak nie sú suché koláče vašou šálkou kávy, rozhodne si ho zamilujete. Vďaka kefíru je úžasne šťavnatý. Na jeho prípravu dokonca nie sú potrebné ani vajíčka, stačí spomínaný kefír a pár ďalších ingrediencií. Táto kokosovo-mandarínková dobrota zaženie vašu chuť na sladké v momente!

Odporúčame: ​Kysnuté pizza slimáky s kukuricou a papričkami Jalapeños

kokosový koláč

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Nikol Turková

Suroviny na mandarínkovo-kokosový koláč:

  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček kefíru
  • 1,5 hrnčeka polohrubej múky
  • 1/4 hrnčeka oleja
  • 6 PL strúhaného kokosu
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 plechovka zaváraných mandarínok

Vyskúšaj aj: ​Recept na fantastický šalát - Slonie žrádlo: Jeho chuť ťa dostane!

kefírový koláč

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Nikol Turková

Príprava mandarínkovo-kokosového koláča:

  • Ako prvé si v miske poriadne vymiešame cukor s kefírom. Miesto kefíru možno v prípade potreby pokojne použiť aj acidofilné mlieko.
  • Následne k zmesi pridáme olej.
  • Prisypeme múku, v ktorej sme si rozmiešali prášok do pečiva a nakoniec aj strúhaný kokos.
  • Dôkladne vymiešame cesto, ktoré podľa potreby zriedime pár lyžičkami nálevu zo zaváraných mandarínok. 
  • Hotové cesto by malo byť hutné, no malo by sa pomaly liať.
  • Cesto rovnomerne rozotrieme na plech s papierom na pečenie. Uvedené množstvá sú ideálne pre menší plech, vtedy bude koláčik vyšší. Ak vám nevadí nižší koláč, pokojne môžete cesto rozliať aj na klasických veľký plech, prípadne pripravte cesto z dvojnásobného množstva surovín. 
  • Na cesto následne rovnomerne rozmiestnime mandarínky z konzervy.
  • Pečieme pri teplote 180 °C asi 30 až 35 minút.
  • Po ochladnutí môžeme podľa chuti ešte posypať práškovým cukrom, rozkrájať a podávať. Dobrú chuť!

TIP: Tento kokosový koláčik si môžete prispôsobiť svojim chutiam, preferenciám, alebo tomu, čo doma nájdete. K mandarínkam a kokosu budú skvelo ladiť aj kúsky bielej čokolády. Alebo vynechajte mandarínky a do cesta pridajte kúsky horkej čokolády alebo kusy orechov. Pokojne môžete časť cesta vymiešať s kakaom a spraviť dvojfarebný múčnik. 

Pozri aj na náš videorecept na makový koláč s čučoriedkami:


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní